Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » AppLabissa etsitään sovelluksia ratkaisemaan työelämän ongelmia

Oulun ammattikorkeakoulu

AppLabissa etsitään sovelluksia ratkaisemaan työelämän ongelmia

Tiedote.
Julkaistu: 31.03.2015 klo 12:12
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) AppLabissa kehitetään opiskelijatiimeissä erilaisia sovelluksia ratkomaan työelämän ongelmia. Sovellusten teemoina ovat automotive, energia ja ympäristö, koulutus sekä sosiaali- ja terveysala.

AppLabissa käytössä olevassa LAB-oppimismallissa tiimit kilpailevat kehitystyössä keskenään siten, että vain parhaimmat ideat pääsevät jatkokehitykseen niin sanotuissa gate-tilaisuuksissa. Gate 1:ssä alun 18 ideasta yhdeksän selviytyi jatkoon. Gate 2:ssa keskiviikkona 1.4. selviää, mitkä näistä yhdeksästä sovellusideasta pääsevät toteutukseen. Tiimit pitsaavat ideansa kunkin teeman asiantuntijoista koostuvalle raadille, joka valitsee parhaimmat jatkoon. Media on tervetullut seuraamaan mielenkiintoista päivää kello 12.00–15.00 Business Kitchenille (Torikatu 23, 6. krs, Oulu).

Oamkissa kehitetyssä LAB-oppimismallissa keskeisiä sisältöjä ovat luova ja monialainen ratkaisujen kehittäminen, yrittäjämäinen ajattelu ja asenne, tiimityöskentely, työelämälähtöisyys sekä johtaminen. Tavoitteena on työllistyminen ja uusien toimialan yritysten perustaminen. Pedagogisia malleja ovat projekti- ja ongelmapohjainen oppiminen sekä tutkiva ja kehittävä yhteistoiminnallinen oppiminen. LAB-oppimismalli on käytössä tällä hetkellä Oulu Game Labissa ja AppLabissa.

Vuosina 2012–2014 LAB-oppimismallin tuloksena on syntynyt kymmenen startup-yritystä, joista kaksi on valittu Euroopan lupaavimpien startup-yritysten joukkoon. Lisäksi Oulu Game Labissa kehitettyjä pelejä on ladattu 90 miljoonaa kertaa (tilanne joulukuussa 2014). LAB-oppimista laajennetaan Oamkin kaikille koulutusaloille vuodesta 2015 alkaen. Tavoitteena on, että opinnot valmentavat paremmin yhteiskunnan ja yritysten tarpeita vastaavaan asiantuntijuuteen.

Lisätietoja:

lehtori Ulla-Maija Seppänen, 050 542 3584, ulla-maija.seppanen@oamk.fi

labland.fi

Oamk on yksi Suomen arvostetuimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Koulutamme ammattilaisia ja kehitämme Pohjois-Suomen kilpailukykyä yhdessä työelämän kanssa. Vuosittain meiltä valmistuu lähes 1 500 asiantuntijaa alueen työelämän tarpeisiin. Opetuksesta sekä tutkimus- ja kehitystyöstä vastaa 640 oamkilaista.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs