Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Kansliapäällikkö Erkki Virtanen nimesi eVirtasen

Energiateollisuus ry

Kansliapäällikkö Erkki Virtanen nimesi eVirtasen

Tiedote.
Julkaistu: 28.08.2012 klo 12:00
Julkaisija: Energiateollisuus ry

Työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikkö Erkki Virtanen antoi tiistaina 28.8. puoliltapäivin ”kaimalleen” nimen eVirtanen hotelli Tornin sisäpihalla. Kyseessä oli Energiateollisuus ry:n sähköauto Nissan Leaf, joka tällä toimituksella otettiin virallisesti käyttöön. eVirtanen on tarkoitettu käytettäväksi ET:n henkilöstön työtehtäviin liittyvässä liikkumisessa pääkaupunkiseudulla, joten siitä tullee tuttu näky Helsingin katukuvassa. 

Nimetessään eVirtasen kansliapäällikkö Virtanen totesi Energiateollisuuden antavan tällä teolla oivan esimerkin kehityssuunnasta. Myös TEM on samalla tiellä: Cleantech-ohjelmassa ministeri Häkämies lupasi julkisesti, että ministeriön seuraava auto on sähköinen. 

Ennen nimenantoa puhunut ET:n toimitusjohtaja Juha Naukkarinen sanoi, että sähköautoilun tuloa on ennustettu ja odotettu pitkään ja että nyt näyttää siltä että visioinnista siirrytään toteutukseen. Sähköä energianlähteenä käyttävä liikenne tulee Naukkarisen mukaan muuttamaan suhtautumista autoiluun ja energiantuotantoon. 

Kaupunkimelun taso laskee merkittävästi, kaupunki-ilma puhdistuu, liikenteen hiilidioksidipäästöt laskevat, kotimaisten energialähteiden käyttö kasvaa ja riippuvaisuus fossiilisista tuontipolttoaineista pienenee, Naukkarinen luetteli sähköauton etuja verrattuna polttomoottoriautoon. 

Sähköautoilun edistäminen pääkaupunkiseudulla edellyttää huomattavaa sähkön latauspisteiden rakentamista, ja tähän haasteeseen on tarttunut Helsingin Energia. 

”Tärkein latauspaikka on koti- ja kiinteistöpysäköinnissä, mutta tarvitaan myös julkisia latauspalveluita, jotka tukevat sujuvaa sähköliikennettä”, totesi Helenin tutkimus- ja kehityspäällikkö Jussi Palola puheessaan. 

Helsingin kaupunki ja Helsingin Energia osallistuvat helppokäyttöisen julkisen latausverkon kehitystyöhön. Palolan mukaan Helsingissä avataan tänä vuonna useita uusia latauspisteitä ja tähän yhteistyöhön hän toivottaa muutkin kaupungit tervetulleiksi. 

Lisätiedot:
Johtaja Eeva Kalli; puh. 044 355 4400
Asiantuntija Petteri Haveri; 050 571 1554

 

 

Energiateollisuus ry (ET) on sähkö- ja kaukolämpöalaa edustava elinkeinopoliittinen ja työmarkkinapoliittinen etujärjestö.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs