Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Jord- och skogsbruksministeriets nya organisation

Maa- ja metsätalousministeriö

Jord- och skogsbruksministeriets nya organisation

Pressmeddelande.
Publicerad: 02.01.2013 kl. 15:16
Utgivare: Maa- ja metsätalousministeriö

Ministeriets nya organisation började gälla 1.1.2013. Den nya strukturen stärker ministeriets nya strategi som togs fram i våras. Enligt strategin ligger fokusen i ministeriets och förvaltningsområdets verksamhet på två sektorer: mat och förnybara naturresurser. I stället för fem avdelningar och fyra fristående enheter har ministeriet nu tre avdelningar som är livsmedelsavdelningen, naturresursavdelningen och förvaltnings- och planeringsavdelningen.

Jordbruksavdelningen och avdelningen för livsmedel och hälsa bildar livsmedelsavdelningen som basas av avdelningschef Heimo Hanhilahti. Skogsavdelningen, fiske- och viltavdelningen och största delen av allmänna avdelningen (bl.a. vattenhushållnings- och miljöfrågor) bildar naturresursavdelningen som leds av avdelningschef Juha Ojala. Till förvaltnings- och planeringsavdelningens uppgifter hör förutom administrativa frågor även frågor som rör bl.a. förvaltningsområdets styrning, IT och geografisk information. Avdelningens chef är Pentti Lähteenoja.

Enhetsindelningen har också reformerats. Ministeriets nya organisationsschema, som också innehåller enheterna och enhetscheferna, kan läsas på: http://www.mmm.fi/attachments/mmm/ministerio/6CpLR6pLv/MMM_organisaatio_1_1_2013_ml_paallikot_SV.pdf

Mer information ger
kanslichef Jaana Husu-Kallio, tfn 0295 16 2184
e-post: förnamn.efternamn(at)mmm.fi [jaana.husu-kallio]

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs