Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » EU:n ruoka-avun kuljetukset jakelupaikkoihin alkavat

Maaseutuvirasto/Landsbygdsverket

EU:n ruoka-avun kuljetukset jakelupaikkoihin alkavat

Tiedote.
Julkaistu: 14.09.2015 klo 10:00
Julkaisija: Maaseutuvirasto/Landsbygdsverket

Euroopan vähävaraisille suunnatun avun rahaston alainen Vähävaraisten avun toimenpideohjelma toimittaa elintarvikkeita jaettavaksi vähävaraisille henkilöille Suomessa. Ensimmäiset elintarvikkeiden kuljetukset jakelupaikkoihin alkavat lokakuussa 2015. Paikallinen jakelupaikka voi aloittaa elintarvikkeiden jakamisen vähävaraisille tämän jälkeen oman aikataulunsa mukaisesti.

Ohjelmakauden ensimmäisessä vaiheessa elintarvikkeita jaetaan vuosien 2015 ja 2016 aikana yhteensä noin 2,9 miljoonaa kiloa. Ohjelmakausi jatkuu vuoteen 2020 asti.

Elintarvikkeiden jakelusta vähävaraisille vastaavat ohjelmaan valitut 34 kumppaniorganisaatiota, jotka ovat kansalaisjärjestöjä ja avunsaajia lähellä olevia organisaatioita. Kumppaniorganisaatioiden piirissä toimivat paikalliset yhdistykset tai seurakunnat huolehtivat jakelupaikoissaan elintarvikkeiden luovuttamisesta avuntarvitsijoille. Jakelupaikkoja on noin 480 eri puolilla Suomea.

Kumppaniorganisaatiot saavat elintarvikkeet maksutta ja jakavat ne edelleen vähävaraisille joko tuotepaketteina tai aterioina. Jaettavat elintarvikkeet ovat vehnäjauho, sämpyläjauho, puurohiutale, pastatuote, lihasäilyke, hapankorppu, mysli, pastaa juustokastikkeessa valmisateria-aines, hernekeitto ja maitojauhe.

Työ- ja elinkeinoministeriö on vastannut Vähävaraisten avun toimenpideohjelman valmistelusta. Maaseutuvirasto on ohjelman hallintoviranomainen ja vastaa ohjelman toimeenpanosta sekä elintarvikkeiden kilpailuttamisesta ja toimitusjärjestelyistä kumppaniorganisaatioiden jakelupaikkoihin.

 

Lisätietoja Maaseutuvirastosta:
Ylitarkastaja Sari T. Niemi
0295 31 2362
etunimi.sukunimi@mavi.fi

Maaseutuvirasto toimeenpanee viljelijätukia, maaseudun yritys- ja hanketukia sekä markkinatukia asiakaslähtöisesti ja hallinnon palveluja kehittäen. Ohjaamme, neuvomme ja koulutamme asiakkaitamme palvelevia ELY-keskuksia, kuntien yhteistoiminta-alueita ja Leader-ryhmiä. Vastaamme Suomen kansallisten tukien ja EU:n maataloustukirahaston ja maaseuturahaston varojen käytöstä ja toimimme Suomen maksajavirastona. Hallinnoimme vuosittain yli kahden miljardin euron arvosta EU- ja kansallisia tukia.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs