Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Elektroniikka » Yhä suositumpiin Alihankinta-messuihin tutustui lähes 16 000 messuvierasta

Tampereen Messut

Yhä suositumpiin Alihankinta-messuihin tutustui lähes 16 000 messuvierasta

Tiedote.
Julkaistu: 20.09.2012 klo 19:39
Julkaisija: Tampereen Messut

TEOLLISUUDEN YKKÖSTAPAHTUMA EDISTI KANSAINVÄLISTYMISTÄ

Kansainvälinen teollisuuden alihankinnan ammattimessutapahtuma Alihankinta 2012 päättyi torstaina 20.9. Tampereella. Talouden haastavasta tilanteesta huolimatta Alihankinta osoitti olevansa alan ammattilaisten ja asiantuntijoiden tärkeä kohtaamispaikka, jossa kysyntä ja tarjonta todella kohtaavat. Suomen johtavaan teollisuuden messutapahtumaan tutustui kolmen päivän aikana 15 742 kävijää. Seuraavat Alihankinta-messut järjestetään 24.–26.9.2013.

– Kaikkien aikojen laajimmat Alihankinta-messut onnistuivat jälleen erinomaisesti. Tämä tapahtuma on todellinen esimerkki siitä, kuinka messut voivat parhaimmillaan luoda toimivan ja kannattavan kohtaamispaikan sadoille yrityksille ja tuhansille alan ammattilaisille. On ilo saada osallistujilta positiivista palautetta siitä, että täällä vallitsee erityinen ja ainutlaatuinen ”Tampereen alihankintamessuhenki”, joka saa ihmiset mukaan näille messuille vuodesta toiseen. Messuilla käsiteltiin laajasti alihankintateollisuuden kuumimpia aiheita ja luotiin katsauksia alan tilanteeseen sekä näkymiin. Alan yritysten suurimmat haasteet liittyvät vientiin, kansainvälistymiseen ja kilpailukykyyn, joten erityisesti näitä teemoja korostettiin. Lisäksi messuvierailla ja näytteilleasettajilla oli useita mahdollisuuksia verkostoitua ja luoda kontakteja myös kansainvälisesti, sanoo projektipäällikkö Jani Maja Tampereen Messut Oy:stä.


Kansainvälinen EEN yrityskontaktitapahtuma oli menestys: 80 yritystä, 16 maata, 200 tapaamista

Enterprise Europe Network toteutti messuilla kolmannen kerran kansainvälisen Subcontracting B2B Matchmaking 2012 -yrityskontaktitapahtuman. Torstaina 20.9. pidetty tapahtuma oli menestys ja yritykset saivat runsaasti kansainvälisiä kontakteja. Tapahtumaan osallistui noin 80 yritystä ja organisaatiota 16 maasta. Tapaamisia päivän aikana oli noin 200. Alihankinta-messuilla nostettiin erityisesti esille vientiä ja kansainvälistymistä, joten kontaktitapahtuma tuki hyvin myös näitä teemoja. Yrityskontaktitapahtuma osoitti osaltaan sen, että kansainvälisyys kiinnostaa suomalaisia yrityksiä aiempaa enemmän ja kansainvälisten suhteiden luominen on yhä tärkeämpää. Esimerkiksi ensimmäistä kertaa mukana ollut Brasilian suurlähetystö sekä Viron kauppakamari ja eräs venäläinen lakifirma olivat koko päivän täyteen buukattuja tapaamisten osalta. Vastaavaa tapahtumaa suunnitellaan myös ensi vuoden Alihankinta-messuille.


Alihankinta-messuilla kasvu- ja kansainvälistymissuunnitelmia – uutta E-hallia odotetaan

Nyt 22. kerran järjestetty Alihankinta oli historian suurin 890 näytteilleasettajalla ja yli 13 630 neliön näyttelypinta-alalla. Aiempien vuosien tasolla säilynyt kävijämäärä varmisti Alihankinta-messujen aseman Euroopan toiseksi suurimpina alihankintamessuina kävijöiden lukumäärällä mitattuna. Ulkomaalaisia näytteilleasettajia messuilla oli yli 70 ja näytteilleasettajamaita 17.

– Alihankinta on suomalaisille teollisuusyrityksille kannattava, kustannustehokas ja toimiva tapa herättää kiinnostusta kotimaisilla ja kansainvälisillä markkinoilla. Pyrimme kehittämään messuista yhä kansainvälisemmät. Suunnitelmissa on nimetä vuosille 2014–2017 Alihankinnan partnerimaat. Ajatuksena on suomalaisten ja partnerimaan yritysten yhteistyön syventäminen, tärkeiden kauppakumppanimaiden esiin nostaminen ja kansainvälisyyden kehittäminen. Tavoitteena on saada partnerimaasta potentiaalisia ostajia ja hankkijoita messuille tutustumaan suomalaiseen alihankintaosaamiseen. Tiedämme jo tässä vaiheessa, että jatkossa Alihankinta-messuille on tulossa uusia näytteilleasettajamaita, ja monesta jo nyt mukana olevasta maasta saadaan lisää yrityksiä, kertoo toimitusjohtaja Hannu Vähätalo Tampereen Messut Oy:stä.  

Alihankinta-messujen näyttelytilat on viimeisen kymmenen vuoden ajan myyty loppuun jo keväällä. Lisätilalle on suuri tarve, minkä vuoksi uutta hallia odotetaan kovasti. E-hallihanke on rakennuslupavaiheessa ja mikäli suunnitelmat etenevät aikataulussa, uusi halli valmistuu vielä vuoden 2013 aikana.


Teknologiateollisuus: Haastavassakin tilanteessa kannattaa kehittää

– On ollut hienoa kuulla messuilla yritysten tarinoita, miten kehittämistyötä on tehty ja millaista tulosta se on tuottanut. Monella jäsenyrityksellämme menee kuitenkin hyvin, vaikka toimintaympäristön haasteet ovat nyt ankarat, arvioi pk-yritysten kilpailukykyryhmän päällikkö Harri Jokinen Teknologiateollisuudesta. Kansainvälistyminen ja toiminnan laajentaminen erityisesti Euroopassa on pk-yrityksille yhä tärkeämpää. Se näkyi myös Alihankinta-messuilla, joka on toimialamme pk-yritysten tärkeimpiä kohtaamispaikkoja. Oli hienoa, että esimerkiksi yhteistyökumppanimme Enterprise Europe Networkin yrityskontaktitapahtuma keräsi runsaan joukon yrityksiä. Myös kansainvälisiä uusia liiketoiminta-aihioita käynnistävä Isot teemat -hanke on saanut hyvän vastaanoton ja uusia teemoja on nyt käynnissä 15, kertoo Jokinen.

Tampereen Messut Oy järjestää Alihankinta-messut pääyhteistyökumppaneidensa Teknologiateollisuus ry:n, Kumiteollisuus ry:n ja Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry:n kanssa.


Messuista julkaistut lehdistötiedotteet, näytteilleasettajien lehdistötiedotteet ja tiedotustilaisuuden materiaalit.

Kuvia messuilta löytyy Tampereen Messujen kuvapankista:
Alihankinta 2012 (kuvat: Samuli Niva)LISÄTIEDOT: www.alihankinta.fi

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi
Jani Maja, projektipäällikkö, p. 0207 701 255, 050 356 1325,
jani.maja(a)tampereenmessut.fi
Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 0207 701 205, 050 536 8133, tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi
Meri Mattila, viestintäassistentti, p. 0207 701 242, 0400 914 877,
meri.mattila(a)tampereenmessut.fi

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs