Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Next Step Helsingissä 31.1.–1.2.: Energia-ala esittäytyy nuorille

Energiateollisuus ry

Next Step Helsingissä 31.1.–1.2.: Energia-ala esittäytyy nuorille

Tiedote.
Julkaistu: 16.01.2012 klo 08:56
Julkaisija: Energiateollisuus ry

Energia-alaa esitellään nuorille Energiamaailma-yhteisosastolla NextStep työpaikka- ja koulutusmessuilla Helsingissä 31.1.–1.2.2012. Energiamaailma-yhteisosaston tarkoituksena on tuoda energia-alaa tunnetuksi nuorille. Energia-ala tarvitsee tulevaisuudessa monenlaisia osaajia, koska kokeneita ammattilaisia jää koko ajan yrityksistä eläkkeelle.

Energiateollisuuden vahvuus työnantajana on, että alan työpaikat pysyvät varmasti Suomessa myös tulevaisuudessa. Taloudellisista suhdanteista huolimatta Suomessa tullaan jatkossakin tarvitsemaan sähköä ja lämpöä sekä ammattilaisia näiden tuotantoon, jakeluun ja myyntiin sekä useisiin eri tukipalveluihin kuten asiakasneuvontaan.

Tällä hetkellä energia-alalla työskentelevistä yli 40 prosenttia on 50 –vuotiaita tai vanhempia. Esimerkiksi pelkästään uusia sähkö- ja kaukolämpöalan ammattilaisia tarvitaan tulevaisuudessa useita tuhansia. Hyvän väylän energia-alan työtehtäviin tarjoavat sähkö-, kone-, metalli- tai lvi-alan ammatilliset perustutkinnot. Työpaikkoja vapautuu lähivuosina runsaasti myös korkeakoulutasoisia suunnittelu- ja asiantuntijatehtävistä.

Sopivan työkokemuksen ja koulutuksen hankkineita ammattilaisia on yhtä vaikeampi löytää työmarkkinoilta. Energia-ala haluaa tuoda esiin alan hyviä työllistymismahdollisuuksia sekä monipuolisuutta. Next Step –messut ovat erinomainen keino saada kosketusta nuorisoon, opinto-ohjaajiin sekä mahdollisiin ammatinvaihtajiin.

Kesätyöntekijät mahdollisuus työnantajalle

Alan yrityksissä on vuosittain noin 2000 nuorta eri oppilaitoksista kesätöissä tai harjoittelemassa. Erityisesti työssäoppimis- ja harjoittelujaksot ovat erinomaisia mahdollisuuksia tehdä työelämää tutuksi nuorille ja samalla ne antavat yrityksille tilaisuuden luoda ensimmäiset kontaktit potentiaalisiin työntekijöihin. Yhä useampi nuori työllistyykin valmistumisensa jälkeen samaan yritykseen, jossa on ollut työssäoppimassa tai harjoittelemassa.

Alan yrityksistä Next Step –messujen Energiamaailma-yhteisosastolla ovat mukana Fortum Oyj, Teollisuuden Voima Oyj, Vattenfall Oy, Helsingin Energia sekä Empower Oy. Osaston käytännön järjestelyistä on vastannut Energiateollisuus ry Sähköturvallisuuden edistämiskeskus ry STEK:n tuella.

Next Step -messujen yhteisosaston ilme vastaa energiateollisuuden nuorisosivustoa www.energiamaailma.fi. Sivustolle on koottu kattava tietopaketti nuorille energia-alan ammateista ja koulutusmahdollisuuksista sekä yleistietoa energiasta. Sivusto sisältää tietoa, jota myös opettajat ja opinto-ohjaajat voivat hyödyntää omassa työssään.

Lisätiedot:
Energiateollisuuden yhteisosasto 5A18
Energiateollisuus ry
Asiantuntija Minna Rautajoki, puh. 041 504 7241

Next Step Helsingissä 31.1.-1.2. http://www.sakkinet.fi/fi/next_step_uusi/next_step.

 

Energiateollisuus ry (ET) on sähkö- ja kaukolämpöalaa edustava elinkeinopoliittinen ja työmarkkinapoliittinen etujärjestö.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs