Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Suur-Savon Sähkö -konsernin osavuosikatsaus

Suur-Savon Sähkö Oy

Suur-Savon Sähkö -konsernin osavuosikatsaus

Tiedote.
Julkaistu: 30.09.2015 klo 14:41
Julkaisija: Suur-Savon Sähkö Oy

Suur-Savon Sähkö -konsernin liikevaihto 1.1. – 31.8.2015 oli 102,7 milj. euroa, joka oli 9,3 prosenttia edellisvuotta pienempi. Lämmin alkuvuosi vähensi lämmitysenergian tarvetta. Talouskasvu Suomessa on jäänyt muuta Euroaluetta heikommaksi, mikä näkyy myös sähkön siirron vähenemisenä. Rakentaminen ja vapaa-ajan asuntojen sähköistäminen on ollut edelleen vähäistä ja uusia sähköliittymissopimuksia solmittiinkin puolet vähemmän kuin edellisvuonna.

Konsernin liikevaihtoa vastaavat energiamäärät kehittyivät 1.1. – 31.8.2015 seuraavasti:

                                                                 Muutos ed. v:een                 

Sähkön myynti         1 211,7 GWh                -  7,9 %                                             

Sähkön siirto               716,8 GWh               -  0,6 %                      

Lämmön myynti          282,0 GWh               -  2,9 %                      

 

Konsernin liikevoitto oli 5,0 milj. euroa, joka oli 0,6 milj. euroa edellistä vuotta vähemmän.

Konsernin tulos ennen tilinpäätössiirtoja ja veroja oli 4,9 milj. euroa. Koko vuoden tuloksen ennustetaan olevan lähes edellisvuoden tasolla.

Tulokseen vaikuttivat lämpötilavaikutusten lisäksi vuoden alussa toteutettu sähkön siirron 5 prosentin hinnan alennus sekä sähkön alhainen markkinahinta ja siitä johtuva sähköntuotannon heikko kannattavuus. Sähkön markkinahintaa pitivät alhaisena Pohjoismainen normaalitasoa parempi vesivarantotilanne sekä lisääntynyt tuulienergiantuotanto. Konsernin liiketoiminnan muut kulut pienenivät 14,2 prosenttia, sillä merkittäviltä lumikuormilta ja kesän ukkosmyrskyiltä säästyttiin.

Konsernin kokonaisinvestoinnit olivat 17,0 milj. euroa, josta sähköverkon osuus oli 14,5 milj. euroa.  Työ sähkön toimitusvarmuuden parantamiseksi jatkuu ja vuoden 2016 sähköverkostotöiden suunnittelu on hyvässä vauhdissa.

Uusi asiakas- ja laskutustietojärjestelmä on otettu käyttöön ja kesäkuun alussa otettiin käyttöön myös online-palvelu Helmi, jolla asiakkaat voivat hoitaa omatoimisesti sopimuksiinsa ja energiankäyttöönsä liittyviä asioita. Juvalla Tirrolan lämpökeskuksella otettiin heinäkuussa käyttöön raskasta polttoöljyä käyttävän polttimen tilalle pellettipoltinjärjestelmä. Konsernin palveluksessa oli elokuun lopussa 261 (268) henkilöä.

Energiaviraston uusi valvontamalli julkaistaan lokakuussa. Valvontamalliin perustuva sähkön siirron hinnoittelu antaa jatkossa paremmat mahdollisuudet toimitusvarmuusinvestointien toteuttamiseen.

 

Lisätietoja:

Hallituksen puheenjohtaja Jaakko Hänninen, puh. 040 508 3783
Toimitusjohtaja Perttu Rinta, puh. 0500 661 221

 

 

Suur-Savon Sähkö on energiakonserni, joka myy ja tuottaa energiaa sekä huolehtii sen toimituksesta Päijänteen itäpuolisella Järvi-Suomen alueella. Konserni toimittaa sähkö- ja lämpöenergiaa yli 100 000 asiakkaalle yhteensä 2 500 GWh vuodessa. Konsernin liikevaihto on 170 miljoonaa euroa ja henkilökunnan määrä 260.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs