Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Esa Suominen finansminister Rinnes statssekreterare

Valtiovarainministeriö

Esa Suominen finansminister Rinnes statssekreterare

Pressmeddelande.
Publicerad: 16.10.2014 kl. 13:57
Utgivare: Valtiovarainministeriö

Statsrådet utnämnde den 16 oktober 2014 politices magister Esa Suominen till tjänsten som finansminister Antti Rinnes statssekreterare. Suominen utnämndes till tjänsten för finansminister Rinnes mandatperiod från och med den 1 november 2014.

Statssekreterarens uppgiftsområde inom finansministeriet är densamma finansministerns. 

Esa Suominen övergår till ministeriet från undervisnings- och kulturministeriet där han varit verksam som undervisningsminister Krista Kiurus specialmedarbetare. Suominen har tidigare arbetat bl.a. som minister Kiurus specialmedarbetare vid kommunikationsministeriet, som förvaltningschef och ordförandens specialmedarbetare i Servicefacket PAM r.f. samt som avdelningschef inom Finlands socialdemokratiska parti.   

Minister Rinnes specialmedarbetare är Jyrki Konola, Joonas Rahkola, Ilmari Nalbantoglu och Matti Hirvola. Ministerns tjänstemannasekreterare är Kaisa Korhonen. 

Ytterligare information:

Helena Tarkka, förvaltnings –och utvecklingsdirektör, tfn 02955 30141

Finansministeriet (FM) är en del av statsrådet. Ministeriet bereder regeringens ekonomiska politik och finanspolitik samt statsbudgeten, och är också expert inom skattepolitiken. Ministeriet svarar också för beredningen av finansmarknadspolitiken samt för utvecklandet av statens arbetsgivar- och personalpolitik och den offentliga förvaltningen. Finansministeriet svarar dessutom för utvecklandet av lagstiftning som gäller kommunförvaltningen samt av kommunekonomin. Ministeriet deltar även i Europeiska unionens och flera internationella organisationers verksamhet.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs