Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Elektroniikka » Asiantuntijan vinkit television valintaan

Samsung Electronics Nordic

Asiantuntijan vinkit television valintaan

Tiedote.
Julkaistu: 16.10.2014 klo 08:00
Julkaisija: Samsung Electronics Nordic

Kaareva vai litteä, HD vai UHD, iso vai isompi?

Tässä Samsungin asiantuntijan neuvot television valintaan.

Samsungin Technonomic Index -tutkimuksen mukaan keskiverto eurooppalainen ostaa uuden television seitsemän vuoden välein. Uuden television hankinta harvemmin johtuu vanhan television hajoamisesta, vaan useimmiten halusta päivittää televisio uuteen malliin. Televisiot ovat muuttuneet merkittävästi lähivuosina. Kuluttajille on tullut entistä vaikeampaa pysyä perässä uudesta tekniikasta ja uusista ominaisuuksista. Tämän Q&A-asiakirjan tarkoituksena on toimia oppaana uuden television valintaan.  Tarkoituksena on avata ja yksinkertaistaa tekniset ominaisuudet ostopäätöksen helpottamiseksi. Samsung on johtava tv-valmistaja ja tv-tekniikan edelläkävijä, jolla on vankka kokemus ja halu neuvoa ja tukea kuluttajia omiin tarpeisiin sopivan television valinnassa.

 

Kysymykset ja vastaukset

K: Miksi minun pitäisi välittää television kuvanlaadusta, tarkkuudesta ja liikkeentoistosta?

V: Televisiota valittaessa on tärkeä miettiä, mihin televisiot käytetään — Katsotko paljon draamasarjoja suoratoistettuna vai esimerkiksi suoria urheilulähetyksiä? Tarjolla on monenlaisia televisioita, jotka vastaavat eri tarpeisiin.

Katsotko paljon sisältöä, jossa on nopeatempoista toimintaa, kuten urheilua? Silloin sinun kannattaa valita televisio, jonka kuva pysyy terävänä nopeassa liikkeessä.

Jos taas katsot lähinnä draamasarjoja Areenan, Katsomon ja Ruudun kaltaisista suoratoistopalveluista, television suoratoistopalveluvalikoima voi olla sinulle tärkeämpi valintakriteeri.

Mikäli taas haluat parhaan mahdollisen kuvanlaadun esimerkiksi Netflixistä, joka tarjoaa sisältöä UHD-tarkkuudella (4K), pitää televisiota ostettaessa varmistaa, että valittu malli tukee UHD-tarkkuutta sekä HEVC (H.265) -pakkausmenetelmää.

 

Tiivistelmä käsitteistä:

  • HDReady ilmaisee, että televisio pystyy toistamaan teräväpiirtosisältöä 720p ja 1080i -tarkkuuksilla. Kannattaa huomioida, että HDReady ei tarkoita, että televisiossa on teräväpiirtoviritin.
  • FullHD tarkoittaa teräväpiirtokuvaa, jonka tarkkuus on 1920 * 1080 pikseliä. FullHD -tarkkuudella varustettu televisio pystyy toistamaan 1920x1080 resoluution videokuvaa, kuten blu-ray-elokuvia ilman skaalausta eri tarkkuuteen.
  • UHD tulee sanoista Ultra High Definition, ja sen pikselitarkkuus on 3840 * 2160. UHD:ta kutsutaan joskus myös 4K:ksi, mikä tarkoittaa nelinkertaista tarkkuutta perinteiseen FullHD-kuvaan verrattuna. Kuluvan vuoden aikana on lanseerattu useita UHD-televisioita, ja UHD-televisioiden markkinaosuuden odotetaan kasvavan nopeasti.
  • DVB-T2 ilmaisee, että televisiossa on teräväpiirtoviritin, ja se kykenee vastaanottamaan teräväpiirtolähetyksiä aina FullHD-tarkkuuteen asti. Televisiota ostaessa kannattaa myyjältä tarkistaa, että laitteessa on HD-viritin, joka sopii kotisi verkosta riippuen joko antenni- tai kaapeliverkkoon. Uusissa televisioissa on usein tuki molemmille.

 

K: Onko television näyttötekniikalla oikeastaan väliä?

V: Tekniikka on kehittynyt merkittävästi kuvaputki-televisioiden ajoista. Uudempi näyttötekniikka ei ainoastaan paranna kuvanlaatua, vaan on myös huomattavasti energiatehokkaampaa. Tällä hetkellä saatavilla on kourallinen eri tekniikoihin perustuvia televisioita:

• Plasma oli ensimmäinen taulutelevisioissa käytettävä paneelitekniikka. Plasma-television kuva muodostuu pienistä yksittäisin valaistuista soluista. Plasma-tekniikka on siirtymässä poissa markkinoilta, sillä tekniikka ei pysy resoluutiokehityksen mukana.

 • LCD (Liquid Crystal Display) -televisioissa on taustavalo, joka paistaa nestekide-paneelin läpi. Kun LCD-tekniikka esiteltiin, käyttivät televisiot loisteputkia taustavalon synnyttämiseen. Perinteinen LCD-tekniikka on poistumassa LED-taustavalaistujen televisioiden tieltä.

 • LED on tällä hetkellä yleisimmin käytettävä näyttötekniikka. Se on päivitetty versio LCD:stä, joissa loisteputkitaustavalot on korvattu paneelin läpi loistavilla LED-valoilla. LED mahdollistaa entistä ohuempien ja energiatehokkaampien televisioiden kehittämisen ja on nykyään hallitseva TV-tekniikka.

K: Mikä on Curved TV?

V: Curved TV tarkoittaa televisiota, jossa on kaareva paneeli. Kaarevia televisioita on saatavana etenkin suuremmissa kokoluokissa. Kaareva televisio luo entistä syvemmän, mukaansatempaavamman katselukokemuksen. Se saa television näyttämään hieman suuremmalta ja tarjoaa erinomaista kuvanlaatua, myös sivuilta katsottaessa.Kaareva televisio sopii erityisesti paljon elokuvia katsoville.

K: Miksi valita Smart TV?

V: Lähes kaikki tv-valmistajat tarjoavat tällä hetkellä älykkäitä Smart TV -laitteita. Termi tarkoittaa sitä, että televisioissa on internetiin kytkeytyneitä ominaisuuksia ja sovelluksia. Smart TV:llä voi tyypillisesti nauttia internet-sisällöstä, kuten katsoa videoita, pelata pelejä ja kuunnella musiikkia ilman tietokonetta tai johtovirityksiä. Uudet Smart TV:t tukevat myös suoratoistopalveluita mukaan lukien Netflix, HBO, Viaplay, Katsomo, Yle Areena ja Ruutu -palveluita. Televisioita ostettaessa on syytä tarkistaa, että ostamasi televisio varmasti tukee katsomiasi suoratoistopalveluja. Samsungin Smart TV:n Smart Hub -palveluvalikossa on kattava sovellusvalikoima ja tuki kaikille suosituimmille suoratoistopalveluille.

K: Kuinka kaukana televisiosta minun kuuluu istua?

V: Television koon valinta katseluetäisyyden perusteella on vanhentunut myytti.  Televisioiden kuvanlaatu ja tarkkuus ovat kehittyneet jo siihen pisteeseen, ettei enää tarvitse murehtia siitä, että ostamasi televisio on liian suuri. Ennen muunnoin katsojan oli mahdollista nähdä television yksittäiset pikselit liian läheltä katsottaessa. Tätä ongelmaa ei enää ole nykytelevisioiden kanssa, sillä tarkkuus on kehittynyt roimasti. FullHD-sisältöä voi katsoa huoleti 65 tuuman televisioista huoleti 2,5 metrin etäisyydeltä ja UHD-sisältöä voi katsoa tätäkin lyhyemmältä etäisyydeltä.

K: Mitä merkitystä on television liikkeentoistolla?

V: Mikäli katsot paljon urheilua tai muuta vauhdikasta toimintaa, on järkevää investoida televisioon, jossa kuva pysyy tarkkana vauhdikkaammassakin toiminnassa.  Eri valmistajat käyttävät eri kuvanparannus- ja liikkeentoistotekniikoita, kuten Samsungin CMR (Clear Motion Rate). Hyvän liikkeentoistokyvyn omaavissa televisioissa jalkapallo ja kiekko pysyvät terävinä nopeimmissakin liikkeissä.

K: Mitä on otettava huomioon, kun suoratoistetaan (striimataan) sisältöä?

V: Videon striimaamisella eli suoratoistolla tarkoitetaan internetin välityksellä tapahtuvaa toistoa, jossa sisältö latautuu palvelun tilaajalle samanaikaisesti kun sitä esitetään. Mikäli suoratoistat paljon sisältöä Netflixin, HBO:n tai Yle Areenan kaltaisista palveluista, ota huomioon, että HD-kuvan suoratoistoon suositellaan vähintään neljän megatavun internet-yhteyttä. Mikäli haluat suoratoistaa UltraHD (4k) -materiaalia, se vaatii UltraHD-television, jossa on tuki HEVC (H.265)-pakkausmenetelmälle. UHD-materiaalin suoratoistoon suositellaan vähintään 8 megatavun internet-yhteyttä.

K: Mitä kaikkea kannattaa harkita uutta televisioita ostettaessa?

V: Samsungin Magnus Nilsson on työskennellyt televisioasiantuntijana viimeiset 20 vuotta. Hän tuntee televisioiden ominaisuudet perusteellisesti. Ohessa Magnuksen vinkit uuden television hankintaan:

  • Varmista, että ostat television, joka vastaa omia tarpeitasi – mieti, minkä tyyppistä sisältöä useimmiten katsot. On myös tärkeä ottaa huomioon, mitä yhteysmahdollisuuksia kotoasi löytyy. Onko kotonasi kaapeli, antenni, satelliitti tai nopea internet-yhteys?
  • Jos epäröit television kokoa harkitessa, kannattaa mieluummin ostaa suurempi televisio kuin pienempi. Televisioiden kokokehityksen kiihtyessä, 32-tuumainenkin mielletään jo pieneksi. Televisiotekniikan kehitys on niin nopea, että saatat pettyä, jos ostat liian pienen television.
  • Kehityksen kehittyessä ei välttämättä kannatta sijoittaa poistuvaan tekniikkaan, kuten perinteiseen LCD- tai plasmatekniikkaan.
  • Kannattaa ostaa televisio, joka miellyttää silmää ja mieltä. Television ääressä vietetään nykyään paljon aikaa, joten sen kannattaa olla mieleinen.
  • Muista kierrättää vanha televisiosi oikein. Elektroniikan jälleenmyyjällä on nykypäivänä velvollisuus ottaa vanha tekniikka vastaan ja toimittaa se kierrätettäväksi.

Lisätietoja: SamsungPR@osg.fi, +358 400 630 049

Liitetiedostot

Samsung Electronics Co Ltd, on maailman johtava kodinelektroniikan ja sen komponenttien valmistaja. Tinkimättömällä innovoinilla muutamme ihmisten käsitykset televisioista, älypuhelimista, tableteista, tietokoneista, kameroista, kodinkoneista, tulostimista, LTE-järjestelmistä, lääketieteellisistä laitteista, puolijohteista ja LED-tuotteista. Yrityksellä on 286 000 työntekijää 80 maassa. Yhtiön yhteenlaskettu vuosittainen liikevaihto oli vuonna 2013 159,5 miljardia euroa. Lisätietoja Samsungista: www.samsung.com/fi

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs