Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Kilpailukykysopimuksen mukainen neuvottelutulos mekaaniseen metsäteollisuuteen ja puusepänteollisuuteen

Puuliitto

Kilpailukykysopimuksen mukainen neuvottelutulos mekaaniseen metsäteollisuuteen ja puusepänteollisuuteen

Tiedote.
Julkaistu: 30.05.2016 klo 09:59
Julkaisija: Puuliitto

Mekaanisen metsäteollisuuden ja puusepänteollisuuden sopimusaloille saavutettiin kilpailukykysopimuksen mukaiset neuvottelutulokset sunnuntaina 29.5. alkuyöstä.

Neuvottelutulokset sisältävät 24 tunnin työajan lisäyksen ensisijaisesti paikallisesti sopien. Mikäli sopimukseen ei paikallisesti päästäisi, voi työnantaja määrätä työajanlyhennysvapaan tai palkallisen työpäivän arkipyhäviikon lauantaille. Sopimus sisältää myös määräaikaisen selviytymislausekkeen, jonka mukaan paikalliset osapuolet voivat käydä neuvotteluja, mikäli yrityksen tilanne ajautuu poikkeuksellisen vaikeaksi. Selviytymislausekkeen perälautana toimivat työehtosopimuksen mukaiset kirjaukset. Paikallisessa sopimisessa selvennettiin myös luottamusmiehille kuuluvan työaikavapaan antamista. Lisäksi työntekijöiden monesti aikaisemmin esittämä vuosilomapalkan jaksottaminen vuosiloman ajalle on neuvottelutuloksen mukaan nyt paikallisesti sopien mahdollista.

Neuvottelutulosten voimaantulo edellyttää huomenna 31.5. kokoontuvan Puuliiton hallituksen hyväksyntää. Päätöksenteon ehdoksi on jo aikaisemmin asetettu, että maan hallitus toteuttaa kilpailukykysopimuksessa määritellyt toimenpiteet.

Sopimusten piirissä on mekaanisessa metsäteollisuudessa ja puusepänteollisuudessa yhteensä 21 000 työntekijää. Työnantajia neuvotteluissa edustivat Metsäteollisuus ry ja Puusepänteollisuus ry.

Lisätietoja:

Puheenjohtaja Jari Nilosaari, puh. 0400 872 641

Varapuheenjohtaja Jyrki Alapartanen, puh. 040 587 7563

Mekaanisen metsäteollisuuden työehtosihteeri Jarmo Tuomainen, puh. 0400 796 896

Puusepänteollisuuden työehtosihteeri Eero Juhonen, puh. 045 130 5091

Puuliitto on mekaanisen metsäteollisuuden, puusepänteollisuuden, bioteollisuuden, metsä- ja metsäkonealan, venealan ja maatalousalojen työntekijöiden etujärjestö. Liittoon kuuluu noin 35 000 jäsentä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs