Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Kotitalouksien jätehuolto tehostuu SITA Finlandin QuattroSelect-astian avulla

Kotitalouksien jätehuolto tehostuu SITA Finlandin QuattroSelect-astian avulla

Tiedote.
Julkaistu: 16.04.2012 klo 10:30
Julkaisija: Sita Finland Oy

SITA Finland kehittää jätehuoltopalvelujaan Turun seudulla. Asiakkaiden toivomuksesta SITA Finland vaihtaa normaalin polttokelpoisen astian tilalle QuattroSelect-astian. Näin pienkiinteistöjen asukkaat voivat kierrättää viittä eri jätejaetta omalla kotipihallaan. 

SITA Finland haluaa tehostaa hyödynnettävien jätteiden lajittelua. Muutoksen yhteydessä osa asiakkaista saa vanhan polttokelpoisen astian tilalle käyttöönsä monilokeroastian, johon voi lajitella kierrätettävät jätteet. Vaihto ei maksa mitään.

QuattroSelect-palvelu on toiminut Turun seudulla ja Vakka-Suomessa jo kolmen vuoden ajan.

Asiakaspalautteen perusteella monilokeroastian jakoa muutetaan vastaamaan paremmin syntyvien jätejakeiden määriä. Keräyspaperi lajitellaan jatkossa erilliseen astiaan. Monilokeroastiaan kerätään polttokelpoinen jäte, keräyskartonki, -lasi ja -metalli.

– Olemme saaneet paljon myönteistä palautetta monilokerokeräyksestä. On hienoa, kun voimme asiakkaiden toivomuksesta muuttaa monilokeroastian jakoa. Tämä on sitä käytännön työtä, jolla voimme helpottaa kotitalouksien lajittelua. Nyt siis omakotitalon pihalla voi lajitella viisi erilaista jätejaetta yhdellä maksulla, SITAn Länsi-Suomen aluepäällikkö Juha-Pekka Mäkilä kertoo.

QuattroSelect-astia tyhjennetään SITAn monikammioisiin keräysautoihin. Jätejakeet eivät sekoitu keskenään kuljetuksen aikana ja ne myös puretaan autosta erikseen. Keräyspaperin SITAn auto hakee kahdeksan viikon välein veloituksetta.

Turun seudulla QuattroSelect-palvelun piirissä ovat Turku, Kaarina, Rusko ja Lieto. QuattroSelect-astia on kooltaan 370 litraa. Keräyskartongille on varattu 118 litran lokero, keräyslasille ja keräysmetallille on molemmille 30 litran lokerot. Polttokelpoisen jätteen lokero on kooltaan 192 litraa. Polttokelpoinen jäte kuljetetaan jätteenpolttolaitokselle ja sillä tuotetaan sähköä ja lämpöä.

Keräyskartonki, -lasi ja -metalli hyödynnetään uusiokäytössä.

Kunnan järjestämän jätehuollon alueella saa QuattroSelect-astian vain hyötyjätteiden keräykseen, jolloin astiaan lajitellaan keräyspaperi, -kartonki, -metalli, kovat muovit ja lisälokerolla myös keräyslasi. Tämä palvelu on saatavissa Raisiossa, Naantalissa, Maskussa ja Nousiaisissa.

Nelilokeroastia helpottaa jätteiden lajittelua pienkiinteistöissä ja omakotitaloissa, kun kierrätettävät jätteet voi lajitella omiin astioihinsa kotipihalla. Muutoin hyötyjätteet pitäisi kuljettaa kierrätyspisteisiin, mikä aiheuttaa enemmän vaivaa ja liikennettä. Huolellisella lajittelulla voidaan myös vähentää kaatopaikalle joutuvan jätteen määrää ja edesauttaa jätemateriaalien uusiokäyttöä.

 

Lisätietoja:

SITA Finland

Juha-Pekka Mäkilä, SITA Finland, Länsi-Suomi

Puh. 010 5405210

juha-pekka.makila@sita.fi

www.sita.fi

Liitetiedostot

SITA Finland on yksi Suomen suurimmista jätehuoltoyrityksistä. Sen palveluksessa on noin 350 ammattilaista ja sillä on 200 erikoisajoneuvoa. SITA Finlandin liikevaihto vuonna 2011 oli 79 miljoonaa euroa. Euroopan suurin ympäristönhuoltoalan yritys SITA on osa kansainvälistä SUEZ ENVIRONNEMENT -konsernia, jonka erikoisosaamisaluetta ovat vesi- ja jätehuoltopalvelut. SITA Finlandilla on toimipisteitä Vantaalla, Riihimäellä, Tampereella, Heinolassa, Lahdessa, Porvoossa, Kotkassa, Turussa, Vaasassa, Uudessakaupungissa, Lappeenrannassa, Seinäjoella, Vihannissa, Oulussa ja Ylivieskassa.

 

 

Natural resources are not infinite. Each day, SUEZ ENVIRONNEMENT (Paris: SEV, Brussels: SEVB) and its subsidiaries deal with the challenge to protect resources by providing innovative solutions to industries and to millions of people. SUEZ ENVIRONNEMENT supplies drinking water to 90 million people, provides wastewater treatment services for 58 million people and collects the waste produced by 46 million people. SUEZ ENVIRONNEMENT has 65,900 employees and, with its presence on a global scale, is the world’s leader exclusively dedicated to environmental services. SUEZ ENVIRONNEMENT, a 35.4% GDF SUEZ affiliate, reported sales turnover of 12.3 billion euros at the end of financial year 2009.

 

 


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs