Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Elektroniikka » Yhteenveto Berliinin IFA-messuilta: Samsungin innovaatiot tekevät elämästä älykkäämpää

Samsung Electronics Nordic

Yhteenveto Berliinin IFA-messuilta: Samsungin innovaatiot tekevät elämästä älykkäämpää

Tiedote.
Julkaistu: 01.09.2011 klo 13:00
Julkaisija: Samsung Electronics Nordic

IFA-messut ovat Berliinissä joka vuosi järjestettävät Euroopan suurimmat kuluttajaelektroniikkamessut. Samsung on jälleen mukana esittelemässä viihde-elektroniikan ja kodintekniikan innovaatioita. Tämän vuoden uutuuksiin lukeutuvat uudet 4G-älypuhelimet ja -tablettilaitteet, NX200 -kompaktijärjestelmäkamera, 3D-kannettava ja monet muut innovatiiviset laitteet, jotka tekevät arjesta älykkäämpää.

 

Samsungin IFA-messuosasto on hallissa 20. Kodinkoneet esitellään kuitenkin hallissa 5.1.

Tämän vuoden lopulla alkaa uusi 4G-aikakausi, kun Samsungin Galaxy S II LTE ja Galaxy Tab Tab 8.9 LTE saapuvat Pohjoismaiden markkinoille.

Kompaktien järjestelmäkameroiden trendi jatkuu vahvana. Samsung laajentaa valikoimaansa uudella metallirunkoisella NX200-kompaktijärjestelmäkameralla.

3D-tuotteiden valikoima laajenee. Samsungin 3D-televisiot ja -näytöt saavat nyt täydennystä 3D-kannettavista. Samsung tuo markkinoille uuden Gamer PC -3D-pelikannettavan.

Samsungin uusi Eco Bubble -pesutekniikka tarjoaa jopa 70 prosentin säästöä energian kulutukseen. Pesutulos vastaa silti tavallista pesua 40 asteessa. Messuilla esitellään myös kodintekniikan tulevaisuuden visioita, joista esimerkki on kodinkoneiden ohjaaminen matkapuhelimen välityksellä.

Vielä muutama vuosi sitten Samsung keskittyi IFAssa A/V-tuotteisiin, mutta nyt esittelyssä on uutuuksia kaikista tuoteryhmistä. Esillä on muun muassa matkapuhelimia, tablettitietokoneita, pesukoneita, kannettavia tietokoneita ja muita IT-tuotteita. Samsung haluaa esitellä messuvieraille kattavan valikoiman laitteita, jotka tekevät elämästä älykkäämpää.

Alla tiivistetyt tuotetiedot messujen laiteuutuuksista:

 

T U O T T E E T


ÄLYPUHELIMET JA TABLETTITIETOKONEET

 

Ensimmäinen Super Amoled Plus -näyttötekniikalla varustettu tablettitietokone

Viime vuoden IFA-messuilla Samsung lanseerasi ensimmäisen tablettitietokoneensa, Galaxy Tabin. Samsungin tablet-valikoima pian jatkoa uudesta lippulaivamallista, Galaxy Tab 7.7:sta. Uutuuslaitteessa on tablet-markkinoiden paras mobiliteetti. Tab 7.7 on 7,89 millimetriä ohut ja se painaa ainoastaan 335 grammaa. Se kulkee helposti mukana matkassa, ja se mahtuu kätevästi taskuun tai laukkuun. Galaxy Tab 7.7 on ensimmäinen tablettitietokone, joka on varustettu Super AMOLED Plus -näytöllä. Super AMOLED Plus -tekniikka tekee 7,7-tuumaisen Tabin näytöstä huipputerävän, ja se mahdollistaa entistä paremmat katselukulmat sekä vähemmän heijastuksia auringon valossa. Edeltäjänsä tavoin Galaxy Tab 7.7:lla on mahdollista soittaa puheluita, ja sitä voi käyttää television tai kotiteatterijärjestelmän kaukosäätimenä. Galaxy Tab 7.7 on varustettu 1,5 gigahertsin tuplaydinsuorittimella ja Android 3.2 -käyttöjärjestelmällä. Tehoa riittää myös moniajoon, ja Galaxy Tab 7.7 tukee 3G-yhteyttä, joka kykenee jopa 21 mb/s:n siirtovauhtiin. Galaxy Tab 7.7 saapuu kauppoihin vuoden lopussa ja sen suositushinta julkaisun yhteydessä on 699 euroa.

 

Galaxy Note – mobiili muistikirja

Samsungin älypuhelin Galaxy Note on yksi tärkeimmistä laiteuutuuksista IFAssa. Sitä voidaan käyttää sekä älypuhelimena että älykkäänä muistiinpanolehtiönä. Samsungin teettämä tutkimus osoittaa, että monet mobiilikäyttäjät haluavat kirjoittaa tekstiä kynällä. Galaxy Note on varustettu kynällä, jolla voi nopeasti kirjoittaa muistiinpanoja tai päivittää kalenteria. Kynällä voidaan myös tehdä merkintöjä asiakirjoihin ja sähköisiin kirjoihin. Galaxy Note varustettu 5.29 tuuman Super AMOLED Plus -näytöllä. Galaxy Note on varustettu 1,4 gigahertsin tuplaydinsuorittimella ja Android 2.3 -käyttöjärjestelmällä. Laite saapuu kauppoihin marraskuussa ja sen suositushinta julkaisun yhteydessä on 799 euroa.

 

Samsungin 4G/LTE-puhelimet ja tablettitietokoneet saapuvat Pohjoismaihin

Joulukuussa 2009 Samsung lanseerasi maailman ensimmäiset kaupalliset 4G/LTE-modeemit. Nyt Samsung ottaa seuraavan askeleen ja tuo markkinoille 4G Galaxy S II LTE -älypuhelimen ja Galaxy Tab 8,9 LTE -tablettitietokoneen. 4G/LTE:n teoreettinen maksiminopeus on 100 megabittiä sekunnissa, mikä tekee siitä nopeimman tällä hetkellä saatavilla olevan mobiililaajakaistan. Uusi tekniikka mahdollistaa sen, että netissä surffaaminen, verkkopelien pelaaminen, videoiden suoratoisto sekä sähköpostien ja tiedostojen lataaminen netistä on nopeampaa kuin koskaan. Samsungin uudella 4G/LTE -älypuhelimella ja -tablettitietokoneella suosikkielokuvan lataaminen onnistuu alle kahdessa minuutissa. Galaxy S II LTE ei ole pelkästään fiksu älypuhelin, vaan se toimii myös langattomana tukiasemana. Internet-yhteyden voi jakaa WiFin välityksellä peräti kahdeksaan eri laitteeseen samanaikaisesti. Uutuuspuhelin on varustettu 1,5 GHz:n Snapdragon-tuplaydinsuorittimella. Uusissa LTE-malleissa on myös suurempi 4,5 tuuman näyttö, joka perustuu Super AMOLED plus -näyttötekniikkaan.

 

Bada 2.0 -käyttöjärjestelmä esittäytyy Wave 3 -älypuhelimessa

Samsung Wave 3 lukeutuu ensimmäisten Bada 2.0 -käyttöjärjestelmällä varustettujen puhelinten joukkoon. Bada 2.0 kokoaa yhteen joukon älykkäitä ominaisuuksia ja toimintoja, jotka helpottavat käyttäjän arkea. Alustan uutuusominaisuuksiin kuuluu muun muassa WiFi-direct-toiminto, jolla puhelinta voidaan käyttää internet-tukiasemana. Lisäksi Bada 2.0 on varustettu uudella ChatOn-pikaviestimellä, joka sopii nopeaan yhteydenpitoon sekä kuvien ja videoiden jakamiseen ystäville ja perheenjäsenille. ChatOn-sovellus toimii ristiin eri alustojen kanssa. Wave 3 edustaa samaa tyylikästä muotoilua, mutta uutuusälypuhelin on nyt varustettu 4 tuuman näytöllä. Laite on myös ainoastaan 9,9 millimetriä ohut, joten se istuu mukavasti käteen. Wave 3 on varustettu 1,4 gigahertsin suorittimella ja HSPA+-modeemilla, mitkä tekevät puhelimesta sopivan liikkuvaan elämäntyyliin. Tehoa riittää myös moniajoon, joten puhelimella voi samanaikaisesti surffailla netissä ja kuunnella musiikkia suorituskyvyn heikentymättä. Samsung Wave 3 saapuu markkinoille marraskuussa ja sen suositushinta on 399 euroa.

 

Samsung esittelee Berliinin IFA-messujen yhteydessä myös kaksi uutta jäsentä Galaxy-tuoteperheeseen. Uutuusälypuhelimet perustuvat Android 2.3.5 -käyttöjärjestelmään. Galaxy W on pieni ja fiksu kosketusnäyttöpuhelin, jossa on suuri 3,7 tuuman näyttö. Laite on varustettu 1,4 gigahertsin suorittimella ja 3G-yhteydellä, joka kykenee jopa 14,4 mb/s:n siirtovauhtiin. Puhelimella voidaan samanaikaisesti surffata internetissä, pelata pelejä tai kuunnella musiikkia ilman suorituskyvyn heikkenemistä. Galaxy W saapuu kauppoihin syyskuun lopussa. Sen suositushinta on 349 euroa.

Galaxy Y on suunnattu älypuhelimista kiinnostuneelle nuoremmalle yleisölle. Galaxy Y on varustettu tehokkaalla 832 megahertsin suorittimella, ja puhelin sopii mainiosti yhteydenpitoon sosiaalisen median palveluissa. Puhelin on varustettu Swype-tekstinsyötöllä, joka tekee tekstin kirjoittamisesta nopeaa ja vaivatonta. Galaxy Y saapuu kauppoihin marraskuussa ja sen suositushinta on 169 euroa.

 

 

KAMERAT

 

Erinomainen kuvanlaatu kompaktissa metallikuoressa

Samsung esittelee IFAssa uuden kompaktijärjestelmäkameran. NX200 on Samsungin uusi lippulaivakamera, joka on varustettu 20,3 megapikselin kennolla. NX200 on yksi luokkansa pienimmistä laitteista. Metallirunko antaa kameralle pintarakenteen, josta saa tukevan otteen. Erinomainen kuvanlaatu on  Samsungin oman APS-C CMOS-kennon ansiota. Lisäksi kamerassa on uusi, tehokas kuvaprosessori, joka mahdollistaa yksityiskohtaisten kuvien ottamisen jopa 12800 ISO-luvulla. Uuden kuvaprosessorin ansioista kameralla voidaan ottaa peräti 7 kuvaa sekunnissa. Kameralla voidaan ottaa 3D-efektillä varustettuja kuvia, ja se kykenee 1080p-tarkkuuden videotallennukseen. NX200 on varustettu kolmen tuuman AMOLED-näytöllä (VGA). Siinä on kattavat kuvaominaisuudet ja monipuoliset asetukset,  joilla kuvaamisesta tulee yksinkertaisempaa ja hauskempaa. Kamera tukee yhdeksää eri objektiiviä sekä neljää salamavalolisälaitetta. NX200 saapuu kauppoihin lokakuussa ja sen suositushinta on 799 euroa (18–55 mm -zoom-objektiivilla varustettuna).

 

Kääntyvä näyttö kaikkiin kuvakulmiin

Toinen IFAssa esiteltävä uutuus on MW800-kompaktikamera, joka on varustettu näppärällä kääntyvällä näytöllä. Videokameroiden näyttöjen tavoin MW800:n näyttöä voi kallistaa lähes mihin kulmaan tahansa. Kääntyvä näyttö helpottaa kuvien ottamista ja mahdollistaa entistä mielikuvituksellisempia kuvausratkaisuja. MW800 on tyylikäs, ohut ja kevyt kompaktikamera, jonka kätevältä kolmen tuuman AMOLED-kosketusnäytöltä on helppo muuttaa kameran monipuolisia asetuksia. Kameralla voidaan ottaa 3D-efektillä varustettuja kuvia, ja se kykenee HD-tarkkuuden videotallennukseen. MW800:ssa on 16 megapikselin kenno ja 5 x optinen zoom. Kamera saapuu kauppoihin marraskuussa ja sen suositushinta on 299 euroa.

 

Samsungin uusi WB750 -kompaktikamera ottaa 12 megapikselin still-kuvia, ja se kykenee Full HD -tason videotallennukseen. WB750 on jatkoa aiemmin tänä vuonna lanseeratulle WB700:lle. Uusi malli on varustettu Samsungin uudella 12 megapikselin BSI CMOS -kennolla, joka tuottaa yksityiskohtaisen tarkkoja kuvia pimeässäkin ympäristössä. WB750 on varustettu 18 x optisella zoomilla ja 24 mm:n laajakulmaobjektiivilla. Kamera saapuu kauppoihin lokakuussa ja sen suositushinta on 299 euroa.

 

 

IT-TUOTTEET


Pelikone tarjoaa rikkaan 3D-elämyksen 

Samsungin uusi 7-sarjan kannettava pelikone Gamer PC on suunniteltu 3D-pelaamiseen sekä 3D-materiaalin katseluun. Uusin näyttöteknologia, bluray-soitin ja näytön 400 kandelan valovoima tuottavat yksityiskohdista rikkaan elämyksen sekä 3D- että full HD -muodossa, ja tekevät pelien tai elokuvien maailmaan heittäytymisen helpoksi. Laitteelta onnistuu myöskin pelien, filmien ja kuvien muuntaminen kaksiulotteisesta kolmiulotteiseksi. Samsungin uusi pelikone houkuttelee peliharrastajia 3D:n lisäksi myös neliydinprosessorilla, 8 gigatavun keskusmuistilla (laajennettavissa jopa 16 gigatavuun), markkinoiden eturivin AMD-näytönohjaimella sekä taustavalaistulla näppäimistöllä. Pakkauksessa on mukana 3D-lasit. Pelikone tulee kauppoihin lokakuussa. Lcd-näytön koko on 17,3 tuumaa. Suositushinta 1999 euroa.

 

Kannettava käynnistyy 19 sekunnissa

Niin ikään Samsungin 7-sarjan kannettaviin kuuluva Chronos on erittäin nopea käynnistymään: 19 sekunnissa nollasta täyteen vauhtiin. Sen muotoilu, suorituskyky ja toiminnallisuus ovat huippuluokkaa, joten laite sopii ihmiselle, jolla ei ole halua tai mahdollisuutta kompromisseihin. Se on omiaan niin kotikäyttöön kuin pienen tai keskisuuren yrityksen työkoneeksikin. Kannettavassa on tehokas Intel® Core™ i5 tai i7 -prosessori ja sen akku kestää jopa kymmenen tuntia, joten sitä voi käyttää koko päivän yhdellä latauksella. Se erottuu myös muotoilultaan, sillä näytön kehys on niin ohut, että 14 tuuman kehykseen on saatu mahtumaan 15-tuumaista vastaava näyttö. Tyylipuhdas alumiinirunko on viimeistelyltään reilun metallinen. Näppäimistössä on taustavalaistus. Vain 24 millimetrin paksuinen laite on kevyt ja helppo kantaa kainalossa, sillä se painaa vain noin kaksi kiloa. Mattapintaisen näytön valovoima on 300 kandelaa. Kannettavaa saa kahdessa koossa, 14 tuumaa ja 15,6 tuumaa. Kaupoissa lokakuun aikana. Suositushinta alkaen 1099 euroa.

 

Kirjoita sähköpostit kynällä Windows-pohjaisella kosketusnäyttölaitteella

Tablettitietokoneet ovat nyt saaneet älykästä seuraa IT-puolelta. Windows-käyttöjärjestelmään perustuva kosketusnäytöllinen tietokone Slate PC kuuluu Samsungin 7-sarjaan ja se esitellään IFAssa. Sen 11,6 tuuman kosketusnäytöllä voi tehdä kaikkea, mitä pc:llä yleensä tehdään kotona ja työpaikalla. Yksi ero siinä kuitenkin on: Samsungin uudella kosketustietokoneella voi kirjoittaa sähköpostit ja muut viestit kynällä. Tietokone muuntaa tekstin koneella kirjoitetun näköiseksi. Myös muistiinpanoja ja kalenterimerkintöjä voi tehdä suoraan koneen näytölle kynällä, ja hiiren asemesta tietokonetta voi ohjata sormella tai kynällä. Laite antaa käyttäjälle vapauden valita. Sitä voi käyttää kuin tablettitietokonetta, ja mukana tulevan telakointiaseman avulla siitä tulee täysiverinen tietokone. Slate PC painaa vain 890 grammaa ja se on 12,9 mm ohut. Voimaa antaa Intel® Core™ i5 -prosessori. Valovoimaa riittää 400 kandelan verran, joten kuva on terävä myös auringonpaisteessa. Laitteen voi liittää toisiin laitteisiin langattomasti tai hdmi-portin kautta. Samsung tutkii mahdollisuutta tuoda Slate PC markkinoille Pohjoismaissa.

IFAssa on nähtävillä myös Samsungin Yhdysvalloissa menestynyt 5-sarjan Chromebook eli kannettava tietokone, jossa on Googlen käyttöjärjestelmä Chrome OS. Kun tietokoneohjelmat, toiminnot ja palvelut siirtyvät kiinteiden verkkojen ulkopuolelle niin kutsutusti pilveen, tarvitaan nopeita ja älykkäitä kannettavia tietokoneita. Chromebook osoittaa, että Samsung on tässä kehitystyössä aivan etulinjassa.

Esittelyssä on myös Samsungin All-in-one PC eli tietokone, joka näyttää pelkältä näytöltä. Itse tietokone on rakennettu näytön sisään, jolloin pöydällä vievät tilaa vain näyttö, näppäimistö ja hiiri.

SUR40 puolestaan on uudenlainen, kokouskäyttöön tai vaikkapa matkailutoimistoon sopiva tapa välittää tietoa. Siinä tietokone ja kosketusnäyttö on yhdistetty pöydän pinnaksi. Tietokonetta ohjataan pöytää koskettamalla.

 

Samsung tuo ensimmäisenä markkinoille zero clientin, jossa on vain yksi johto

Samsung tuo IFAan NC220 zero client -päätelaitteen, joka on luokassaan ensimmäinen maailmassa . Se perustuu verkkoratkaisuja kehittävän Ciscon tekniikkaan, jossa tietoliikenne ja sähkö kulkevat samassa johdossa. Tekniikkaa kutsutaan nimellä Universal Power Over Ethernet, UPOE. Tekniikka vähentää johtojen määrää työpaikoilla, joten pöydille tulee enemmän tilaa, laitteiden asennus on yksinkertaista ja IT-arkkitehtuurin muutokset entistä helpompia toteuttaa. NC220:ssa ei ole käyttöliittymää, prosessoria eikä ohjelmistoa, mikä vähentää ylläpidon tarvetta. Ratkaisu on myös energiatehokas. NC220 on syntynyt Samsungin ja Ciscon yhteistyönä. Laite tulee markkinoille lokakuussa. Suositushinta 599 euroa (ALV 0).

 

Nopeita tulostimia tehokkaaseen toimistoon

28 sivua minuutissa ei ole ongelma Samsungin mustavalkotulostimille ML-2955DW ja SCX-4729FW, jotka esitellään IFAssa. Ensimmäinen tuloste sujahtaa esiin 8,5 sekunnissa. Samsungin uudet, yrityskäyttöön tarkoitetut tulostimet ovat sekä nopeita että luotettavia. Niiden älykkäät ratkaisut, kuten kaksipuolinen tulostus, pienentävät yrityksen ympäristökuormitusta. Tulostuksen sähkön-, hiilidioksidin- ja paperinkulutusta voi valvoa ja simuloida ekotoiminnon avulla. Tulostimet voidaan liittää yrityksen langattomaan lähiverkkoon. SCX 4729FW on tulostin, kopiokone, skanneri ja faksi yhdessä laitteessa. Uutuudet tulevat myyntiin lokakuussa. Suositushinnat 159 euroa (ML-2955DW) ja 299 euroa (SCX-4729FW).

 

KODINKONEET

 

Miten älykäs voi tulevaisuuden koti olla? IFAssa Samsung esittelee visionsa älykkäästä kodista, jossa jääkaappi, liesi ja pesukone keskustelevat keskenään – tai kenties älypuhelimen kanssa. Puhelimen sovellus voi käynnistää pesukoneen, vaikka asukas ei ole kotona. Pesukone voi lähettää televisiolle viestin, kun pyykki on valmista. Jääkaappi voi havaita, että maito on lopussa. Maidon voi tilata ruokakaupasta jääkaapin älykkään kosketusnäytön avulla.

 

Eco Bubble 12 kilon pesukapasiteetilla

Samsungin pyykinpesukoneiden valikoima laajentuu, kun markkinoille tulee Eco Bubble ja sen käänteentekevä pesutekniikka. Eco Bubble tuottaa saman pesutuloksen kuin tavallinen 40 asteen pesuohjelma, mutta 70 prosenttia pienemmällä energiankulutuksella. Kone puhdistaa vaatteet kylmään veteen johdetulla ilmalla ja pesuaineella. 

 

Arno eli WF1124ZAC on Eco Bubble -pesukone, johon mahtuu isompikin perhepyykki. Sen pesukapasiteetti on yksi markkinoiden isoimmista, 12 kiloa. Samalla se on Eco Bubble -tekniikan ansiosta yksi maailman energiapiheimmistä pyykinpesukoneista. Arno täyttää EU:n uuden energialuokan A+++ vaatimukset. Se on leveydeltään standardikokoa, 60 senttimetriä. Arno tulee kauppoihin syyskuussa ja sen suositushinta on 1199 euroa.

 

Myös Samsungin uusi kuivaava pesukone WD0804W8E hyödyntää Eco-Bubble-tekniikkaa ja on näin ollen huomattavan energiapihi. Kodinhoitohuoneessa säästyy niin tilaa kuin aikaakin, kun sama kone sekä pesee että kuivaa pyykin. Pesukapasiteetti on 8 kiloa ja kuivauskapasiteetti 5 kiloa. Koneen energialuokka on A+++ pyykinpesussa ja C kuivauksessa. Kaupoissa vuoden viimeisen neljänneksen aikana. Suositushinta 1099 euroa.

Robotti-imuri tyhjentää itse pölypussinsa

Samsungin robotti-imuri on saanut vieläkin älykkäämmän sisaruksen nimeltä Navibot S. Se lataa akkunsa omin päin, mutta myös tunnistaa, kun pölysäiliö alkaa täyttyä. Imuri palaa silloin latausasemaansa ja tyhjentää pölypussin. Tämän jälkeen se rullaa takaisin siihen, missä imurointi jäi kesken, ja jatkaa, kunnes työ on tehty. Navibot S tulee kauppoihin lokakuun aikana. Hinnasta ei vielä ole arviota. 

 

 

TELEVISIOT


IFAssa ovat esillä kaikki Samsungin viime kevään TV-uutuudet. Samsunghan esitteli edellisvuonna maailman ensimmäisen 3D-LED-TV:n ja viime keväänä se otti seuraavan askeleen tuomalla markkinoille Smart TV:n. Samsungin älykkäät televisiot ovat olleet puheenaiheena sekä uuden muotoilunsa että palveluidensa ja sovellustensa takia. Niiden avulla katsoja voi käyttää televisiota moneen muuhunkin kuin TV-lähetysten katsomiseen. Samsung panostaa entistäkin enemmän paikallisesti ja kansainvälisesti kehitettyihin Samsung-sovelluksiin (apps).

 

60 tuumaa täynnä fiksuja palveluja

Samsungin Smart LED-TV, UE-D8005, osaa monenlaista fiksua ja sen saa nyt isossa 60 tuuman koossa. Esimerkkeinä uusista Samsung appseista messuilla ovat nähtävissä Youtuben 3D-filmit, suorat lähetykset urheilutapahtumista, MTG:n ohjelmien ennakkoesitykset Viasatin Viaplay-palvelun kautta, HS.fi-uutispalvelu sekä uusi musiikkipalvelu Kiwi Music, joka tuo miljoonia kappaleita ja kymmeniä tuhansia musiikkivideoita suoraan televisioon. Kaikki tämä reilunkokoisella TV-ruudulla. UE60D8005:n suositushinta on 3999 euroa.

Älykkäämpää elämää kotona
Samsungin älykkäät televisiot ja bluray-soittimet toimivat kotona multimedialaitteiden napana. Monenlaiset laitteet kuten tietokoneet, kamera, matkapuhelin ja tablettitietokone voidaan yhdistää television tai bluray-soittimen kanssa sisäiseksi verkoksi käyttäen dlna:ta ja Samsungin Allsharea. Smart Hub -käyttöliittymä antaa selkeän kokonaiskuvan kaikista mukaan liitetyistä laitteista, niiden sisällöistä ja tiedostoista. Hakupalvelu Search All löytää suosikkivideon tai uusimmat matkapuhelimella otetut kuvat näppärästi, vain parilla hakusanalla. Vanhan kuvaputkitelevisionkin päivittäminen älykkääksi televisioksi onnistuu liittämällä siihen Samsungin älykäs bluray-soitin.

 

Kaukosäätimenä tai näppäimistönä voi mainiosti käyttää Samsungin älykästä Galaxy S -mobiilimallistoa, tablettitietokoneita Galaxy Tab tai Galaxy Tab 7.7 tai mediasoitinta Galaxy S

wifi, joka tulee tämän syksyn ajan UE-D8005:n mukana. Älykkäämpää televisiota ei olekaan.

 

 

Näin löydät Samsungin IFAssa:

Halli 20: Mobiliteetti, kamerat, videokamerat, IT-tuotteet, TV:t, ääni ja kuva

Hall 5.1: Kodinkoneet

 

Seuraa Samsungia IFAssa:

 

Verkossa:    www.samsung.fi 

                 www.samsungifa2011.com

Facebook:    www.facebook.com/samsungsuomi

Kuvat ladattavissa täältä:  http://dl.dropbox.com/u/3653390/IFA-kuvat.zip

 

Lisätietoja

Kuluttajakysymykset: Samsungin asiakastuki, 030 6227 515 

Eva Carrero, markkinointipäällikkö, eva.carrero@samsung.fi, p. 0400 807 750

Toni Perez, OSG Viestintä, toni.perez@osg.fi, 0400 630 063.

Kuvapyynnöt: samsungpr@osg.fi

Lehdistötiedotteet ja kuva-arkisto verkossa: www.samsung.fi ja valitse uutiset.

Haluatko Samsungin lehdistötiedotteita tai kokeilla uusia tuotteita? Ilmoittaudu lähetyslistalle osoitteeseen samsungpr@osg.fi

Uutisia RSS-syötteinä: www.samsung.com/fi/aboutsamsung/rss/rssFeedList.do

Liitetiedostot

Samsung Electronics Co Ltd, Korea, on johtava televisioiden, muistisirujen, matkapuhelinten, näyttöpaneelien, muistien ja järjestelmä LSI-tuotteiden valmistaja. Yrityksellä on 190 500 työntekijää 68 maassa ja yhdeksällä eri liiketoiminta-alueella. Vuonna 2010 yhtiön yhteenlaskettu liikevaihto nousi 135,8 miljardiin Yhdysvaltain dollariin. Samsung Electronics Nordic AB:n liikevaihto vuonna 2010 oli 1.1 miljardia euroa. Pohjoismaiden yhtiö on kasvanut nopeasti vuodesta 1992. Sillä on 330 työntekijää, ja sen valikoimaan kuuluvat uusimmat tuotteet matkapuhelinten, äänen- ja kuvantoiston, IT-laitteiden ja kodinkoneiden aloilta.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs