Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Caruna investoi 4,7 miljoonaa euroa sähkönsiirtoverkkoon Kuusamossa

Caruna

Caruna investoi 4,7 miljoonaa euroa sähkönsiirtoverkkoon Kuusamossa

Tiedote.
Julkaistu: 20.11.2014 klo 09:20
Julkaisija: Caruna

Sähkönsiirtoyhtiö Caruna käynnistää Kuusamossa paikallisesti merkittävän sähköverkon parannushankkeen. Caruna investoi sähköverkon parannustoimenpiteisiin alueella yhteensä noin 4,7 miljoonaa euroa. Investoinnin työllistävä vaikutus alueella on noin 45 henkilöä.

Seuraavan kahden vuoden aikana verkkoa parannetaan Kuusamon keskustaajaman alueella ja sen ympäristössä. Hankkeen ansiosta alueen asukkaat saavat jatkossa entistä luotettavammin sähköä. Toimenpiteillä saadaan noin 2 400 asiakasta lisää säävarman verkon piiriin.

Kaapeloinnilla varmistetaan alueen sähkönsaantia

"Hankkeen tarkoituksena on korvata vanhaa ja huonokuntoista ilmajohtoverkkoa luotettavammalla kaapeliverkostolla. Kaapelointitöiden lisäksi pylväsmuuntamoita korvataan ulkoisia olosuhteita paremmin kestävillä puistomuuntamoilla ja lisätään verkostoautomaatiota. Näillä toimenpiteillä parannetaan alueen sähkön toimitusvarmuutta", verkostopäällikkö Henrik Suomi Carunasta kertoo.

Kuusamossa tehdään kolme suurempaa projektikokonaisuutta. Ensimmäisessä maakaapeloidaan nykyistä ilmajohtoverkkoa muun muassa Toranginahon teollisuusalueella, Leskelän alueella sekä Torangin ja Huoparintien alueilla. Toinen verkonparannustyö tehdään Nilonkankaan ja Kuusamon lentokentän alueella ja kolmas projekti kohdistuu Kuusamon keskustataajamaan ja siitä pohjoiseen Nissinvaaralle asti. Maakaapelia rakennetaan yhteensä noin 66 kilometriä ja puistomuuntamoita rakennetaan noin 60 kappaletta.

"Projektit parantavat huomattavasti koko Kuusamon alueen sähkön toimitusvarmuutta. Hankkeen vaikutuspiirissä ovat kaikki kunnan keskeiset palvelut sekä esimerkiksi voimalaitos, lämpökeskus ja jätevedenpuhdistamo sekä tietysti alueen yritykset ja asukkaat, joiden sähkönsaanti saadaan näillä toimilla säävarmaksi", Henrik suomi kertoo ja jatkaa: "projektit on tarkoitus saada valmiiksi vuoden 2016 loppuun mennessä, aikataulu tarkentuu kuluvan vuoden lopulla".

Investointeja haja-asutusalueilla ja taajamissa

"Sähkön merkitys nyky-yhteiskunnalle on päivä päivältä suurempi, joten myös sähköverkon luotettavuuteen tulee jatkossa panostaa huomattavasti aikaisempaa enemmän. Haja-asutusalueiden investointien lisäksi Caruna kohdistaa osan toimenpiteistä taajama- ja kaupunkialueille sekä rakennuttamalla uutta jakeluverkkoa että saneeraamalla nykyistä ilmajohtoverkkoa. Parannamme verkkoa siten, että se toimii mahdollisimman hyvin haasteellisissa sääolosuhteissa ja teemme luotettavuusinvestointeja kaikkiin verkon osiin", Henrik Suomi päättää.

Caruna
Viestintä

Lisätietoja:
Henrik Suomi, verkostopäällikkö, Caruna,  p. 040 727 4628

 

Kuusamon alueen projektisuunnitelmiin voi tutustua lauantaina 22.11. Kuusamon Prismassa.
Carunan asiantuntijat ovat paikalla klo 9 - 16.

 

Kuvia kaapeloinnista toimitusten käyttöön:
http://caruna-imagebank.jelastic.planeetta.net/check_a.php?hash=f54e6730a2ff11d2dc58f0b466effa0a

 

Caruna Facebookissa: https://www.facebook.com/caruna.fi   
Caruna Twitterissä: https://twitter.com/CarunaSuomi
Caruna Linkedinissä: http://www.linkedin.com/company/caruna?trk=top_nav_home

Caruna on Suomen suurin sähkönsiirtoon keskittyvä yritys, joka vastaa 640 000 yksityis- ja yritysasiakkaan sähkönjakelusta Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa, Koillismaalla sekä Satakunnassa. Caruna työllistää suoraan 340 henkilöä ja välillisesti yhteensä 1 500 työntekijää eri puolilla Suomea. Caruna panostaa vahvasti säävarman verkon rakentamiseen ja investoi vuosittain noin 100 miljoonaa euroa sähköverkon kehittämiseen. Carunan omistavat suomalaiset eläkevakuutusyhtiöt Keva (12,5 %) ja Elo (7,5 %) sekä kansainväliset infrastruktuurisijoittajat First State Investments (40 %) ja Borealis Infrastructure (40 %). Lisätietoja: www.caruna.fi

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs