Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Retrofit päivittää vanhan lattialämmitysjärjestelmän kustannustehokkaasti

Uponor

Retrofit päivittää vanhan lattialämmitysjärjestelmän kustannustehokkaasti

Tiedote.
Julkaistu: 22.09.2015 klo 09:20
Julkaisija: Uponor

Uponor kehitti uuden Retrofit-toimilaitteen, jonka avulla voidaan päivittää jopa 80 %:ia käytössä olevista eri valmistajien vesikiertoisista lattialämmitysjärjestelmistä. Retrofitin avulla vanhan lattialämmityksen säätöjärjestelmä on mahdollista päivittää langattomaan Uponor Dynamic Energy Management - eli DEM-teknologiaan. Retrofit nopeuttaa uuden säätöjärjestelmän asennustyötä, sillä se mahdollistaa uuden tekniikan liittämisen vanhaan järjestelmään helposti ja kustannustehokkaasti ilman jakotukin vaihtoa.

- Asentajat huomasivat, että useissa kohteissa vanhat lattialämmitysjärjestelmät eivät toimineet kunnolla. Lisäselvityksissä tuli ilmi, että usein vika, esimerkiksi liika lämpö tai viileys, oli ollut tiedossa jo pitkään, mutta asialle ei oltu tehty mitään. Selvitysten perusteella lähdimme kehittämään helppoa ja kustannustehokasta ratkaisua järjestelmien päivittämiseen. Retrofit yhdistää uuden ja vanhan järjestelmän saumattomasti toisiinsa, kertoo lattialämmityksen tuotepäällikkö Mikko Nieminen.

Energiatehokasta lattialämmitystä

Uponorin langaton DEM-säätöjärjestelmä ohjaa lattialämmitystä entistä tarkemmin ja virtauksen pulssitukseen perustuvan automaattisen tasapainotuksen ansiosta lämpö jakautuu sopivasti niihin tiloihin, joissa sitä kulloinkin tarvitaan. Säätöjärjestelmän päivitys tuo kohteeseen jopa 5-8 % energiansäästön [1], joka perustuu parempaan sisälämpötilan hallintaan mukavuudesta tinkimättä.

[1] Tutkimuksen toteutti ulkopuolinen ja riippumaton yritys Delta Development Technology; Tulokset perustuvat myös Uponorin omiin tutkimuksiin. 

Lisätietoa:

Uponor Suomi Oy
Mikko Nieminen
Tuotepäällikkö, lattialämmitys ja –viilennys
Puhelin 020 129 2684, etunimi.sukunimi@uponor.com

Liitetiedostot

Uponor on yksi johtavista asuin- ja liikerakennusten sisäilmasto- ja käyttövesijärjestelmien toimittajista Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Pohjois-Euroopassa Uponor on myös merkittävä yhdyskuntatekniikan putkijärjestelmien toimittaja. Uponorissa työskentelee yhteensä noin 4000 henkilöä 30 maassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2014 ylitti miljardi euroa. Uponorin osake on listattu NASDAQ Helsingissä. Lisätietoja: uponor.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs