Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Eurooppa-neuvoston linjaukset mahdollistavat kustannustehokkaan energiapolitiikan

Energiateollisuus ry

Eurooppa-neuvoston linjaukset mahdollistavat kustannustehokkaan energiapolitiikan

Tiedote.
Julkaistu: 24.10.2014 klo 09:29
Julkaisija: Energiateollisuus ry

Energiateollisuus ry pitää tärkeänä, että Eurooppa-neuvosto pääsi sopuun EU:n vuoteen 2030 ulottuvasta ilmasto- ja energiapoliittisesta kehikosta. Linjaukset osoittavat sitoutumista pitkän aikavälin ilmastotavoitteiden saavuttamiseen. Samalla ne nostavat Euroopan kilpailukyvyn ja energian saantivarmuuden keskeisiksi tavoitteiksi, sanoo Energiateollisuus ry:n toimitusjohtaja Juha Naukkarinen.

Kunnianhimoinen 40 prosentin päästövähennystavoite vuodelle 2030 luo pitkäjänteisyyttä ja kannustaa siten energiateollisuutta investoimaan vähäpäästöisiin ja päästöttömiin energiantuotantomuotoihin.

Erityisen tervetullut on päästövähennystavoitteen nostaminen keskiöön, ja muiden tavoitteiden, eli uusiutuvan energian ja energiatehokkuustavoitteen asettaminen tasolle, joka on linjassa päästövähennystavoitteen kanssa. Ratkaisu antaa päästökaupalle tilaa toimia, kun ristikkäiset ohjauskeinot, kuten massiiviset kansalliset uusiutuvan energian tuet, eivät enää rapauta markkinoiden ja päästökaupan toimintaa.

Nyt sovittu paketti tarjoaa Naukkarisen mukaan kustannustehokkaan tavan päästä ilmastotavoitteisiin, kun päästövähennykset ohjataan sinne, missä ne ovat edullisimmin toteutettavissa.

Toimiva päästökauppa kannustaa paitsi päästövähennyksiin myös uusiutuvan energian, energiaturvallisuuden ja energiatehokkuuden edistämiseen, eli tarjoaa kustannustehokkaan keinon kaikkien nyt asetettujen tavoitteiden saavuttamiseen.

EU:n käyttämästä energiasta yli puolet on tuontienergiaa ja noin kolmannes siitä tuodaan Venäjältä. Erityisen haavoittuva Eurooppa on kaasun suhteen. On myönteistä, että EU:n energiastrategiassa vuoteen 2030 energiaturvallisuus priorisoidaan korkealle. EU:n on pystyttävä kehittämään sähkö- ja kaasuverkkojaan ja lisäämään omien päästöttömien energialähteiden käyttöä sekä tehostamaan energiankäyttöä.

 

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Juha Naukkarinen, puh. +358 5060772
Johtaja Pertti Salminen, puh. +358 405696996

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs