Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » PORVOON ENERGIA HELPOTTAA RAPORTOINTIAAN SYNCPOWER®-JÄRJESTELMÄLLÄ

Syncron Tech Oy

PORVOON ENERGIA HELPOTTAA RAPORTOINTIAAN SYNCPOWER®-JÄRJESTELMÄLLÄ

Tiedote.
Julkaistu: 17.10.2012 klo 15:51
Julkaisija: Syncron Tech Oy

Porvoon Energia Oy:ssä on meneillään yhtiön yli sadan vuoden historian suurin hanke: sen uusi kaukolämpö- ja sähkövoimalaitos on tarkoitus ottaa käyttöön ensi vuoden alkupuolella Porvoon Tolkkisissa. Polttoaineena uudessa voimalassa käytetään haketta, puunkuorta, pilkettä ja sahanpurua. Uusiutuvien polttoaineiden osuus yhtiön kaukolämmön tuotannosta nousee noin 90 prosenttiin. Näillä luvuilla Porvoon Energia kuuluu kokoluokkansa vihreimpiin energiayhtiöihin Suomessa nyt ja tulevaisuudessa.

Samalla Porvoon Energiassa uusitaan myös vanha tiedonkeruu- ja raportointijärjestelmä, joka toteutetaan Syncron Techin SyncPower®-tuotteella. Myös edellinen vastaava järjestelmä oli Syncron Techin toimittama. Toimittajaa päästiin valitsemaan, kun uuden laitoksen automaatiojärjestelmän toimittajasta oli päätetty.

– Käytännössä mahdollisia toimittajia oli vain kaksi. Päädyimme meille ennestään tuttuun Syncron Techin järjestelmään sen avoimen käyttöliittymän, järjestelmäriippumattomuuden ja joustavuuden vuoksi, Porvoon Energian tuotantopäällikkö Tommi Vierikko kertoo.

Vierikko vastaa kaikesta Porvoon Energian tuotannosta, johon Tolkkisten voimalaitosyksiköiden lisäksi kuuluu useita lämpökeskuksia

Vanhassa järjestelmässä on noin kaksituhatta erilaista mittatietoa, kun uuteen järjestelmään niitä liitetään seitsemisentuhatta.

– Tällä alalla raportoidaan paljon, varsinkin vuodenvaihteen jälkeen. Uuden järjestelmän myötä raportointityö helpottuu huomattavasti. Samoin jäljitettävyys ja todennettavuus tehostuvat. Raportointitarve ei myöskään vähene tulevaisuudessa vaan päinvastoin lisääntyy, Vierikko sanoo.

Uusi järjestelmä säästää työtä. Etäkäytössä se pystyy keräämään tiedot ilman alijärjestelmien päälle rakennettua kerrosta. Etuihin kuuluvat myös hyvä käytettävyys, selainkäyttöisyys sekä vuoropäiväkirjaominaisuus.

– Se on lähes aina auki valvomossa. Saamme helposti luotua nopeasti kuvan koko energiaverkon tilanteesta. Oma kommunikointimme helpottuu ja työ tehostuu, Vierikko uskoo.

Uuden järjestelmän käyttöönotto voimalan rakentamisen rinnalla ei ole ollut yksinkertaista. Vierikko antaa Syncron Techille tunnustusta toiminnan joustavuudesta.

Järjestelmä otetaan virallisesti käyttöön yhtä aikaa uuden laitoksen kanssa helmikuussa 2013.

– Olemme hyvin tyytyväisiä yhteistyömme jatkumisesta. Toimitettava SyncPower®-ratkaisu on tietosisällöltään ja toiminnoiltaan laaja ja joustavasti kehitettävissä, Syncron Techin toimitusjohtaja Jussi Kontola toteaa .

 

Lisätietoja:

Jussi Kontola                                                               Tommi Vierikko

Syncron Tech                                                               Porvoon Energia

jussi.kontola@syncrontech.fi                                          tommi.vierikko@porvoonenergia.fi

puh. 040 736 7152                                                       0400 486 122

Syncron Tech Oy on vuonna 1992 perustettu, tuotannon hallinnan tietojärjestelmäratkaisujen toimittaja. Pääasiakaskunta on kansainvälisesti toimivat prosessi- ja valmistavan teollisuuden suuret ja keskisuuret yritykset/konsernit sekä energia-alueen toimijat. www.syncrontech.com.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs