Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » KUTSU: Teollisuuden jätteistä kehitetään bensiinin korvaajia

Suomen Akatemia

KUTSU: Teollisuuden jätteistä kehitetään bensiinin korvaajia

Kutsu.
Julkaistu: 11.10.2011 klo 15:15
Julkaisija: Suomen Akatemia

11.10.2011 

Teollisuuden jätteiden ja ylijäämien käytöstä uusien liikennepolttoaineiden kehittämisessä on saatu hyviä tuloksia. Suomen Akatemian Kestävä Energia -tutkimusohjelmassa on tutkittu sekä biobutanolin että biokaasun jalostusta liikennepolttoaineeksi. Elintarviketeollisuuden jätteistä ja metsäteollisuuden ylijäämistä jalostettava butanoli näyttäisi sopivan hyvin bensiinin korvaajaksi ja sopii valmistettavaksi teollisessa mittakaavassa etanolin tapaan. Biokaasusta tuotettu metaani on puolestaan todettu elinkaaritarkastelussa tuotantoketjultaan yhdeksi parhaimmista liikennepolttoaineista.

Suomen Akatemian tiedeaamiaisella uusien liikennepolttoaineiden kehittämisestä kertovat professori Ulla Lassi Oulun yliopistosta ja professori Jukka Rintala Jyväskylän yliopistosta. Tiedeaamiainen pidetään tiistaina 18.10. klo 9.30-11.30 Suomen Akatemiassa, Hakaniemenranta 6, Helsinki. Ulla Lassi esittelee biobutanolin tutkimusta ja Jukka Rintala kertoo Jyväskylässä toteutetusta pilottihankkeesta, jossa kaatopaikkakaasu puhdistettiin liikennepolttoaineeksi.

Ilmoittautumiset tiedeaamiaiselle 17.10. mennessä Suomen Akatemian viestintään Riitta Tirroselle, p. (09) 7748 8369 tai sähköpostilla etunimi.sukunimi(at)aka.fi. Ilmoitathan samalla mahdollisesta erikoisruokavaliosta. Huomaathan, että Suomen Akatemia on muuttanut Sörnäisistä Hakaniemeen. Olemme nyt samassa talossa Opetushallituksen, CIMOn ja Fulbright Centerin kanssa.

 

Suomen Akatemian viestintä Riitta Tirronen, tiedotuspäällikkö, p. (09) 7748 8369, 040 828 1724, etunimi.sukunimi(at)aka.fi

 

 

 

Suomen Akatemian verkkosivut www.aka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs