Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Häiriötiedotteet » Ministeriöiden verkkosivustojen toiminta palannut normaaliksi

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori

Ministeriöiden verkkosivustojen toiminta palannut normaaliksi

Tiedote.
Julkaistu: 25.02.2016 klo 14:33
Julkaisija: Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori

Osassa ministeriöiden verkkosivustoista havaitut häiriöt on saatu korjattua.

Tietoliikennettä rajattiin keskiviikkona 24.2.2016 osaan sivustojen toiminnallisuuksista, minkä jälkeen häiriö ei enää vaikuttanut verkkopalvelujen käyttöön.  

Sivustoilla havaitut häiriöt aiheuttivat tiistai-iltana 23.2.2016 ja keskiviikkona 24.2.2016 hetkellistä hitautta ja ajoittaisia katkoksia seuraavien organisaatioiden tarjoamien verkkopalvelujen käyttöön:

  • valtioneuvoston kanslia
  • valtiovarainministeriö
  • sosiaali- ja terveysministeriö
  • maa- ja metsätalousministeriö
  • Rahoitusvakausvirasto

Häiriön taustalla oli Valtion yhteiseen julkaisualustaan kohdistunut palvelunestohyökkäys. Hyökkäys kohdistui alustan yksittäisiin toiminnallisuuksiin.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, mikä taho on hyökkäyksen takana.

Valtori ja palvelutoimittaja seuraavat edelleen tilannetta. Poliisi ja Viestintävirasto tutkivat asiaa yhdessä Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskuksen Valtorin kanssa.

Lisätietoja

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori
Toimitusjohtaja Kari Pessi, p. 040 770 9689
etunimi.sukunimi[at]valtori.fi

Myös Viestintävirasto on tiedottanut asiasta: https://www.viestintavirasto.fi/kyberturvallisuus/tietoturvanyt/2016/02/ttn201602251330.html

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori tuottaa toimialariippumattomat ict-palvelut koko valtionhallinnolle. Valtori huolehtii keskitetysti, asiakkaiden tarpeiden pohjalta tarjoamiensa ict-ratkaisujen hankinnasta, toimivuudesta, ylläpidosta ja kehittämisestä. Näin valtionhallinnon organisaatiot voivat keskittyä omaan perustoimintansa ja siihen liittyvän tietotekniikan kehittämiseen.

Valtion tieto- ja viestintätekniikkapalveluiden järjestämistä koskevan lain perusteella Valtoriin siirretään noin 80 valtionhallinnon viraston ja laitoksen toimialariippumattomat ict-tehtävät vuosien 2014–2016 aikana. Siirtojen valmistuttua Valtorissa arvioidaan työskentelevän noin 1000 ict-ammattilaista. Valtorin vastuulle siirtyy noin 30–35  prosentin osuus valtionhallinnon ict-kuluista. Lisätietoja: www.valtori.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs