Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Lehdistötiedote: Digia toimittaa Gasumille kattavan tietojärjestelmän

Digia Oyj

Lehdistötiedote: Digia toimittaa Gasumille kattavan tietojärjestelmän

Tiedote.
Julkaistu: 21.03.2012 klo 15:35
Julkaisija: Digia Oyj

Lehdistötiedote 21.3.2012

Ohjelmistoyhtiö Digia on solminut kaasuyhtiö Gasumin kanssa kuusivuotisen puitesopimuksen tietojärjestelmien toimittamisesta. Sopimuksen myötä syntyvän tietojärjestelmähankkeen tavoitteena on tukea koko Gasum-konsernin liiketoimintaa, muun muassa parantaa sisäistä tehokkuutta, resurssien hallintaa ja raportointia.

Hankkeella Gasum myös varmistaa mukautuminen mahdollisiin liiketoiminnan ja yhtiörakenteen muutoksiin tulevaisuudessa. Gasumin uusi järjestelmä tulee kattamaan jakelutoiminnan, energiahallinnan, talous-, materiaali- ja henkilöstöhallinnan, kunnonhallinnan, projektihallinnan ja partneriliittymät sekä valmiuden kuljetuslogistiikan hallintaan.

”Olemme ylpeitä päästessämme tekemään yhteistyötä Gasumin kanssa”, sanoo hankkeesta Digialla vastaava Timo Karpola. ”Olen varma että pystymme tarjoamaan heille alan parasta osaamista laajojen, monikanavaisesti käytettävien järjestelmäkokonaisuuksien toimittamisessa.”

Gasumin uusi toiminnanohjausjärjestelmä pohjautuu Microsoft Dynamics AX 2012 -ohjelmistoon. Digia noudattaa Dynamics AX-liiketoiminnassaan selkeää vertikaalistrategiaa. Asiakkaalle toimitetaan mahdollisimman hyvin liiketoimintaan sopiva kokonaisjärjestelmä, jonka muodostavat valmiiksi integroidut, Digian ja sen kumppaneiden tarjoamat Dynamics AX -vertikaalit.

”Digian ja sen vertikaalikumppaneiden tarjoama kokonaisratkaisu sopii hyvin Gasumin liiketoiminnan tarpeisiin sekä projektille asetettuihin laatutavoitteisiin”, sanoo projektipäällikkö Esa Hallivuori Gasumilta. ”Perehdyimme tarkoin markkinoilla oleviin, yhtiön toiminnan laajuuteen sopiviin toiminnanohjausjärjestelmiin yli vuoden kestäneellä kolmivaiheisella hankintaprosessilla. Digian ja sen kumppaneiden tarjoama ratkaisu oli lopullisen tarjouskilpailun laatu- ja hintavertailun voittaja."

Toiminnanohjausjärjestelmän hankinta on osa Gasumin liiketoimintastrategiaa, jota yhtiö on tarkentanut toimintaympäristön muuttuessa. Uuden strategian myötä Gasumin liiketoiminnat monipuolistuvat ja laajenevat. Gasum arvioi, että nykyisin käytössä olevat järjestelmät eivät tue riittävästi uusia liiketoimintoja ja yhteistä toimintatapaa niissä.

Järjestelmähankkeen toteutus käynnistyy kuluvan vuoden maaliskuussa. Kokonaan sen arvioidaan valmistuvan vuoden 2014 kesäkuuhun mennessä. Hankkeeseen kuuluvat itse IT-ratkaisun lisäksi uuden järjestelmän liitynnät nykyisiin järjestelmiin sekä koulutus.

 

Lisätietoja:

Digia: Sales Manager Timo Karpola, p. 040 507 7196, timo.karpola@digia.com

Gasum: Projektipäällikkö Esa Hallivuori, p. 020 447 8752, esa.hallivuori@gasum.fi

Kuvateksti: Digian ja Gasumin välisen puiteopimuksen allekirjoittivat (vasemmalta oikealle) Gasumilta Johtajat Ari Suomilammi ja Christer Paltschik sekä Digialta Sales Director Arto Raudaskoski ja Senior Vice President Harri Paani.

Liitetiedostot

Digia lyhyesti

Digia on suomalainen ohjelmistoratkaisu- ja palveluyhtiö. Lähes 1200 huippuosaajaamme luovat oivaltavia ratkaisuja ja onnistumisia ihmisten, yritysten ja yhteisöjen jokaiseen päivään. Parannamme asiakkaidemme kilpailukykyä toimintaa tehostavien ja asiakaskokemusta parantavien monikanavaisten yritysratkaisujen avulla. Asiakkaamme luottavat oivaltaviin asiantuntijoihimme, syvään toimialaymmärrykseemme ja tunnetusti laajaan teknologiaosaamiseemme. Innovatiiviset tuotteemme ovat ihmisten saatavilla ympäri maailmaa.

Toimitamme ict-ratkaisuja ja -palveluja eri toimialoille, joista keskeisiä ovat finanssi, julkishallinto, kauppa ja palvelut sekä telekommunikaatio. Digia toimii Suomessa, Venäjällä, Kiinassa, Ruotsissa, Norjassa ja Yhdysvalloissa. Yhtiö on listattuna NASDAQ OMX Helsingissä (DIG1V).

 

Gasum lyhyesti

Gasum on suomalainen luonnonkaasujen osaaja. Yhtiö tuo suomeen maakaasua, siirtää ja toimittaa sitä suomalaisille energiaksi. Gasum kehittää määrätietoisesti suomalaista biokaasualaa. Maakaasu ja biokaasu ovat luonnonkaasuja, jotka tarjoavat Suomen energia-alalle huomattavia tehokkuus-, ympäristö- ja kotimaisuusetuja. Gasumilla on noin 240 työntekijää. Yhtiöön liikevaihto vuonna 2011 oli 1,3 mrd. euroa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs