Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Elektroniikka » Viisi suomalaista olympiasoihdunkantajaa valittu Lontoon 2012 Olympialaisiin

Samsung Electronics Nordic

Viisi suomalaista olympiasoihdunkantajaa valittu Lontoon 2012 Olympialaisiin

Tiedote.
Julkaistu: 17.04.2012 klo 14:00
Julkaisija: Samsung Electronics Nordic

Samsung palkitsee lasten ja nuorten urheilussa ansioituneita nuoria valmentajia

Olympiasoihtuviestin pääyhteistyökumppani Samsung julkisti tänään yhdessä Suomen Olympiakomitean kanssa viisi suomalaista olympiasoihdunkantajaa, jotka saavat kunnian kantaa olympiatulta Lontoon 2012 Olympialaisten soihtuviestissä. Valitut soihdunkantajat ovat ansioituneita lasten ja nuorten liikuntaharrastusten parissa toimivia vapaaehtoisia.

Samsung Electronics Nordic, Ltd, maailman johtava kulutuselektroniikan valmistaja ja Lontoon 2012 Olympiasoihtuviestin pääyhteistyökumppani julkaisivat tänään viisi olympiasoihdunkantajaa, jotka Samsung lähettää kantamaan olympiatulta Lontoon 2012 olympiasoihtuviestiin.

Samsung aloitti viime syksynä soihdunkantajien etsimisen yhdessä Suomen olympiakomitean ja Suomen soihtuviestin lähettilään Jani Sievisen kanssa. Avoimessa hakuprosessissa soihdunkantajaksi saattoi ehdottaa  nuoria, 16–30-vuotiaita urheiluvalmentajia, jotka toimivat lasten ja nuorten urheilun parissa

– Lontoon olympialaisten yhtenä kantavana teemana on kannustaa nuoria ja lapsia liikkumaan. Siksi halusimmekin tällä kertaa palkita nuoria valmentajia. He omistavat suuren osan vapaa-ajastaan lasten ja nuorten vapaa-ajan liikuntaharrastuksille, Samsung Electronics Nordicin Suomen markkinointipäällikkö Eva Carrero kertoo.

Lontoon 2012 olympiasoihtuviestiin Samsung lähettää Jani Sievisen seuraksi neljä lasten ja nuorten valmennuksen parissa ansioitunutta henkilöä. Olympiasoihdunkantajiksi ehdotettiin avoimen haun kautta satoja Suomessa asuvia ihmisiä, joiden joukosta Suomen Olympiakomitean, Ilta-Sanomien ja Samsungin edustajat valitsivat kymmenen finalistia. Suomalaisista olympiasoihdunkantajista kaksi valittiin avoimen yleisöäänestyksen perusteella ja kahdesta paikasta päätti tuomaristo. Yleisöäänestyksessä annettiin yli 13 000 ääntä.

Valitut olympiasoihdunkantajat ovat:

Ida Ahlbom, 20, Vaasa

Ahlbom aloitti jo 14-vuotiaana Vaasan voimisteluyhdistyksen lastenryhmien apuvalmentajana. Hän toimii Vaasan voimisteluyhdistyksessä myös johtokuntatehtävissä. Ahlbom on huomannut, että yhä useammat nuoret tytöt ja jo lapsetkin kokevat ulkonäköpaineita. Sen vuoksi hän on tehnyt aloitteen, jotta lasten ja nuorten valmentajille järjestetään koulutusta siitä, kuinka syömishäiriöitä voidaan tunnistaa, käsitellä ja ehkäistä. Ahlbom valittiin yleisöäänten perusteella.

Mirva Kokko, 19, Liperi

Kokko on innostanut nuoresta iästään huolimatta jo seitsemän vuoden ajan lapsia ja nuoria liikunnan pariin. Hänen vapaa-aikansa kuluukin pitkälti erilaisissa vapaaehtoistehtävissä Liperin hiihtoseurassa. Seuran johtokunnan mukaan hän on loistava esimerkki henkilöstä, joka toimii pitkäjänteisesti, pyyteettömästi ja iloisesti pikku-urheilijoiden eteen. Hiihdon lisäksi nuori nainen toimii liikuntaleirien ohjaajana sekä vetää jumppia ja sählyryhmiä. 

Iiro Maukonen, 24, Kuopio

Maukonen on toiminut jo useita vuosia juniorivalmentajana KalPassa. Maukosen positiivinen ja avoin luonne on huomattu lasten ja heidän vanhempiensa keskuudessa. Hänet palkittiin viime vuonna Juniori-Kalpan vuoden valmentajana. Tällä hetkellä Maukonen toimii C-nuorten valmentajana. Hän haluaa kiekon lisäksi välittää nuorille myös mallia positiiviseen ajatteluun.

Leo-Pekka Tähti, 28, Pori

Maailman ykkösratakelaajiin kuuluva Tähti on aloittanut  kahden nuoren lahjakkaan ratakelauslupauksen Amanda Kotajan ja Henry Mannin sparraamisen perustamassaan Team Voimavarassa. Hän käy myös aktiivisesti nuorten vammaisurheilijoiden kisoissa bongaamassa uusia, potentiaalisia tähtiä.

Yleisöäänestyksessä eniten ääniä saanut ratakelaaja Leo-Pekka Tähti kuvaa valintaansa pitkäaikaisen unelman täyttymiseksi. Maailman radoilla menestynyt Tähti sparraa ja valmentaa nuoria lupaavia ratakelaajia.

– Lontoon 2012 olympiasoihtuviesti on yksi urani merkkipaaluista, ja olen tehtävästä monesti salaa haaveillutkin. Tuntuu upealta päästä kantamaan olympiatulta samana vuonna, kun on Paralympialaisissa itse vielä mukana kilpailemassa, Tähti sanoo

– Samsung lähettää lukuisia omassa yhteisössään ansioituneita henkilöitä, eri puolilta maailmaa  kantamaan Lontoon 2012 olympiatulta. Lontoon 2012 Olympialaisten yhteistyökumppanina haluamme olla mukana tekemässä kisoista Kaikkien Olympialaiset ja soihtuviesti on vain yksi osoitus tästä, Carrero sanoo.

Olympiasoihtu aloittaa 70 päivää kestävän matkansa Iso-Britanniassa lauantaina 19. toukokuuta ja kiertää monet Iso-Britannian merkittävät maamerkit. Olympiasoihtu käy yli 1 000 paikkakunnalla 8 000 mailin (n. 12 874 kilometriä) matkallaan ja valmistaa kisatunnelmaan. Sillä myös avataan Lontoon 2012 Olympialaiset Olympiastadionilla 27. heinäkuuta.

 

Lisätietoja:


Kuluttajakysymykset: Samsungin asiakastuki, 030 6227 515 

Eva Carrero, markkinointipäällikkö, eva.carrero@samsung.fi, p. 0400 807 750

Toni Perez, OSG Viestintä, toni.perez@osg.fi, 0400 630 063.

Kuvapyynnöt: samsungpr@osg.fi

Lehdistötiedotteet ja kuva-arkisto verkossa: www.samsung.fi ja valitse uutiset.

Haluatko Samsungin lehdistötiedotteita tai kokeilla uusia tuotteita? Ilmoittaudu lähetyslistalle osoitteeseen samsungpr@osg.fi

Uutisia RSS-syötteinä: www.samsung.com/fi/aboutsamsung/rss/rssFeedList.do

 

Liitetiedostot

Samsung Electronics Co Ltd, Korea, on johtava televisioiden, muistisirujen, matkapuhelinten, näyttöpaneelien, muistien ja järjestelmä LSI-tuotteiden valmistaja. Yrityksellä on 220 000 työntekijää 68 maassa ja yhdeksällä eri liiketoiminta-alueella. Vuonna 2011 yhtiön yhteenlaskettu liikevaihto nousi 141,1 miljardiin Yhdysvaltain dollariin. Samsung Electronics Nordic AB:n liikevaihto vuonna 2011 oli 1,1 miljardia euroa. Pohjoismaiden yhtiö on kasvanut nopeasti vuodesta 1992. Sillä on 330 työntekijää, ja sen valikoimaan kuuluvat uusimmat tuotteet matkapuhelinten, äänen- ja kuvantoiston, IT-laitteiden ja kodinkoneiden aloilta.

Samsung ja Olympialaiset

Samsung on osallistunut Olympialaisiin jo vuodesta 1988, jolloin se toimi Seoulin 1988 Olympialaisten paikallisena sponsorina. Vuonna 1998 Talviolympialaisissa Samsung jatkoi sitoutumistaan olympialiikkeeseen, ja yrityksestä tuli maailmanlaajuinen langattoman viestinnän olympiayhteistyökumppani. Samsung tarjoaa Olympialaisille oman langattoman Wireless Olympic Works (WOV) -ohjelman ja matkapuhelimia. Innovatiivinen matkapuhelimiin perustuva teknologia tarjoaa olympiaperheelle mahdollisuuden reaaliaikaiseen tiedon jakamiseen ja viestintään. Samsung on myös Olympiasoihtuviestin pääyhteistyökumppani ja isännöi Samsung Mobile Explorers -ohjelmaa, jonka avulla ihmiset ympäri maailman pääsevät osallistumaan kisatunnelmaan ja myös osallistumaan Olympialaisiin älykkään mobiiliteknologian avulla. Samsung jatkaa maailmanlaajuisen Olympialaisten yhteistyökumppanina myös Riossa 2016.

Olympiasoihtuviesti

Lontoon 2012 Olympiasoihtuviestin pääyhteistyökumppanina (Presenting Partner of the London 2012 Olympic Torch Relay) Samsung haluaa kannustaa kaikkia osallistumaan maailman suurimpaan road show -tapahtumaan, jotta Lontoon 2012 Olympialaisista kehittyisi Kaikkien Olympialaiset. Samsung pyrkii tarjoamaan uusia ja ikimuistoisia kokemuksia kaikille ympäri maailman innovatiivisen ja älykkään langattoman teknologiansa kautta.  Samsung tuo olympiasoihtuviestiin 1 360 olympiasoihdunkantajaa, jotka on valittu avoimella menettelyllä. Valitut henkilöt ovat osoittaneet kulkevansa ylimääräisen mailin oman yhteisönsä eteen. Olympiasoihdunkantajat on valittu yli 25 000 hakemuksen joukosta. Samsung tukee kyliä ja kaupunkeja olympiasoihtuviestin juhlistamisessa ja Iso-Britannian maamerkkien esittelyssä. Samsung tukee myös iltatilaisuuksien järjestämistä 66 kylässä ja kaupungissa olympiatulen matkan varrella eri puolilla Iso-Britanniaa. LED-näytöllä varustettu Samsung rekka-auto kulkee olympiasoihdunkantajien vierellä ja näyttää kuvia soihdunkantajista yhdessä hyvän mielen viestien kanssa. Se kannustaa kaikkia juhlistamaan tulevia Olympialaisia musiikin avulla ja vuorovaikutuksessa paikallisten yhteisöjen kanssa. Samsungin tavoitteena on, että Lontoon 2012 Olympialaiset tavoittavat enemmän ihmisiä ja saavat ihmiset osallistumaan enemmän kuin koskaan aiemmissa Olympialaisissa. Lisätietoja: www.samsung.com/london2012


Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs