Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Energia » Agrologikoulutusta Tarvaalassa jo 25 vuotta

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Agrologikoulutusta Tarvaalassa jo 25 vuotta

Tiedote.
Julkaistu: 26.09.2013 klo 09:29
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Luonnonvarainstituutista Biotalousinstituutti. Uudistettu nimi vastaa toimintaympäristöä.

JAMK juhlii agrologikoulutuksen 25-vuotista taivalta pe 27.9. klo 13 alkaen Tarvaalan kampuksella Saarijärvellä. Paikalle on ilmoittautunut yli 120 juhlavierasta.

Maatalousalan koulutustoiminta alkoi Saarijärven Tarvaalassa jo vuonna 1867. Oppilaitoksen nimi on muuttunut vuosien saatossa useaan kertaan. Opistotasoinen agrologikoulutus käynnistyi vuonna 1988 Tarvaalan maatalousoppilaitoksessa. Korkeakoulutasoinen agrologikoulutus alkoi 1999, jolloin vastuu toiminnasta siirtyi Jyväskylän ammattikorkeakoulun Luonnonvarainstituutille.

Tähän päivään mennessä Tarvaalasta on valmistunut yli 500 agrologia. Parhaillaan opintojen parissa puurtaa yli 160 opiskelijaa, kun mukaan lasketaan myös Virroilla käynnissä oleva aikuiskoulutus. Yrittäjien osuus opiskelijoista on aina ollut suuri:valmistuneista yli 10 % toimii yrittäjänä, mikä on JAMKin koulutusaloista suurin määrä valmistumisvaiheessa.

Saman katon alla toimivat Luonnonvarainstituutti ja Bioenergiakeskus yhtenäistävät nimensä Biotalousinstituutiksi (Institute of Bioeconomy) toimintatapojen uudistuessa ja toimintaympäristön kehittyessä.

– Vuosien saatossa agrologikoulutuksen ympärille on muodostunut laajaa yrityslähtöistä bioenergiaan, maatalouteen ja ympäristöteknologiaan liittyvää tutkimus- ja kehittämistoimintaa. Uusi nimi kuvastaa toimintaamme paremmin ja selkeyttää viestintää. Tulevaisuudessa suuntaamme toimintaamme entistä aktiivisemmin kansainvälisille markkinoille, toteaa koulutus- ja T&K-päällikkö Pekka Äänismaa nimiuudistuksesta.

Suunnitteilla on myös JAMKin ja Pohjoisen Keski-Suomen oppimiskeskuksen yhteinen Biotalouskampus -projekti Tarvaalan alueelle, jolla tähdätään innovaatioiden ja uusien yritysten syntymiseen biotalousalalle. Koko kampuksella on opiskelijoita yhteensä noin 400 ja työntekijöitä noin 100.

Media on tervetullut agrologikoulutuksen juhlaan pe 27.9. klo 13 alkaen Saarijärvelle, osoitteeseen Tuumalantie 17, 43130 Tarvaala.

Lisätietoja:
Pekka Äänismaa, koulutus- ja T&K-päällikkö, 0400 279 057, etunimi.sukunimi@jamk.fi,  Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Biotalousinstituutti

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
+358 50 433 8011
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
viestinta@jamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs