Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » HOK-Elanto juhlistaa ympäristösaavutustaan kasvattamalla puun 39 tunnissa

HOK-Elanto

HOK-Elanto juhlistaa ympäristösaavutustaan kasvattamalla puun 39 tunnissa

Tiedote.
Julkaistu: 29.03.2012 klo 10:03
Julkaisija: HOK-Elanto

HOK-Elanto säästi 1000 sähkölämmitteisen omakotitalon sähkönkulutuksen verran energiaa ja saavutti ennätysajassa – alallaan ensimmäisenä – haastavan energiatehokkuustavoitteen. Sen kunniaksi yritys muun muassa kasvattaa asiakkaidensa kanssa virtuaalisesti puun lauantai-iltaan mennessä.

Elinkeinoelämän energiatehokkuussopimuksen mukainen tavoite kaupan alalle on säästää 2016 mennessä kuusi prosenttia vuoden 2005 kulutetusta energiamäärästä. Sopimus on osa ilmastonmuutoksen vastaista työtä, joka perustuu kansainvälisiin sitoumuksiin sekä kansalliseen energia- ja ilmastostrategiaan. HOK-Elannossa tavoite nostettiin yhdeksään prosenttiin ja se saavutettiin reilussa kahdessa vuodessa, viisi vuotta etuajassa ja alan ensimmäisenä toimijana. Määrätietoisilla energiansäästötoimilla säästettiin 18 629 MWh, joka vastaa liki tuhannen sähkölämmitteisen omakotitalon vuotuista energiankäyttöä. Uudeksi tavoitteeksi on nyt asetettu 20 %:n energiansäästö vuoteen 2016 mennessä.

Saavutusta juhlitaan pääkaupunkiseudulla monin tavoin 31.3., jolloin vietetään kansainvälistä Earth Hour -teemapäivää ilmaston hyväksi. HOK-Elanto vähentää WWF:n Earth Hour -tapahtumaan liittyen ulko-, mainos- ja sisävalaistusta useissa Prismoissa ja S-marketeissa, Sokos Helsingissä sekä ravintola Kappelissa. Lauantaina HOK-Elannon Prismat myyvät energiansäästölamppuja 20 %:n alennuksella, ja ravintolat jakavat niitä asiakkaille valojen sammuttua illalla.

Facebook-kampanjassa kasvatetaan virtuaalista puuta ja sen saavuttaessa täyden mittansa HOK-Elanto lahjoittaa WWF:n Suomen metsät -kohteelle sentin jokaisen asiakasomistajansa puolesta, yhteensä 5661,92 euroa. Puuta kasvatetaan Facebookissa tykkää-toiminnolla. Kasvua voi seurata myös Helsingin keskustassa sijaitsevan Sokoksen suurella valotaululla ja toimipaikkojen info-TV-näytöillä perjantaiaamusta lauantaihin klo 20.30 saakka, jolloin alkaa Earth Hour -kampanjaan liittyvä valojen sammuttaminen. Puu on tykkääjien ulottuvilla ja katsojien näkyvillä tarkalleen 39,5 tuntia.  

Lisätietoja:

HOK-Elannon energiatehokkuustavoitteesta ja -toimenpiteistä >>

Energiatehokkuustavoitteesta laatu- ja ympäristöpäällikkö Satu Kattilamäki, p. 010 76 60651 tai satu.kattilamaki@sok.fi
Kasvata puu -kampanjasta yhteyspäällikkö Maarit Klein, p. 010 76 60580 tai maarit.klein@sok.fi

hok-elanto.fi/kasvatapuu

facebook.com/kasvatapuu  (Sivut avautuvat perjantaina 30.3. klo 5.00)

Liitetiedostot

HOK-Elanto on S-ryhmän suurin alueosuuskauppa, jonka omistavat sen 560 000 asiakasomistajaa. Vuosittainen liikevaihto on lähes 1,8 mrd. euroa, ja yritys työllistää yli 6 000 henkilöä. HOK-Elanto palvelee pääkaupunkiseudulla noin 300 toimipaikassa ja on päivittäistavarakaupan markkinajohtaja. Lisäksi HOK-Elanto on Pohjoismaiden suurimpia ravintola-alan toimijoita. hok-elanto.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs