Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Ihmisoikeudet Aasiassa -kirja julkistetaan 25.5. klo 13

Into Kustannus

Ihmisoikeudet Aasiassa -kirja julkistetaan 25.5. klo 13

Tiedote.
Julkaistu: 21.05.2014 klo 09:10
Julkaisija: Into Kustannus

Ovatko Aasian ihmisoikeusongelmat Euroopan syytä? Ovatko filippiiniläiset hoitajat ja siivoojat vain kausityövoimaa Suomelle? Esimerkiksi näistä asioista keskustelevat Ihmisoikeudet Aasiassa -kirjan toimittaja Eija Niskanen ja kirjoittajat Lena Näre ja Tiina Vaittinen Maailma kylässä -tapahtumassa sunnuntaina 25.5.2014 klo 13–13.20 (Maailman kirjat -teltassa Rautatientorilla). Tervetuloa!

Aasia on pitkään ollut Euroopalle kaukainen ”toinen”. Nämä kaksi maanosaa ovat kuitenkin kietoutuneet toisiinsa monin tavoin, ja yhteyksillä on pitkät perinteet Silkkitiestä ja siirtomaista lähtien.

Ihmisoikeudet Aasiassa kertoo, miten eurooppalaisten teot vaikuttavat aasialaisten ihmisoikeuksiin. Miten Arevan ydinvoimalahanke vaikuttaa intialaisiin? Voidaanko lapsityövoiman käyttö kitkeä pois teollisuustuotannosta? Miten Euroopan historiallinen siirtomaapolitiikka vaikuttaa tänäkin päivänä Kaakkois-Aasian uskonnollisiin kiistoihin? Kirjan artikkeleissa käsitellään ihmisoikeuksien laajaa kirjoa liittyen muun muassa uskontoon, maankäyttöön, etnisyyteen, työhön, kulttuuriin, ilmastoon sekä energiaan.

Kirjoittajat ovat asiantuntijoita Suomesta ja Aasiasta: Li Andersson, Marja-Leena Heikkilä-Horn, Eija Niskanen, Lena Näre, Anita Kelles-Viitanen, Timo Lappalainen, Vaishali Patil, Tove Selin, Simrin C. Singh, Tiina Vaittinen ja Yuyun Wahyuningrum.

Kirja on tehty yhteistyössä Aasian ja Euroopan kansalaisfoorumi AEPF:n Suomen verkoston kanssa. AEPF toimii ihmisoikeuksien, talouden demokraattisemman kontrollin, ympäristöoikeudenmukaisuuden sekä aseriisunnan ja rauhanomaisten konfliktinratkaisujen puolesta. AEPF on ainoa Euroopan ja Aasian kansalaisyhteistoimijoiden välinen verkosto. Kansainvälinen AEPF aloitti toimintansa vuonna 1996 Bangkokissa Thaimaassa pidetyssä foorumissa, joka edelsi valtionpäämiesten ASEM-kokousta.

http://www.aepf-suomi.net/

Kirjan tiedot:
Eija Niskanen (toim.): Ihmisoikeudet Aasiassa
ISBN: 978-952-264-270-7
148 sivua, nidottu, ovh 25 euroa
Lataa painokelpoinen kansikuva: http://www.intokustannus.fi/images/isotkannet/AASIA_cover.jpg

Lisätiedot:
Piia Lavila, AEPF, Piia.Lavila@kepa.fi, 050 317 6725
Eija Niskanen, Eija.Niskanen@helsinki.fi, 050 355 3189
Tatu Matilainen, Into Kustannus, tatu.matilainen@intokustannus.fi, 040 7462 617
Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@kurvinkirja.fi

Into on ketterä ja ärhäkkä yleiskustantamo. Julkaisemme ajankohtaista tietoa, hillittömän kiinnostavaa kaunoa, kantaaottavia pamfletteja, laadukasta käännöskirjallisuutta ja Le Monde diplomatique & Novaja Gazeta -lehteä. Monet kirjoistamme ovat saatavissa myös e-kirjoina.

www.intokustannus.fi | www.mondediplo.fi | www.into-ebooks.com | www.facebook.com/intokustannus

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs