Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Hallitus osoitti rohkeutta yritysverotuksen alentamisessa

Teknologiateollisuus ry

Hallitus osoitti rohkeutta yritysverotuksen alentamisessa

Tiedote.
Julkaistu: 21.03.2013 klo 16:52
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Teknologiateollisuus pitää erittäin tärkeänä hallituksen lupausta laskea yhteisöveroa selkeästi nykyistä kilpailukykyisemmäksi. Kehysriihen päätökset parantavat Suomen yleistä kilpailukykyä, luovat talouteen dynamiikkaa ja työtä. Rikkikompensaation jäämistä olemattoman vaisuksi Teknologiateollisuus pitää suurena pettymyksenä.

Teknologiateollisuus pitää hyvänä yhteisöveron reilua alentamista, koska se luo talouteen kilpailukykyä, dynamiikkaa ja työtä.

- Yritysverotuksen merkittävä alennus osoittaa hallitukselta oikeaa tilanneanalyysiä. On myös hyvä, että uudistus keventää yrittäjien kokonaisverotusta ja tukee kasvuyrittäjyyttä, kiittää Teknologiateollisuuden toimitusjohtaja Jorma Turunen.

- Kasvua ja työllistävyyttä on saatava ja nimenomaan yksityiseltä sektorilta. Hallituksen halu edistää liikennehankkeiden ja –palveluiden kehittämistä on linjassa muiden kasvupäätösten kanssa, korostaa Turunen.

Olematon rikkikompensaatio pettymys – työpaikkoja pakko ulosliputtaa?

Teknologiateollisuudelle ja koko vientiteollisuudelle rikkihaittojen kompensaatio on selvä pettymys. Toimettomuudellaan hallitus kannustaa siirtämään tuotantoa ja työpaikkoja pois Suomesta.

- Rikkidirektiivin kilpailuhaitat pitäisi kompensoida täysimääräisesti, mutta nyt valittiin passiivisuuden tie. Tämä johtaa teollisuuden tuotannon ja työn suuriin kilpailukykyongelmiin. Meidän pitäisi käyttää eurooppalaisten kilpailijamaiden tapaan myös päästökauppadirektiivin sallimat kompensaatiomahdollisuudet, toteaa Teknologiateollisuuden johtaja Mika Nykänen

Kasvusysäys kasvuyrityksille

Kiitosta Turunen antaa myös Pekka Ala-Pietilän ict-työryhmän tulosten edistämisestä. Erityisen tärkeitä ovat luvatut kasvurahastot, jotka tukevat eri kasvuvaiheessa olevien yritysten kasvua ja menestystä.

- Ala-Pietilän työryhmän esittämät toimenpiteet ovat tärkeitä kasvuyrittäjyyden vahvistamiseksi ja suomalaisen ict-alan osaamisen hyödyntämiseksi. Tietotekniikan hyödyntämisen tuottavuusedut ovatkin kiistattomat, toteaa Teknologiateollisuuden toimitusjohtaja Jorma Turunen.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Jorma Turunen, puh. 0500 445 444

Johtaja Mika Nykänen, puh. 040 825 7329

 

 

Suomalaisen teknologiateollisuuden päätoimialat ovat elektroniikka- ja sähköteollisuus, kone- ja metallituoteteollisuus, metallien jalostus, suunnittelu ja konsultointi sekä tietotekniikka-ala. Toimialalla tehdään 80 % koko elinkeinoelämän tutkimus- ja kehitysinvestoinneista. Ala vastaa 60 % Suomen koko viennistä, ja liikevaihdosta yli 70 % kertyy globaaleilta markkinoilta. Teknologiateollisuus ry:n runsaat 1 600 jäsenyritystä edustavat lähes 90 % Suomen koko teknologiateollisuudesta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs