Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Velan vangit valtaavat Helsingin – kutsu kampanjan aloitustempaukseen

Kirkon Ulkomaanapu

Velan vangit valtaavat Helsingin – kutsu kampanjan aloitustempaukseen

Kutsu.
Julkaistu: 02.03.2011 klo 16:02
Julkaisija: Kirkon Ulkomaanapu

Kirkon Ulkomaanavun nuorten vaikuttamisverkosto Changemaker aloittaa Velan vangit - kampanjan kehitysmaiden epäoikeutettujen velkojen mitätöimiseksi tempauksella lauantaina 5.3. Helsingissä.

Velkakriisi on yksi globaalin oikeudenmukaisuuden esteistä. Se estää edelleen kehitysmaita nousemasta köyhyydestä. Velkakriisin taustalla ovat usein epäoikeutetut velat. Ne ovat syntyneet, kun länsimaat ovat myöntäneet kehitysmaille vastuuttomasti lainoja, jotka eivät ole hyödyttäneet velan ottaneen valtion asukkaita.

Changemakerin kampanja keskittyy niin kutsuttuun Proyecto Finlandia -tapaukseen, jossa Suomi tuki Instrumentarium-Medko Medicalin sairaalalaitevientiä Costa Ricaan korkotukiluotoilla vuosina 2001-2003. Tämä velka on epäoikeutettua, sillä sairaalalaitteet osoittautuivat ylihintaisiksi ja tarpeettomiksi. Hanke kyseenalaistettiin jo ennakkoselvityksissä ja on tuomittu jälkeenpäin. Suomi ei ole kuitenkaan myöntänyt tehneensä hankkeessa virhettä. 

Lauantain Velan vangit -tempauksessa raidallisiin pukuihin ja kahleisiin pukeutuneet nuoret osoittavat mieltään vastuuttomasti myönnettyä lainaa vastaan puheilla, laulaen ja pantomiimein, jotka osoittavat miten velat vaikuttavat costaricalaisten jokapäiväiseen elämään.

Changemaker nimiä vetoomukseen, joka luovutetaan kampanjan päätyttyä ulkoasianministeriölle. Changemaker vaatii, että Suomi myöntäisi vastuunsa Costa Rican tapauksessa ja mitätöi epäoikeutetun velan.

Velan vangit –kampanjan avaustempaus järjestetään Helsingissä Keskuskadun aukiolla eli kävelykatuosuudella Aleksanterinkadun ja Pohjoisesplanadin välissä lauantaina 5.3. klo 11-13. Lehdistötilaisuus alkaa klo 12. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua. Kuvia tapahtumasta on saatavilla Changemakerin verkkosivuilla tempauksen jälkeen.

Lisätietoja:

Heidi Torsti, kampanjavastaava, Changemaker
Puh. 044 021 0322, heidi.torsti@uta.fi

Velan vangit kampanjan verkkosivut www.changemaker.fi/velanvangit

Velan vangit Facebookissa www.facebook.com/velanvangit

Kirkon Ulkomaanapu on Suomen suurin kehitysyhteistyöjärjestö ja toiseksi suurin katastrofiavun antaja. www.kirkonulkomaanapu.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs