Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Elektroniikka » Samsung avaa huomenna Helsingissä Narinkkatorilla Viikko lapsen silmin -valokuvanäyttelyn SOS-Lapsikylän kanssa

Samsung Electronics Nordic

Samsung avaa huomenna Helsingissä Narinkkatorilla Viikko lapsen silmin -valokuvanäyttelyn SOS-Lapsikylän kanssa

Tiedote.
Julkaistu: 25.05.2012 klo 10:00
Julkaisija: Samsung Electronics Nordic

Samsung avaa Helsingissä Narinkkatorilla 26.5.–27.5. POP UP -valokuvanäyttelyn, jonka taideteoksista vastaavat SOS-Lapsikylien pikkukuvaajat. Lähes 30 lasta on kuvannut viikon ajan päivittäin omia onnellisuuden aiheitaan.

SOS-Lapsikylän yritysyhteistyökumppani Samsung tuo Narinkkatorille valokuvanäyttelyn, jonka taiteilijoita ovat SOS-Lapsikylissä asuvat 7–15-vuotiaat nuoret ja lapset. Näyttelyn on koostanut tunnevalokuvaukseen erikoistunut, Isossa-Britanniassa valokuvataidetta opiskellut Annuska Dal Maso.

– Innostuin heti esitellystä ideasta, jossa minua pyydettiin ohjaamaan taideprojekti Viikko lapsen silmin. Samsungilta haluttiin, että lapset pääsevät ikuistamaan heille iloa tuottavia asioita viikon ajan Samsungin lahjoittamilla pokkarikameroilla, Dal Maso kertoo.

– Samsungille on tärkeää, että taloudellisen tuen ja tavaroiden lisäksi kylien lapset saavat uusia kokemuksia, oppia ja elämyksiä yhteistyömme kautta. Vieraillessamme SOS-Lapsikylissä ymmärsimme, että meillä on paljon opittavaa kylien lapsilta ja heidän elämänilostaan. Viikko lapsen silmin -projektin kautta SOS-Lapsikylien lapsilla on tilaisuus tulla nähdyksi, ja meillä muilla oppia heidän kokemuksistaan ja ajatuksistaan, Samsungin markkinointipäällikkö Eva Carrero kertoo.

Viikko lapsen silmin -näyttelyssä on hyödynnetty Dal Mason kehittämää Tunteet kuvaksi -menetelmää. Kyseessä on yhteisötaiteen muoto, jossa autetaan ryhmiä yhdessä ja erikseen muuttamaan tunteensa kuviksi. 

– Tunteet kuvaksi -menetelmä on erittäin toimiva apu, kun sanat eivät ole oikea apuväline tarinan kerrontaan, Dal Maso pohtii. 

Projektiin osallistui liki kolmekymmentä pikkukuvaajaa kaikista SOS-Lapsikylistä. Huhtikuun alussa Dal Maso kiersi valmentamassa projektia kylissä ohjanneet vanhemmat. Dal Maso korostaa ihmisen tarvetta tulla nähdyksi. Lapsia koskevien kuvaussääntöjen vuoksi kylien lapset eivät kuitenkaan itse näy kuvissa tai heitä ei voida tunnistaa.

– Vaikka lapset eivät itse kuvissa näykään, niin projektin aikana meille oli tärkeää tarjota heille mahdollisuus jakaa kokemuksiaan ja tehdä itsensä näkyviksi taiteen kautta. Jos kokemuksiaan ei pääse jakamaan, lapsi voi helposti jäädä siihen luuloon, että tapahtumat ovat irrallisia, vain juuri hänelle tapahtuvia. Tällöin helposti kokee olevansa yksin tunteidensa kanssa. Kun tarinoita jaetaan, niistä tulee osa elämää, Dal Maso toteaa.

Näyttelyn kuvissa on vaikuttavia ja iloisia tunnelmia muun muassa lasten leikeistä, luonnosta ja harrastuksista. Valokuvanäyttelyssä hyödynnetään myös multimediaa, ja lasten maailmaan on perinteisten valokuvien lisäksi mahdollisuus tutustua myös erilaisten näyttöjen ja taulutietokoneiden avustuksella. POP UP -näyttely on rakennettu konttiin.

– SOS-Lapsikylä täyttää tänä vuonna Suomessa 50 vuotta. Samsungin kanssa tuottamamme näyttely avaa ovia lastemme maailmaan, jossa riittää vaikeista asioista huolimatta paljon iloa ja riemua. Valokuvaushanke toimi samalla myös opetusprojektina, jossa valmensimme lapsiamme tunteiden ilmaisuun ja niiden hallintaan, apulaisjohtaja Sari Carlsson Kaarinan SOS-Lapsikylästä kertoo.

 

Viikko lapsen silmin -näyttely on avoinna 26.5.–27.5. Narinkkatorilla

La: 12-18

Su: 11-18

 

Kuvia näyttelystä tiedotteen liitteenä.

 

http://dl.dropbox.com/u/8955738/UNIFILM.zip

 

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Eva Carrero, Samsung Electronics, markkinointipäällikkö, eva.carrero@samsung.fi,

p. 0400 807 750 

Annuska Dal Maso, valokuvaaja, annuska@annuskadalmaso.com, p. 045 126 1275

Sari Carlsson, apulaisjohtaja,
(02) 281 2833, 040 522 2015

Toni Perez, OSG Viestintä, toni.perez@osg.fi, 0400 630 063 
Kuluttajakysymykset: Samsungin asiakastuki, 030 6227 515 
Kuvapyynnöt: samsungpr@osg.fi 
Lehdistötiedotteet ja kuva-arkisto verkossa: www.samsung.fi ja valitse uutiset. 
Haluatko Samsungin lehdistötiedotteita tai kokeilla uusia tuotteita? Ilmoittaudu lähetyslistalle osoitteeseen samsungpr@osg.fi 
Uutisia RSS-syötteinä: www.samsung.com/fi/aboutsamsung/rss/rssFeedList.do 

Liitetiedostot

Perustamisestaan eli vuodesta 1969 lähtien Samsung Electronics on työskennellyt aktiivisesti ja täydestä sydämestään erilaisten yhteiskuntavastuuhankkeiden parissa kaikissa toimintamaissaan. Kansainvälinen Hope for Youth -ohjelma perustettiin huomion kiinnittämiseksi lasten koulutukseen ja terveydenhuoltoon. Samsung antaa ohjelman puitteissa tuotteita, asiantuntemusta ja taloudellista tukea. Tuhannet lapset eri puolilla maailmaa saavat Hope for Youthin kautta koulutusta, ohjausta ja välttämätöntä lääketieteellistä hoitoa. Ohjelma on Samsungille yksi tapa käyttää innovatiivisuuttaan paremman maailman luomiseen. Suomessa ohjelman yhteistyökumppanina on SOS-Lapsikylä.

 

 


Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs