Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Hallitus esittää muutoksia kunnalliseen eläkelakiin

Valtiovarainministeriö

Hallitus esittää muutoksia kunnalliseen eläkelakiin

Tiedote.
Julkaistu: 23.10.2014 klo 13:36
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Kunnallista eläkelakia esitetään muutettavaksi siten, että kunnallisen eläkelaitoksen Kevan toimitusjohtaja voitaisiin irtisanoa tai siirtää toisiin tehtäviin, jos hän on menettänyt valtuuskunnan luottamuksen.

Lakiin ehdotetaan myös säännöstä, jonka perusteella toimitusjohtajan kanssa voitaisiin tehdä johtajasopimus. Eläkelaitos voisi myös päättää maksaa erokorvauksen toimitusjohtajalle.   

Hallitus ehdottaa myös, että valtuuskunnan erottaessa hallituksen uusi hallitus valittaisiin hallituksen jäljellä olevaksi toimikaudeksi. Nykyisin uusi hallitus valitaan valtuuskunnan jäljellä olevan toimikauden ajaksi.

Lakia esitetään voimaan 1. tammikuuta 2015 alkaen.

Lisätietoja: lainsäädäntöneuvos Marja Isomäki, puh. 02955 30414

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs