Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Biotekniikka » Maksuton Biotalouden yö Heurekassa 4.12. kello 15–24

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Maksuton Biotalouden yö Heurekassa 4.12. kello 15–24

Tiedote.
Julkaistu: 24.11.2015 klo 12:29
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

Joulukuun 4. päivänä klo 15–24 tiedekeskus Heureka muuttuu suomalaisen bio-osaamisen näyttämöksi. Biotalouden yössä on esityksiä, työpajoja ja laboratoriokokeita. Tarjolla on virtuaalinen metsäkävely, onnellisen lehmän wlogi ja rouskuvan rapeita heinäsirkkoja. Koko tapahtuma sopii kaikenikäisille ja on maksuton.

Uutuutena tämän vuoden Tieteen yön yhteydessä järjestetään ohjelmaa myös kouluille. Aamupäivän tapahtumaan on ilmoittautunut 2 300 koululaista ja opettajaa.

Nyt voi kokeilla vaikka joulukuusen mikrolisäystä tai biopolttoaineen valmistusta ja tutustua kalaan nimeltä nelma. Tuleeko paras kosmetiikka metsiemme marjoista ja saadaanko kaurakuidut teknologian avulla vielä tehokkaammiksi? Tulevaisuudessa nanosellu voi korvata muovin, kierrätettävät tekstiilit vähentää viljelyalan tarvetta ja liha valmistua laboratoriossa.

Tapahtumaan 4.12. kello 15–24 on vapaa pääsy, samoin kaikkiin Heurekan näyttelyihin ja planetaarioon.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Heurekan kanssa: Maa- ja metsätalousministeriö; Työ- ja elinkeinoministeriö; Opetus- ja kulttuuriministeriö; Tikas-hanke; Kemianteollisuus ry: St1 Biofuels Oy, CP Kelco Oy, Arizona Chemical Oy, Envor Biotech Oy, Smart Chemistry Park, Neste Oyj ja Suomen Bioteollisuus ry FIB; Biotekniikan neuvottelukunta; Metsäteollisuus ry: UPM, StoraEnso ja Metsä Group; Helsingin yliopisto; Aalto-yliopisto/Kemian tekniikan korkeakoulu; VTT; Luonnonvarakeskus Luke; Vapo Oy; Paperi-insinöörit ry; Salwe; Tiedekeskus Pilke, Metsähallitus; Evira; Tapio; Sellusta Finland Oy; Suomen Kaurayhdistys ry; Luontoportti; Metsäkeskus; Suomen Mielenterveysseura; iGem-ryhmä sekä biotalous.fi.

Biotalouden yön koko ohjelma: www.heureka.fi. Muutokset mahdollisia.

Lisätietoja:
Vastaava tapahtumatuottaja Paula Havaste paula.havaste@heureka.fi, puh. 040 9015 375
Tapahtumatuottaja Siina Vasama, siina.vasama@heureka.fi, puh. 040 9015 260.

 

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Päänäyttelyn lisäksi esillä on aina myös vaihtuvia näyttelyitä eri aiheista. Kesäisin on avoinna ulkonäyttelyalue Tiedepuisto Galilei. Vuorovaikutteisten näyttelyiden ohella kävijät voivat kokea huikeita elämyksiä Heurekan planetaariossa, jossa esitetään pääasiassa tähtitiedeaiheisia planetaarioelokuvia. Kaikki Heurekassa toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä osin myös venäjäksi ja viroksi. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin lähes 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs