Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Yhteislaululla ja harrastusryhmillä yksinäisyyttä vastaan

HelsinkiMissio

Yhteislaululla ja harrastusryhmillä yksinäisyyttä vastaan

Tiedote.
Julkaistu: 11.08.2014 klo 12:24
Julkaisija: HelsinkiMissio

HelsinkiMissio järjestää senioreille monenlaista virkistystoimintaa syyskaudella. Tilaisuuksiin ja toimintaan osallistuminen on senioreille maksutonta.

Suositut yhteislaulutilaisuudet jatkuvat kesätauon jälkeen – jo viidettätoista syksyä – HelsinkiMission tiloissa Albertinkadulla ja Kinaporissa. Ne tuovat hyvää mieltä ja iloa jo satojen seniorien elämään. Kolmesti viikossa järjestettävissä tilaisuuksissa lauletaan Laula kanssamme -laulukirjan tuttuja lauluja säestäjän ja esilaulajien johdolla.

Albertinkadun juhlasalissa lauletaan viikoittain myös ruotsiksi. Allsången på Albertsgatan -tilaisuuksissa ruotsinkieliset seniorit voivat nauttia yhteislaulusta omalla äidinkielellään.

Yhteislaulun lisäksi HelsinkiMissio järjestää senioreille avointa kahvilatoimintaa seniorikahvilassa sekä lapsiperhe- ja seniorisukupolvet yhdistävää toimintaa. Paikkana on Albertin olohuone HelsinkiMission tiloissa Kampissa.

Lisäksi Albertin olohuoneessa käynnistyy syksyllä useita harrastusryhmiä senioreille. Nekin ovat osallistujille maksuttomia. Ryhmiä ohjaavat koulutetut vapaaehtoiset.

”HelsinkiMissio nosti vanhusten yksinäisyyden puheenaiheeksi jo yli vuosikymmen sitten, mutta yksinäisyys on edelleen yksi yleisimmistä ongelmista, joita ihminen vanhetessaan kohtaa”, toteaa järjestön kansalaistoiminnan johtaja Henrietta Grönlund.

”Eläkeläisten vitsauksena on usein myös pienituloisuus ja köyhyys, joten harrastusten parissa virkistäytyminen voi olla rahasta kiinni. HelsinkiMission tilaisuudet ovat senioreille maksuttomia ja helposti saavutettavia. Tarvittaessa seniorit voivat hakea meiltä myös keikka-apua tai tukihenkilöä, joka auttaa pääsemään harrastuksen pariin.”

Laula kanssamme -tilaisuudet

Suositut yhteislaulutilaisuudet ovat avoimia kaikille senioreille. Tilaisuudet jatkuvat kesätauon jälkeen seuraavasti:

11.8.2014 alkaen Palvelutalo Ceciliassa Vuosaaressa (Punakiventie 2) maanantaisin klo 15.

1.9.2014 alkaen Kinaporin kerhosalissa (Kinaporinkatu 11 A) maanantaisin klo 13.

2.9.2014 alkaen HelsinkiMission juhlasalissa (Albertinkatu 33) tiistaisin klo 14.

Vapaa pääsy ja kahvitarjoilu,  ei ennakkoilmoittatumista.

Allsången på Albertsgatan -tilaisuudet ruotsinkielisille senioreille

Allsången på Albertsgatan -tilaisuudet jatkuvat kesätauon jälkeen torstaisin alkaen 28.8.2014 klo 13 HelsinkiMission juhlasalissa, osoitteessa Albertinkatu 33.

Albertin olohuone – kohtaamispaikka Kampissa

Albertin olohuone osoitteessa Albertinkatu 33 kutsuu kiireettömiin juttuhetkiin, seurusteluun ja kiinnostavaan ryhmätoimintaan. Senioreille ja lapsiperheille on tarjolla avointa kahvilatoimintaa keskiviikkoisin ja torstaisin klo 9.30–14.30 sekä perjantaisin klo 9.30–12. Seniorikahvila kokoontuu tuttuun tapaan tiistaisin klo 10−12. Lisäksi toimintaa tarjoavat alla mainitut senioriryhmät.

Runojen siivillä -ryhmä

Joka toinen torstai (parittomat viikot) alkaen 28.8.2014 klo 16.30–17.30. Ryhmässä tutustutaan ohjaajan johdolla monipuolisesti ja ennakkoluulottomasti runouteen Eino Leinosta ja Elina Vaaran tuotannosta nykyrunouteen, myös monitulkintaisiin runoteoksiin. Ryhmään ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Hyvän olon lähteillä -ryhmä

Joka toinen tiistai 16.9.–9.12.2014 klo 13–14.30. Hyvän olon lähteillä -ryhmässä kuljetaan faktan ja vertaistuen kautta hyvän olon aakkosiin. Ryhmään mahtuu 10 henkilöä. Osallistujilla on mahdollisuus myös painon ja verenpaineen seurantaan. Ilmoittautuminen 10.9. mennessä.

Voimaneidot-ryhmä

Ryhmä hiljattain eläkkeelle siirtyneille naisille. Voimaneidot-ryhmässä haetaan tunteista elämänvoimaa, iloa ja mielen hyvinvointia. Maanantaisin 20.10.–24.11.2014 klo 10–12. Ilmoittautuminen 10.10. mennessä.

Ryhmiä ohjaavat HelsinkiMission koulutetut vapaaehtoiset ryhmänohjaajat. Ilmoittautumiset Päivi Räikköselle: paivi.raikkonen@helsinkimissio.fi tai puh. 044 7500 143.

Miesryhmä Kinaporissa

Miesryhmä jatkaa toimintaansa 3.9. klo 10.00–11.30 osoitteessa Kinaporinkatu 11 A. Ryhmä kokoontuu joka keskiviikko keskustelemaan päivän aiheista kahvin kera. Ryhmään mahtuu uusia jäseniä. Lisätietoja ja ilmoittautumiset Julia Jäkölle: julia.jakko@helsinkimissio.fi tai puh. 045 8723 516.

Keskusteluryhmä Töölön palvelukeskuksessa

Joka toinen maanantai klo 14.15–15.45. Kerromme kuulumiset ja keskustelemme yhteisesti päätetyistä aiheista. Ryhmä kokoontuu osoitteessa Töölönkatu 33. Lisätietoja ja ilmoittautumiset: Marja-Leena Käyhty, puh. 040 702 2185.

 

Lisätiedot:

 Kansalaistoiminnan johtaja Henrietta Grönlund, 045 872 18 70, henrietta.gronlund@helsinkimissio.fi

 Viestintäpäällikkö Kristiina Backberg, 044 733 1544, kristiina.backberg@helsinkimissio.fi


Liite: Laula kanssamme tilaisuus Ceciliassa. Kuva: Jani Laukkanen.

 

Liitetiedostot

HelsinkiMissio on sosiaalialan järjestö, joka toimii seniorityön, nuorten kriisityön, lapsiperheiden ja erityisryhmien parissa. Järjestö haastaa kaikki suomalaiset toimimaan unohdettujen puolesta - yksinäisyyttä vastaan. Järjestö toimii noin 90 työntekijän ja noin 500 vapaaehtoisen voimin. Sen toimintaa rahoittavat yksityislahjoittajat, yritykset, säätiöt, Helsingin kaupunki sekä Raha-automaattiyhdistys.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs