Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Keskusarkiston rakennushanke Mikkelissä on edennyt peruskiven muuraukseen

Senaatti-kiinteistöt

Keskusarkiston rakennushanke Mikkelissä on edennyt peruskiven muuraukseen

Tiedote.
Julkaistu: 30.05.2016 klo 08:15
Julkaisija: Senaatti-kiinteistöt

Mikkeliin rakennettavan arkistolaitoksen keskusarkiston peruskivi muurataan Kalevankankaalla perinteisin juhlamenoin 30. toukokuuta. Peruskiven muuraustilaisuuteen osallistuvat muun muassa ministeri Lenita Toivakka ja arkistolaitoksen pääjohtaja Jussi Nuorteva. Peruskiveen sijoitettavaan lieriöön laitetaan perinteiden mukaisesti peruskirjan lisäksi käytössä olevat metallirahat, päivän sanomalehti sekä rakennuksen pääpiirustukset.

Keskusarkiston rakennuttajana toimii Senaatti-kiinteistöt, joka on valtionhallinnon työympäristökumppani ja vastaa keskitetysti valtionhallinnon tilahankinnoista.   Arkistolaitos vuokraa Senaatti-kiinteistöiltä tilat keskusarkiston käyttöön.

Rakennushanke on edennyt aikataulun mukaisesti. Keskusarkiston suunnittelu alkoi huhtikuussa 2015, rakennustyöt käynnistyivät helmikuun alussa 2016 ja rakennus valmistuu vuoden 2017 lopussa. Rakennuksen perustustyöt on saatu nyt valmiiksi ja kesäkuun alusta alkaa rakennuksen elementtirakenteisen betonirungon pystytys. 

65 000 hyllymetriä aineistoja

Rakennuksen kustannusarvio on 16,4 miljoonaa euroa.  Summasta suurimman yksittäisen osan muodostaa arkistohyllyhankinta, jonka arvo on noin 4 miljoonaa euroa. Keskusarkistoon sijoitetaan Kansallisarkiston ja seitsemän maakunta-arkiston aineistoja noin 65 000 hyllymetriä sekä kartta-aineistoja. 

Keskusarkiston tehtävänä on säilyttää pysyvästi Suomen kansallisen asiakirjallisen kulttuuriperinnön keskeisiä aineistoja.  Arkistoon tulee pääosin vähemmän käytettyä sekä myös digitoitua arkistoaineistoa.  Arkistossa ei ole tutkijapalvelua paikan päällä, vaan se tukeutuu tutkija- ja muiden tietopalveluiden osalta arkistolaitokseen kuuluvan Mikkelin maakunta-arkiston antamiin palveluihin. Keskusarkiston arkistotilat edustavat modernia säilytystekniikka. Tavoitteena on saavuttaa mahdollisimman hyvä tilatehokkuus. Rakennuksen pinta-ala on 5 000 m2.   

Rakennustyöt jaetaan noin 30 osaurakkaan.  Hankkeen projektinjohdosta vastaa ja työmaan päätoteuttajana toimii mikkeliläinen rakennuttajatoimisto Suomen Controlteam Oy.  Hanke työllistää rakennusvaiheessa keskimäärän 20–30 henkilöä. 

Peruskiven muuraustilaisuus on maanantaina 30.5. klo 14.30, Kalevankankaantie 10, Mikkeli. Toivotamme median edustajat tervetulleiksi tilaisuuteen!

Lisätietoja:

Senaatti-kiinteistöt, Jyrki Reinikainen 040 5655181

Kansallisarkisto/arkistolaitos, Jorma Vappula 029 533 7117

Senaatti-kiinteistöt on valtionhallinnon työympäristökumppani. Olemme uusien työnteon tapojen ja työympäristöjen suunnannäyttäjä.  Keskitetyt ratkaisumme auttavat asiakkaitamme tehostamaan toimintaansa ja säästämään toimitilakustannuksissa.  Senaatin monialaiset ammattilaiset huolehtivat valtion kiinteistövarallisuudesta ja sen tehokkaasta käytöstä. www.senaatti.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs