Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Biotekniikka » Doranova mukaan Kasvu Openin kiertotalouden ohjelmaan – Pirkanmaalaisyritys vie maailmalle ennennäkemättömän cleantech-innovaation

Doranova Oy

Doranova mukaan Kasvu Openin kiertotalouden ohjelmaan – Pirkanmaalaisyritys vie maailmalle ennennäkemättömän cleantech-innovaation

Tiedote.
Julkaistu: 13.06.2016 klo 07:30
Julkaisija: Doranova Oy

Vesilahtelainen Doranova Oy on mukana Kasvu Openin ensimmäistä kertaa järjestämässä Kiertotalouden Kasvupolku -ohjelmassa. Ympäristön kunnostuksen suomalainen pioneeri hakee kiertotalouden kasvuohjelmasta vauhtia markkinoiden ensimmäisen modulaarisen pilaantuneiden maaperien ja pohjavesien kunnostuslaitteen maailmanvalloitukseen.

– Doranovan kehittämä DoACt CORE on aivan uudenlainen innovaatio pilaantuneen maaperän paikan päällä tehtäviin in situ -kunnostuksiin, jolla voidaan löytää ratkaisuja kohteiden koko kirjoon. Vastaavaa ei ole maailmalla missään muualla tarjolla ja tuote onkin herättänyt merkittävää kansainvälistä kiinnostusta, kertoo Doranovan toimitusjohtaja Antti Myllärinen.

Myllärisen mukaan Kasvu Open tarjoaa Doranovalle juuri oikeaan aikaan eväitä kannattavan kansainvälisen kasvun skaalaukseen. Uusi tuote on toimitusjohtajan mukaan käänteentekevä avaus pilaantuneiden maaperien ekologiselle in situ-kunnostukselle. Kaivinkoneella tehtyihin massanvaihtomenetelmiin nojanneille markkinoille DoAct CORE tuo viimein testatun ja toimintavarman, kiertotalouden mukaisen vaihtoehdon.

– Ratkaisujen tuotteistamattomuus on yksi in situ -kunnostusten kasvua pitkään jarruttanut tekijä, vaikka perinteiseen massanvaihtoon nähden in situ -kunnostus säästää niin luonnonvaroja kuin kustannuksia. Kohteen mukaan muunneltava ja täydellisellä etävalvonnalla ja -ohjauksella varustettu DoAct CORE on täsmätuote niin vientiin kuin kotimaan markkinoille, toteaa Myllärinen. 

Ympäristötietoisuuden kasvu Kiinaa myöten luo vientimahdollisuuksia suomalaisyrityksille

Kasvumarkkinoita innovatiivisilla in situ -kunnostusten ratkaisuilla on runsaasti. Maaperän kunnostuksiin käytetään jo globaalisti 35 miljardia euroa vuodessa ja investointien määrä kasvaa kovaa vauhtia. Doranovan tähtäimessä on kasvattaa markkina-asemaa lähivuosina niin Euroopassa kuin kaukomarkkinoilla.

– Maaperän kunnostusten kasvu on nopeinta Kiinassa, jossa maan ympäristöministeriön arvion mukaan valtion maaperästä 16,1 prosenttia on saastunutta. Myös Euroopassa on arvioiden mukaan jopa 2,5 miljoonaa saastunutta maa-aluetta, joiden tilaa aiotaan tutkia, toteaa Myllärinen. 

Pyörät pyörivät myös Suomessa in situ -kunnostuksen suuntaan. Juha Sipilän hallitusohjelman Kiertotalouden läpimurto ja puhtaat ratkaisut -kärkihankkeessa etsitään parhaillaan innovatiivisia cleantech-menetelmiä Suomen yli 20 000 pilaantuneeksi maaksi epäiltyjen kohteiden kunnostukseen. Tavoitteena on, että kaikki tulevat pilaantuneen maaperän kunnostustyöt tehdään kestävin menetelmin.

– On hienoa nähdä, että se, mitä Doranova on tehnyt jo 20 vuoden ajan alkaa nousta esiin todellisena vaihtoehtona ja cleantechin edut pilaantuneen maaperän puhdistuksessa tiedostetaan. Suomi suurine soravaroineen kirii in situ -kunnostuksessa vihdoin edelläkävijämaita, toteaa Myllärinen.

– Hallituksen hanke on niin meillä kuin maailmalla osoitus siitä, että Suomi ottaa maaperäasiat vakavasti. Alaan nähden Suomi nousee nyt valtiona kansainvälisesti sille tasolle, jolla sen kuuluisi olla, kertoo kärkihankkeeseen linkittyvää ELY-keskuksen Pilaantuneiden maa-alueiden kunnostus- ja kokeiluhanketta luotsaava Jarno Laitinen.

  

Lisätietoja: Antti Myllärinen, toimitusjohtaja / p. 040 549 1341 / antti.myllarinen@doranova.fi

_______________________________________________________________

Liitetiedostot

Vuonna 1995 perustettu Doranova Oy on kansainvälinen ympäristöteknologia-alan yritys. Yritys toimii kolmella liiketoiminta-alueella, jotka ovat uusiutuva energia, pilaantuneiden maa-alueiden kunnostus sekä vesi- ja jätehuolto. Doranovan viimeisin liikevaihto oli 5,3 miljoonaa euroa, ja yhtiö työllisti 15 henkilöä. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Vesilahdella, Pirkanmaalla.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs