Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Nord Stream 2 ja Wasco Coatings Europe allekirjoittivat pinnoitus- ja logistiikkasopimuksen

Nord Stream 2 AG

Nord Stream 2 ja Wasco Coatings Europe allekirjoittivat pinnoitus- ja logistiikkasopimuksen

Tiedote.
Julkaistu: 07.09.2016 klo 09:00
Julkaisija: Nord Stream 2 AG

  • Merkittävä taloudellinen piristysruiske logistiikkakeskuksille

Zug, Sveitsi, 7. syyskuuta 2016. Nord Stream 2 AG ja Wasco Coatings Europe BV ovat allekirjoittaneet sopimuksen Nord Stream 2 -hankkeen putkien betonipinnoituksesta ja varastoinnista sekä logistiikkatoiminnoista.

Wasco vastaa Kotkassa olemassa olevan betonipinnoitustehtaan sekä Saksan Mukranissa sijaitsevan toisen tehtaan toiminnasta. Yhtiö vastaa myös kolmesta putkien välivarastosta, jotka sijoitetaan Itämeren alueelle. Näistä yksi tulee Hangon Koverhariin ja kaksi muuta, Ruotsiin sijoitettavaa välivarastoa valitaan myöhemmin.

Ensimmäiset putket toimitetaan teräsputkitehtaalta Kotkan pinnoitustehtaalle syyskuun lopulla ja Mukraniin marraskuun alussa. Putkien betonipinnoituksen on määrä alkaa vuoden 2017 ensimmäisellä vuosineljänneksellä.

Työpaikkoja ja lisää liiketoimintaa logistiikkapaikkakunnille

Nord Stream 2:n logistiikkakonsepti perustuu Itämeren satamakaupungeissa sijaitsevien logistiikkakeskusten käyttöön. Hankkeeseen liittyvät toiminnot tuovat taloudellisen piristysruiskeen valituille satamille ja tukevat niiden kehitystä pitkällä aikavälillä. Wasco arvioi, että se tulee työllistämään Kotkan pinnoitustehtaassa tuotantohuippukautena lähes 300 henkilöä ja Mukranissa 150 henkilöä hankkeen aikana.

”Tämä tärkeä sopimus on merkittävä virstanpylväs Nord Stream 2 –hankkeelle: se toimii rakennusvaiheen logistisena selkärankana ja vie hanketta eteenpäin  aikataulun mukaisesti. Wasco on yksi maailman kokeneimmista yrityksistä putkien betonipinnoituksessa ja niiden logistiikassa. Valitsimme Wascon pinnoitus- ja logistiikkakumppaniksemme huolellisen valintaprosessin perusteella. Olemme myös tyytyväisiä siihen, että Wasco tulee tekemään yhteistyötä satamien kanssa, jotka osallistuivat jo olemassa olevan Nord Streamin toteutukseen”, sanoo Nord Stream 2 AG:n projektijohtaja Henning Kothe.

“Olemme erittäin ylpeitä saadessamme tämän sopimuksen, joka on osoitus osaamisestamme öljy- ja kaasualalla. Olemme saavuttaneet hyvän maineen mitä tulee hankkeiden toteutuksiin, toimituksiin, laatuun ja turvallisuusstandardeihin. Hanke on meille virstanpylväs, sillä se on tähän asti suurin sopimuksemme. Odotamme myös yhteistyötä logistiikkakeskusten paikallisten toimijoiden kanssa, joista osalla on jo aiempaa kokemusta vastaavasta hankkeesta”, kertoo Wasco Energy -konsernin toimitusjohtaja Giancarlo Maccagno.

”Kaupunki toivottaa Nord Stream 2 -hankkeeseen liittyvät toiminnot tervetulleeksi Kotkaan. Ne lisäävät alueen työllisyyttä merkittävästi sekä monipuolistavat sataman alueen käyttöä. Myös muun muassa eri alojen palveluyritykset hyötyvät ylimääräisestä liiketoiminnasta”, toteaa Kotkan kaupunginjohtaja Henry Lindelöf.

Betonipinnoitus lisää putkilinjan vakautta merenpohjassa

Sen jälkeen kun teräsputket on kuljetettu  putkitehtailta pinnoitustehtaille,  osa pinnoitetuista putkista kuljetetaan välivarastoihin, ja sieltä  myöhemmin putkenkuljetusaluksilla putkenlaskualuksille rakentamista varten.

Pinnoitustehtaalla korkealujuuksiset teräsputket pinnoitetaan betonilla, mikä tuplaa yksittäisen putken painon keskimäärin 24 tonniin. Betonipinnoitus lisää putkilinjan vakautta meren pohjassa. Kaksoisputkilinjaan tarvitaan yhteensä noin 200 000 pituudeltaan 12-metristä ja halkaisijaltaan 48-tuumaista betonipinnoitettua putkikappaletta.

Puolet putkista tulee olla valmiina pinnoitettuna logistiikkapisteissä putkilinjan reitin varrella, kun rakentaminen alkaa vuonna 2018.

 

Lisätietoja Nord Stream 2 -hankkeesta: http://www.nord-stream2.com

Mediakontaktit:

Minna Sundelin, sidosryhmäsuhdepäällikkö Suomi ja Viro, Nord Stream 2 AG

puh. 040 582 2750, minna.sundelin@nord-stream2.com

 

Ariesza Noor Ahmad, Head, Group Strategy, Wasco Energy Group of Companies

puh. +603 2685 6800 vaihde 6862, media.NSP2@wascoenergy.com

Liitetiedostot

Tietoa toimittajille

Nord Stream 2 on Itämeren poikki suunniteltu putkilinja, joka tulee kuljettamaan maakaasua yli 1 200 kilometrin matkan mailman suurimmista kaasuesiintymistä Venäjältä tehokkainta reittiä pitkin kuluttajille Eurooppaan. Nord Stream 2 seuraa pitkälti olemassa olevaa Nord Streamia ja on teknologialtaan vastaava.

Euroopan kotimaisen kaasun tuotannon ennustetaan puolittuvan seuraavan 20 vuoden aikana. Nord Stream 2:n kaksoisputkilinjajärjestelmä auttaa Eurooppaa saavuttamaan sen kaasun tuontitarpeet. Sillä on kapasiteetti kuljettaa 55 miljardia kuutiometriä maakaasua vuodessa, joka vastaa 26 miljoonan eurooppalaisen kotitalouden tarpeita. Turvallinen ja matalapäästöinen maakaasun toimitusreitti tukee myös Euroopan tavoitteita saavuttaa ympäristöystävällinen energiavalikoima, kun kaasu korvaa hiilen voimantuotannossa sekä toimii varavoimana ajoittain saatavilla oleville uusiutuville energiamuodoille, kuten tuuli- ja aurinkovoimalle.

Wasco Energy

Wasco Energy on johtava energia-alan konserni, joka toimii kansainvälisillä markkinoilla. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Malesiassa ja sillä on laaja toimintaverkosto 15 kohteessa ympäri maailmaa. Wasco tarjoaa luotettavia ja kilpailukykyisiä tuotteita, palveluja ja ratkaisuja öljy- ja kaasualan toimijoille maailmanlaajuisesti. Wasco Energy -yhtiöllä on mittava kokemus suurten energiahankkeiden toteutuksesta keskeisillä markkinoilla, ja se jatkaa portfolionsa laajentamista tarjoamalla tuotteita ja palveluja muun muassa putki- ja insinööripalvelujen, öljyn ja kaasun etsintä- ja tuotantopalvelujen sekä kenttäpalvelujen alalla. Emoyhtiö Wah Seong Corporation Berhad (Wah Seong), malesialainen pörssiyhtiö, on viimeisen kahden vuosikymmenen aikana kasvanut keskikokoisesta malesialaisesta yrityksestä kansainväliseksi öljy- ja kaasualan sekä teollisuuspalveluiden monialayritykseksi. Energiasektorin dynaamisen kehitysvauhdin ja kasvavan kysynnän siivittämänä Wah Seong jatkaa kasvuaan ja vahvistumistaan yrityksenä, joka vastaa tehokkaasti sekä öljy- ja kaasualan että muiden sektoreiden kysyntään. Wah Seong on sitoutunut saavuttamaan menestystä tasapainossa taloudellisten tavoitteiden ja yhteiskunnallisten ja ympäristöllisten velvollisuuksien välillä.

Nord Stream 2 AG

Head Office

Baarerstrasse 52, 6300 Zug, Switzerland

T +41 41 414 54 54, F +41 41 414 54 55

Moscow Branch

ul. Znamenka, 7/3, 119019, Moscow, RF

T +7 495 229 65 85, F +7 495 229 65 80

St. Petersburg Branch

ul. Reshetnikova 14a, 196105 St. Petersburg, RF

T +7 812 331 16 71, F +7 812 331 16 70

 

http://www.nord-stream2.com/

info@nord-stream2.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs