Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Elektroniikka » TIEDOTE: ECOonline aloittaa Suomessa, maajohtajaksi Kari Eilamo

ECOonline Oy

TIEDOTE: ECOonline aloittaa Suomessa, maajohtajaksi Kari Eilamo

Tiedote.
Julkaistu: 13.09.2011 klo 09:17
Julkaisija: ECOonline Oy

TIEDOTE

13.9.2011

ECOonline aloittaa Suomessa

Maajohtajaksi Kari Eilamo

Kemikaalitiedon hallinnan ratkaisuja tarjoava ECOonline on nimittänyt Suomen toimintojen maajohtajaksi Kari Eilamon. Hänen vastuullaan on liiketoiminnan kasvattaminen ja suhteiden rakentaminen keskeisiin alan toimijoihin.

ECOonline on aloittanut toimintansa Suomessa omana yhtiönä keväällä 2011. Emoyhtiö, ECOonline on Pohjois-Euroopan ensimmäinen yhtiö, joka tarjoaa internet-pohjaista ratkaisua kemikaalitiedon hallintaan.

Kemikaalitiedon hallinta on yhä vaativampaa jatkuvasti kiristyvien yleiseurooppalaisten asetusten vuoksi. Näistä tärkeimmät ovat REACH, eli Euroopan Unionin asetus kemikaalien rekisteröinnistä, arvioinnista, lupamenettelystä ja rajoittamisesta sekä CLP-asetus eli Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus, joka koskee kemikaalien luokitusta, merkintöjä ja pakkaamista. Asetukset ovat suoraan jäsenmaita sitovaa lainsäädäntöä.

"REACH ja CLP muodostavat yhdessä yli kahdentuhannen sivun laajuisen monimutkaisen lainsäädäntökokonaisuuden. Kuitenkin jo yhden miehen korjaamolta edellytetään ajanmukaista dokumentointia käytetyistä kemikaaleista, niiden käyttötavoista ja niihin liittyvistä riskeistä. Olisi kiinnostavaa tietää, kuinka suuri osa yrityksiä on edes tietoisia niitä koskevista velvollisuuksista", Eilamo sanoo.

Eilamon mukaan asetusten piiriin kuuluu erittäin laaja joukko suomalaisia yrityksiä yli toimialojen. Nämä yritykset joko tuottavat, jakelevat tai käyttävät omassa toiminnassaan erilaisia kemikaaleja. Yrityksillä on lain mukainen velvollisuus ylläpitää luetteloa käyttämistään kemikaaleista sekä huolehtia ajan tasalla olevista käyttöturvallisuustiedotteista ja riskiarvioinneista. Tämän lisäksi kemikaalikäyttäjien on jatkossa otettava kantaa myös altistumisskenaarioihin.

"Kaikkien etu olisi, että kemikaalitiedon hallinta olisi mahdollisimman vaivatonta yrityksille. Kasvava dokumentaation määrä sekä asetusten muuttuminen aiheuttavat tähän kuitenkin omat haasteensa. Suuremmille yrityksille keskeinen ongelma on vaadittavan dokumentoinnin määrä eri kieliversioineen, pienemmille yrityksille haasteena on dokumenttien järkevä hallinnointi. Kemikaalilainsäädännön noudattamisessa on paljon toistuvaa rutiinityötä, dokumentointia, toimitusketjun sisäistä tiedonvälitystä sekä arkistointia. Työtä voi helpottaa merkittävästi sopivilla työkaluilla", Eilamo sanoo.

 

Lisätietoja:

ECOonline Oy, puh. 040 775 8395

maajohtaja Kari Eilamo

kari.eilamo (at) ecoonline.com

 

Liitetiedostot

ECOonline helpottaa lakisääteistä kemikaalitiedon hallintaa. ECOonlinen ratkaisut auttavat kemikaaliluettelon laatimisessa ja aktiivisessa käytössä, käyttöturvallisuustiedotteiden luomisessa ja hallinnassa ja riskiarviointien toteutuksessa sekä toimitusketjun eri toimijoiden välisessä tiedonkulussa. ECOonline Oy on aloittanut toimintansa Suomessa omana yhtiönä keväällä 2011. Emoyhtiö ECOonline AS on Pohjois-Euroopan ensimmäinen yhtiö, joka tarjoaa internet-pohjaista ratkaisua kemikaalitiedon hallintaan. ECOonlinella on yli 3 000 asiakasta pohjoismaissa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs