Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Ennakkoluuloton ja rohkea New Spirit JAM synnytti energisoivia timantteja

Yllätetään yhteiskunta

Ennakkoluuloton ja rohkea New Spirit JAM synnytti energisoivia timantteja

Tiedote.
Julkaistu: 31.03.2015 klo 23:23
Julkaisija: Yllätetään yhteiskunta

 

Viime joulukuussa järjestetty Kestävän kehityksen New Spirit JAM oli ennakkoluuloton ja rohkea kokeilu, joka vei suuren joukon asiantuntijoita yli normaalirajojensa synnyttämään jotain aivan uutta. JAMin lähes 100 osallistujaa heittäytyi ideoimaan miten kestävälle Kestävän kehityksen ammattilaiset joutuivat esittelemään ja myymään ideansa Aalto-yliopiston kansainvälisen Master Program in Creative Sustainability -ohjelman opiskelijoista koostuvalle tiukalle raadille. kehitykselle saadaan siivet. Raadilta saatu palaute ja eväät ideoiden kehittämiseen auttoivat ryhmiä viemään ideat uudelle tasolle. Päivän tuloksena oli 16 täysin toisistaan poikkeavaa ideaa, joista kuusi otettiin jatkokehittelyyn.

 

Grand JAMeissa 4.6. paljastetaan kaikki 16 ideaa ja jatkokehittelyihin otetut 6 ideaa tulevat räjäyttämään pankin; mukana on täysin uusia Suomea energisoivia timantteja. Näiden toteuttamiseen kutsutaan mukaan kaikki tahot!

 

Konkreettisia ideoiden kanssa yhtä tärkeä lopputulos JAMista oli kuitenkin se, että se pakotti asiantuntijat tulemaan ulos siiloistaan ja ajattelemaan asioita aivan uudella tavalla.  "Jälleen tuli todistettua se, että maailmaa muuttavat ideat syntyvät silloin kun olevaista tarkastellaan ennakkoluulottomasti ja pelottomasti uusista näkökulmista", toteaa yksi JAMien osallistujista, dosentti Arto O Salonen.

 

Kestävän kehityksen New Spirit JAMin järjestivät Yllätetään yhteiskunta -ryhmä, Kestävän kehityksen sihteeristö ja Sitra.  

 

Lisätietoja: Jari Raitanen, 050 995 440

 

yllatetaanyhteiskunta.fi/jamit

 

Ryhmä ennakkoluulottomia yritysjohtajia perusti Yllätetään yhteiskunta -ryhmän vuonna 2007 synnyttämään uudenlaista public-private-people -yhteistyötä. Yllätetään yhteiskunta -hankkeista pisimmälle on ehtinyt Kohti hiilineutraalia kuntaa eli HINKU, jota tällä hetkellä vetää Suomen Ympäristökeskus. Toinen merkittävä ja tunnettu idea on nuorten työttömyyden ehkäisemiseen pyrkivä Uusien mahdollisuuksien tori. Yllätetään yhteiskunta luo ennakkoluulottomia ja ennen näkemättömiä toimintamalleja yhteiskunnallisten ongelmien ratkaisemiseen yritysten ja julkisen sekä kolmannen sektorin yhteistyönä. 

 

Lisätietoja: Jari Raitanen, 050 995 4440

info@devoi.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs