Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Vuohista elantoa Etiopiassa

Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ry

Vuohista elantoa Etiopiassa

Tiedote.
Julkaistu: 06.11.2013 klo 16:34
Julkaisija: Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ry

Kansanlähetyksen kehityshanke Darimun maakunnassa Lounais-Etiopiassa parantaa köyhissä oloissa elävien naisten elinolosuhteita. Projektia johtavan Taddese Jiman mukaan hankkeen avulla halutaan voimaannuttaa nimenomaan naisia. Etiopiassa naisten toiminta on perinteisesti rajoittunut kotitalouden töihin. Kehitystoiminnan myötä naiset voivat saada lisää tuloja ja näin kokonaiset perheet tulevat autetuksi.

Käytännössä hanketta toteuttavat paikalliset kyläyhteisöt Mekane Yesus -kirkon kehitysosaston projektitiimin ohjauksessa.

Eläinhankkeeseen valituille naisille annetaan lainaksi lammas tai vuohi. Vajaan vuoden kuluttua hänen tulee maksaa laina takaisin yhtenä karitsana.

Ayentu Degu Bendon kylästä sai vuohen neljä kuukautta sitten. Se on jo poikinut kaksoset ja uudet kaksoset ovat tuloillaan.

- Hyödyn vuohesta monella tapaa. Jos haluan, voin myydä karitsat. Tulevaisuudessa vuohi voi jälleen poikia ja lukumäärä voi lisääntyä. Sitten voin vaihtaa ne lehmään tai johonkin muuhun, Ayentu Degu kertoo.

- Ilman tätä projektia minulla ei olisi ollut mitään mahdollisuutta hankkia vuohta. Minulla ei ole myöskään miestä eikä ketään, joka elättäisi minua, hän jatkaa.

Bendon kylässä on jo 38 naista saanut vuohen tai lampaan. Näistä kahdella vuohi ehti kuolla ennen poikimista, ja heidän tilanteensa on kesken. Muiden kohdalla työ on jo tuottanut tavoiteltua hyötyä.

Kansalaisjärjestöprojektilla monenlaista apua

Darimu-projekti on Suomen ulkoasiainministeriön kansalaisjärjestöprojekti, jonka rahoituksesta 85 % tulee Suomen valtion kehitysyhteistyömäärärahoista ja 15 % Suomen Evankelisluterilaiselta Kansanlähetykseltä. Toteuttajana on Etiopian Luterilainen Mekane Yesus -kirkko. Projektiin on palkattu etiopialainen projektinjohtaja Taddese Jima, sosiaalityöntekijä Tesemma Ittefa ja lisäksi kassan/varaston hoitaja, autonkuljettaja ja kaksi vahtia. Projektin teknisenä asiantuntijana toimii Kansanlähetyksen lähetystyöntekijä Raimo Tuppurainen.

Projektissa tehdään Alga Bennon kuntaan noin tuhannen oppilaan ala-aste, luokat 1-8. Koululle valmistetaan Darimun kaupungista noin 12 kilometrin mittainen tie, johon tehdään kaksi siltaa.

Projektissa annetaan 24 kylälle puhdasta vettä. Tämä tehdään suojaamalla 18 lähdettä ja kaivamalla  6 kaivoa.

Tärkeä osa projektia on noin 100 naisen ja samalla heidän perheittensä elinkeinomahdollisuuksien parantaminen mm. hankkimalla heille lampaita ja vuohia sekä antamalla heille koulutusta.

Projektin kautta 30.000 äitiä, jotka synnyttävät sairaalassa tai klinikoilla, saavat lapselleen villaisen pikkunutun, jonka suomalaiset naiset ovat neuloneet Nuttuprojektissa.

Projektin kokonaisbudjetti on 570.000 euroa.

Lisätietoja aluekoordinaattori Tapani Kaitainen, tapani.kaitainen@sekl.fi,

 

Lisätietoja aluekoordinaattori Tapani Kaitainen, 044 4477 809, tapani.kaitainen(at)sekl.fi

SEKL, Opistotie 6, 12310 RYTTYLÄ

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs