Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Elektroniikka » Samsungin uusi 9-sarjan kannettava sai ainutlaatuisen TCO-merkin

Samsungin uusi 9-sarjan kannettava sai ainutlaatuisen TCO-merkin

Tiedote.
Julkaistu: 21.03.2011 klo 10:00
Julkaisija: OSG Viestintä Oy

 

Samsung tuo markkinoille maailman kevyimmän ja ohuimman 13 tuuman kannettavan tietokoneen, jonka näytön valovoima on kaksinkertainen tavanomaisiin näyttöihin verrattuna. 9-sarjan ohuet kannettavat ovat yhtä kotonaan toimistossa ja catwalkilla. Valonheittimet kohdistuvat nyt siihen, sillä se on ensimmäinen kannettava tietokone, jolle on myönnetty kansainvälinen TCO Certified Edge -merkki, syynä poikkeuksellisen hyvä kuvanlaatu ulkokäytössä.

Tämä laite määrittelee kannettavan tietokoneen käsitteen uudelleen. Se on ohut ja kevyt, mutta ei minkään kustannuksella. Se ilmaisee voimaa niin muotoilussa, suorituskyvyssä kuin materiaalivalinnoissakin. Sen prosessori, muisti ja toiminnot ovat huippuluokkaa. Sillä ja lentokoneilla on jotakin yhteistä – molemmissa on käytetty erittäin kestävää duralumiinia. Kuoren materiaali takaa kestävyyden, vaikka muoto on ohut. Mustassa metallissa erottuu hienoinen raitakuvio.

9-sarjan ohuet kannettavat on tehty modernia, liikkuvaa elämää varten. Nykyaikaisessa SSD-kiintolevyssä ei ole liikkuvia osia, joten se on perinteistä kiintolevyä iskunkestävämpi. Tietokoneen saa käyntiin salamannopeasti Samsungin Fast Start -toiminnon avulla – kolmessa sekunnissa lepotilasta käyttövalmiiksi. Sitä on huomaamatonta kuljettaa mukana, vaikka se onkin laite, joka huomataan. Se on vain 16 millimetrin paksuinen ja painaa 1,3 kiloa. 9-sarjan koneen kanssa työnteko oman pöydän ääressä on yhtä mukavaa kuin koneen esittely muille.

Ensimmäinen kannettava tietokone, joka saa käyttää TCO Certified Edge -merkkiä

Moni on pettynyt yrittäessään käyttää kannettavaa tietokonetta ulkona, koska näytön himmeys on tehnyt näkemisestä vaikeaa. Samsungin ohuiden kannettavien 9-sarja siirtää nämä ongelmat historiaan. 9-sarjan heijastamaton näyttö on niin kirkas ulkokäytössäkin, että se on saanut ensimmäisenä kannettavana tietokoneena oikeuden käyttää kansainvälistä TCO Certified Edge -merkkiä

– TCO Certified Edge -merkki annetaan IT-tuotteille, jotka ovat edelläkävijöitä ja esimerkillisiä käytettävyyden tai ympäristöarvojen huomioonottamisen suhteen. Samsung on onnistunut yhdistämään nämä kaksi osoittaen, että on mahdollista tarjota erittäin hyvä käyttäjäkokemus tinkimättä vihreästä ajattelusta suunnittelussa, kommentoi TCO Developmentin toimitusjohtaja Sören Enholm. Laitteet todettiin merkin arvoisiksi, koska ne tarjoavat ”näytön ylivoimaisen valovoiman myötä hyvän luettavuuden ulkona tekemättä kuitenkaan myönnytyksiä ympäristöön vaikuttavissa ominaisuuksissa”.

Tekniset tiedot: Heijastamattoman näytön valovoima on 400 nitiä ja se pystyy toistamaan 16 miljoonaa väriä. 128 gigatavun SSD-kiintolevy. Prosessori: Intel Core i5 2537M (1.40 GHz, max turbo 2.3GHz, 3 MB). 4GB DDR III-muisti. USB 3.0 -liitäntä. Litium-polymeeriakku, joka kestää yhdellä latauksella jopa kuusi tuntia. Akku kestää suorituskyvyn kärsimättä kolminkertaisen määrän latauksia tavalliseen akkuun verrattuna. Fast Start -toiminto käynnistää koneen lepotilasta alle kolmessa sekunnissa. Mitat 328,5 x 227 x 15,9 ~ 16,1 millimetriä, paino 1,3 kiloa. Kaupoissa huhtikuussa suositushintaan 1600 €.

 

Lisätietoja:

Eva Carrero, markkinointipäällikkö, eva.carrero@samsung.fi, p. 0400 807 750

Toni Perez, OSG Viestintä, toni.perez@osg.fi, 0400 630 063.

Kuvapyynnöt: samsungpr@osg.fi  

Lehdistötiedotteet ja kuva-arkisto verkossa: www.samsung.fi ja valitse uutiset. Haluatko SAMSUNGin lehdistötiedotteita tai kokeilla uusia tuotteita: Ilmoittaudu lähetyslistalle osoitteeseen samsungpr@osg.fi . Uutisia RSS-syötteinä: http://www.samsung.com/fi/aboutsamsung/rss/rssFeedList.do __________________________________________________________________________________________________________

 

 

Liitetiedostot

Samsung Electronics Co Ltd, Korea, on johtava televisioiden, muistisirujen, matkapuhelinten ja näyttöpaneelien valmistaja. Yrityksellä on 174 000 työntekijää 66 maassa ja kahdeksalla eri liiketoiminta-alueella. Vuonna 2009 yhtiön yhteenlaskettu liikevaihto nousi 116,8 miljardiin Yhdysvaltain dollariin. Samsung Electronics Nordic AB:n liikevaihto vuonna 2009 oli miljardi euroa. Pohjoismaiden yhtiö on kasvanut nopeasti vuodesta 1992. Sillä on 320 työntekijää, ja sen valikoimaan kuuluvat uusimmat tuotteet matkapuhelinten, äänen- ja kuvantoiston, IT-laitteiden ja kodinkoneiden aloilta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs