Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Elektroniikka » ASSA ABLOY OSTAA FLEXIM SECURITYN - uutta vauhtia Flexim Safean markkinointiin

Panostaja

ASSA ABLOY OSTAA FLEXIM SECURITYN - uutta vauhtia Flexim Safean markkinointiin

Tiedote.
Julkaistu: 04.06.2015 klo 09:00
Julkaisija: Panostaja

Assa Abloy Oy ostaa Flexim Securityn Panostajalta ja vähemmistöomistajina olleilta Fleximin avainhenkilöiltä. Flexim Securityn ja Assa Abloyn yhdistymisen myötä toimialalle syntyy yritys, jonka osaaminen on maailman johtavaa sekä mekaanisissa että digitaalisissa lukitus- ja turvaratkaisuissa.

Turvamarkkinoiden globalisoituminen ja tuotteiden digitalisoituminen edellyttävät alan toimijoilta uudenlaisia ratkaisuja ja palveluja. Yhdistyminen mahdollistaa entistä kokonaisvaltaisemman osaamisen ja panostuksen tuote- ja palvelukehitykseen ja ratkaisujen tarjoamisen kansainvälisille markkinoille. Assa Abloy -konsernin laaja ja kansainvälinen myynti- ja jakeluverkosto mahdollistaa muun muassa Fleximin kehittämän Safea-tuotteen entistä laajemman markkinoinnin.

Flexim Security on ollut edistyksellinen digitaalisten huolettoman ja turvallisen kulkemisen kehittäjä. Sen kehittämä edistyksellinen Flexim Safea –turvallisuusratkaisu hyödyntää modernia digitaalista teknologiaa ja mahdollistaa kiinteistöjen turvallisuuden tehokkaan hallitsemisen. Assa Abloy on markkinajohtaja mekaanisessa ja elektromekaanisessa lukituksessa Suomessa. Yrityksillä on takanaan pitkäaikainen ja hyvä yhteistyö, joka nyt tiivistyy yhdistymisen myötä. Toiminnallisia päällekkäisyyksiä ei ole, mutta voimien yhdistäminen tuo merkittäviä etuja muun muassa tuotekehitykseen ja markkinointiin.

Kaupan kohteena on Flexim Securityn emoyhtiön Flexim Groupin koko osakekanta, josta Panostajan omistusosuus on 70 prosenttia, Flexim Securityn toimitusjohtaja Jukka Laakson 20 prosenttia ja hallituksen jäsenenä aiemmin toimineen Hannu Kankkusen 10 prosenttia. Kauppahinta on 27 miljoonaa euroa. Lisäksi myyjillä on mahdollisuus enintään 8 miljoonan euron lisäkauppahintaan, joka määräytyy 1.5.2015 alkaneelta 12 kk:n ajanjaksolta. Kaupan toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksyntää. Flexim jatkaa itsenäisenä yrityksenä ja Jukka Laakso jatkaa yrityksen toimitusjohtajan tehtävissä.

 – Yhdistyminen on hyvä uutinen asiakkaillemme ja henkilöstöllemme. Fleximin vahva panostus huolettomaan kulkemiseen on tuottanut tulosta, ja olemme luoneet maailmanluokan tuotteen. Assa Abloyn kanssa meidän on entistä helpompi markkinoida se kansainvälisille ostajille. Samoin voimme hyödyntää yhteistä osaamista myös palvelutarjonnan kehittämisessä ja tarjota asiakkaillemme entistä kokonaisvaltaisempia ja edistyksellisempiä tuotteita ja palveluja, Fleximin toimitusjohtaja Jukka Laakso kertoo.

– Turvamarkkinoiden globalisoituminen ja tuotteiden digitalisoituminen edellyttävät alan toimijoilta uudenlaisia ratkaisuja ja palveluja. Yhdistämällä kahden suomalaisen oman alansa osaajan voimat pystymme vastaamaan muuttuviin asiakastarpeisiin ja panostamaan tuote- ja palvelukehitykseemme entistä vahvemmin, Assa Abloy Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Kivisaari toteaa.

– Vuodesta 2007 Panostajan omistuksessa ollut Flexim Security on kasvanut menestyksekkäästi monien yhdistymisien myötä alansa johtavaksi asiantuntijaksi huolettoman ja turvallisen kulkemisen kehittäjänä. Edistyksellinen ja globaalistikin toimialalla huomiota saanut Safea-tuote on valmiina valtaamaan kansainvälisiä markkinoita. Olemme valmiit luopumaan omistuksesta, koska näemme Fleximin seuraavan kasvuvaiheen tarvitsevan erityisesti kansainvälistä verkostoa ja edistyksellisen tuote- ja palvelutarjonnan jatkokehittämistä, Panostajan toimitusjohtaja Juha Sarsama sanoo.

 

Flexim Security on Suomen johtava asiantuntija huolettoman ja turvallisen kulkemisen kehittäjänä. Sen tuote- ja palveluvalikoima kattaa lukitusratkaisut, erilaiset ovenavaustekniikat ja oviautomatiikan sekä turvatekniikan. Vuonna 2014 yrityksen liikevaihto oli 34 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä 249.www.flexim.fi

 Abloy on johtavia lukkojen, lukitusjärjestelmien ja rakennushelojen valmistajia, sähkölukkojen tuotekehityksen maailmanjohtaja ja haittalevysylinteriteknologian uranuurtaja. Vuonna 2013 sen liikevaihto oli 156 milj. euroa ja henkilöstön määrä noin 800. Assa Abloy Oy on osa ASSA ABLOY -konsernia, joka on listattu Tukholman pörssissä. Viennissä Abloy hyödyntää ASSA ABLOYn maailmanlaajuista myyntikonttori- ja maahantuojaverkostoa, joka palvelee yli 70 maassa. www.abloy.fi

Panostaja Oyj on sijoitusyhtiö, joka kehittää aktiivisena enemmistöomistajana suomalaisia pk-yrityksiä. Yhtiön tavoitteena on olla halutuin kumppani liiketoimintansa myyville yrittäjille, parhaille johtajille sekä sijoittajille. Panostaja kasvattaa yhdessä kumppaniensa kanssa konsernin omistaja-arvoa ja luo suomalaisia menestystarinoita. Panostaja toimii yhdeksässä liiketoimintasegmentissä ja Panostaja-konsernissa työskentelee Multiprint yhdistymisen jälkeen noin 1500 henkilöä. Panostajan (PNA1V) osake noteerataan Nasdaq Helsingissä. Tilikaudella 2014 konsernin liikevaihto oli 154,8 miljoonaa euroa. www.panostaja.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs