Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Eterassa ympäristövastuu näkyy isoissa ja pienissä teoissa – myös energiansäästöviikolla 41

Etera

Eterassa ympäristövastuu näkyy isoissa ja pienissä teoissa – myös energiansäästöviikolla 41

Tiedote.
Julkaistu: 03.10.2013 klo 12:34
Julkaisija: Etera

Eterassa säästetään energiaa ja euroja joka päivä. Ekotehokkaammat työtavat ja koneiden säätäminen säästöasetuksille ovat ympäristöllemme hyväksi, mutta hyötyy siitä yrityskin. Vihreä ajattelu kannattaa myös taloudellisesti. 

Kestävä kehitys on suuntaviivana niin Eteran pääkonttorissa kuin sijoituskiinteistöissä. Ympäristövaikutukset huomioidaan rakennuttamisessa ja rakennusten ylläpidossa sekä toimistotyössä.

Etera on entistä energiatehokkaampi

Etera liittyi vuonna 2012 kansalliseen energiatehokkuussopimusjärjestelmään. Energiatehokkuussopimukset ovat osa niitä toimenpiteitä, joilla Suomi vastaa kansainvälisiin sitoumuksiin ilmastonmuutoksen vastaisessa työssä. Sopimusjärjestelmässä mukana olevat yritykset sitoutuvat vähentämään omaa energian käyttöään.

Eteran energiasopimuksessa on mukana 24 Eteran sijoituskiinteistöä. Pyrkimyksenä on vähentää kiinteistöjen energiankäyttöä kuusi prosenttia vuoteen 2016 mennessä.

Eteran pääkonttorin käyttämä sähkö on 100-prosenttisesti peräisin uusiutuvasta energianlähteestä eli vesivoimasta.

Rakennettaessa tehdään ympäristöystävällisiä valintoja

Etera edellyttää uusilta rakennuttamiltaan toimistokohteilta ympäristösertifiointia. LEED-sertifikaatti (Leadership in Energy and Environmental Design) on rakennusten kansainvälinen ympäristöluokitus, joka mittaa kestävää rakentamista ja vähentää kiinteistöjen ylläpidosta syntyviä kustannuksia sekä ympäristökuormitusta.

LEED-sertifikaatin saaminen tarkoittaa mm. vähäpäästöisiä materiaaleja, lämmityksen ja jäähdyttämisen energiankulutuksen minimointia, vettä säästäviä kalusteita ja valaistuksen automaattiohjausta.

Eteran rakennuttama toimistotalo Helsingin Töölönlahdella sai kultaisen LEED-ympäristösertifikaatin keväällä. Kaksi muuta Töölönlahdelle nousevaa toimistokiinteistöä valmistuvat vuonna 2014. Myös niille Etera hakee kultatason LEED-ympäristöluokitusta.

Alkuvuodesta 2013 valmistunut Lohjan Yrittäjätalo sai rakentamisen ekoratkaisuista niin ikään LEED-sertifikaatin.

Etera on vihreä toimisto

Eteran pääkonttori on ollut WWF:n sertifioima Green Office vuodesta 2011. Green Office on käytännönläheinen ympäristöohjelma, jossa tehdään arjen ekotekoja, lisätään ympäristötietoisuutta ja säästetään kustannuksissa. Eteran ympäristöohjelman toimista ja tuloksista raportoidaan vuosittain WWF:lle.

Paperinkulutus puolittunut viidessä vuodessa

Eterassa on jo pitkään seurattu mm. sähkön- ja paperinkulutusta. Sähkönkulutus pienenee Eterassa vuosi vuodelta.

Paperinkulutuksen vähentämisessä Etera on ottanut suuria askelia: paperinkulutus on puolittunut viidessä vuodessa. Paperinkulutuksen vähenemiseen ovat vaikuttaneet sähköistyneet työprosessit ja uusien toimintatapojen omaksuminen. Myös asiakkaille kehitetään yhä paperittomampia vakuuttamisen verkkopalveluja.

Energiansäästöviikolla pureudutaan sähkön käytön tottumuksiin

7.-13.10.2013 vietetään valtakunnallista energiansäästöviikkoa. Vuosittaisella kampanjalla halutaan kiinnittää huomiota energiansäästöön ja sähkön käytön tottumuksiin. Myös Etera on mukana energiansäästötalkoissa.

Energiansäästöviikolla Etera tempaisee sähkönkulutuksen vähentämiseksi. Henkilöstöä kannustetaan vaikuttamaan omaan sähkönkäyttöönsä sammuttamalla turhat valot ja laitteet.

Lue lisää

Lisää yritysvastuustamme voit lukea Eteran vuosikertomus-vastuuraportista www.etera.fi/vuosikertomus

www.energiansaastoviikko.fi

Lisätiedot

Timo Sotavalta, kiinteistöjohtaja, 010 553 3637 tai 040 732 5577

Matti Autere, kiinteistöpäällikkö, 010 553 3510 tai 040 732 5588

Tiina Piensoho, Green Office -vastaava, 010 553 3735

etunimi.sukunimi@etera.fi

Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera huolehtii työntekijöiden ja yrittäjien eläketurvasta ja edistää työhyvinvointia. Eläkkeitä Etera maksaa noin miljardi euroa vuodessa 146 000 eläkkeensaajalle. Eläkevaroja turvaavia sijoituksia Eteralla on noin 5,6 miljardia euroa.

Lue lisää osoitteesta www.etera.fi

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs