Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Kehysriihessä keskityttävä rakenteisiin

Teknologiateollisuus ry

Kehysriihessä keskityttävä rakenteisiin

Tiedote.
Julkaistu: 20.03.2014 klo 12:06
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Teknologiateollisuus odottaa hallituksen pysyvän päätöksessään, että se ei lisää teollisuuden kustannustaakkaa tai sääntelyä. Julkisen sektorin kokoa on kuitenkin pienennettävä ja se on tehtävä rakenteita uudistamalla eikä veroja korottamalla.

Suomen talouskasvu kituu nollakerhossa. Kovaa maata talouskasvun alle on haettava vahvistamalla kilpailukykyä ja osaamista sekä vauhdittamalla uudistumista.

- Suomesta viedään erityisesti Eurooppaan. Vähimmäistavoite on, että kilpailukykymme tässä seurassa on samalla viivalla. Siksi on tärkeää, että käytämme samat mahdollisuudet kilpailukykymme tukemiseen kuin muut EU-maat, Teknologiateollisuuden toimitusjohtaja Jorma Turunen vaatii.

Teknologiateollisuudelle on keskeistä, että energiaveroleikkuriin tai teollisuuden alennettuun sähkö- ja dieselveroon ei kehysriihessä kosketa. Rikkidirektiivin ja päästökaupan kustannuksia täytyy kompensoida edelleen tasapuolisen kilpailun takia. Verotuksen pitää tukea kilpailukykyä.

- Suomen talous ja työllisyys nousevat, kun vienti saadaan vetämään, Turunen painottaa.

Vienti tuo kasvun

Rahoitus ja takaukset ovat nyt pullonkaula viennille. Teknologiateollisuus uskoo, että pk-yritysten viennin kasvu toisi tullessaan talouskasvua koko Suomelle. Pk-yrityksiä on siksi tuettava kehittämällä kansainvälistymisrahoitusta ja -palveluja.

- Viennin edistämiseksi tarvitaan lisää vientiluottojen rahoitus- ja vientitakuuvaltuuksia. Teknologiateollisuus tukee Finnveran esityksiä takuu- ja ostajaluottolimiittien nostamisesta. Suomen on päästävä viennin edistämisessä kilpailijamaiden kanssa samalle viivalle, Turunen vaatii.

Osaaminen ja investoinnit sijoituksia tulevaisuuteen

Sijoitukset osaamiseen ja uudistumiseen eivät kuulu säästölistalle.

- Innovaatiorahoituksen taso ja erityisesti Tekesin ja SHOKien rahoitus on varmistettava. Yliopisto- ja ammatillisen koulutuksen rahoitus on jätettävä säästökohteiden ulkopuolelle, Turunen painottaa.

Lisätietoja: Toimitusjohtaja Jorma Turunen, puh. 0500 445 444 tai johtaja Mika Nykänen, puh. 040 825 7329.

Teknologiateollisuus ry on elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen edunvalvontajärjestö, joka edistää Suomen keskeisimmän vientialan kilpailukykyä ja toimintaedellytyksiä. Suomalaisen teknologiateollisuuden päätoimialoja ovat elektroniikka- ja sähköteollisuus, kone- ja metallituoteteollisuus, metallien jalostus, suunnittelu ja konsultointi sekä tietotekniikka. Teknologiateollisuus vastaa 55 prosentista Suomen viennistä ja 80 prosentista tutkimus- ja kehitysinvestoinneista. Ala työllistää suoraan noin 300 000 ja välillisesti noin 700 000 suomalaista. Jatkuvasti kehittyvä ja ajassa elävä teknologiateollisuus luo perustan suomalaiselle hyvinvoinnille.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs