Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Uusi SOS-lapsikyläkonsepti perustuu lapsen toiveeseen tavallisesta elämästä

SOS-Lapsikylä

Uusi SOS-lapsikyläkonsepti perustuu lapsen toiveeseen tavallisesta elämästä

Tiedote.
Julkaistu: 06.09.2012 klo 09:00
Julkaisija: SOS-Lapsikylä

SOS-lapsikyläyhdistys avaa tänään Tampereella ensimmäisen uudentyyppisen SOS-lapsikylän, jossa kodit on hajasijoitettu suhteellisen lähellä toisiaan oleviin kerros-, rivi- tai omakotitaloihin. Uudenlainen lapsikylämalli tukee oman kodin ulkopuolelle sijoitetun lapsen halua elää mahdollisimman tavallista elämää ilman leimautumisen pelkoa. SOS-lapsikyläkodeissa lapset kasvavat perhehoidossa yhdessä sijaisvanhempiensa kanssa. Lapsikyläkonseptiin kuuluu myös sijaisperheiden tukeminen ja toiminnan läpinäkyväksi tekeminen.

Kaupunkiympäristöön viedystä kansainvälisen SOS-lapsikyläjärjestön kehittämästä lapsikylämallista on jo saatu hyviä kokemuksia muista maista, esimerkiksi Itävallasta, Saksasta ja Ranskasta.

”Tampereen SOS-lapsikylän palvelujen tuottamisessa olemme kuunnelleet myös Tampereen kaupungin ja muiden lastensuojelun palveluntuottajien näkemyksiä. Uusi lapsikylämalli on erityisen lapsikeskeinen, koska lapset sijoitetaan perhehoitoon mahdollisimman lähelle omia vanhempiaan ja muita verkostojaan. Malli tuo myös säästöjä yhteiskunnalle ja tukee osaltaan kestävää kehitystä”, sanoo SOS-lapsikyläyhdistyksen toiminnanjohtaja Jari Ketola.

Vuonna 1962 Suomessa perustetun SOS-lapsikyläyhdistyksen Tampereen Vuorekseen avaama kylä on järjestyksessä kuudes lapsikylä Suomessa. Aloitusvaiheessa koteja sijaisperhetoimintaa varten on valmiina kaksi, ja niistä toinen on kokonaan yrityslahjoituksin rahoitettu. Yrityskumppaneina uutta kylää rahoittamassa ovat olleet Fazer, Dr. Oetker Suomi, Pirkanmaan Osuuskauppa, Martinex, Georgia Pacific Nordic ja Ratos. Luonnolliseksi osaksi muuta ympäristöä rakentuvan Tampereen SOS-lapsikylän on määrä lähivuosina kasvaa jopa kahdeksan, toisiaan lähellä olevan kodin verkostoksi.

”Uskomme, että laajennamme tätä konseptia myös muualle Suomeen. Suunnitelmat Vantaan kaupungin kanssa on jo aloitettu ja lähivuosina sinne päästäneen avaamaan vastaavanlainen SOS-lapsikylä”, Jari Ketola arvioi.


Lisätietoja:

Jukka Kotkavuori                                                      
Tampereen SOS-lapsikylän johtaja                             
p. 040 500 8198                                                      
jukka.kotkavuori@sos-lapsikyla.fi                              

Aija Rikala
viestintäpäällikkö
Puh. 050 555 2515
aija.rikala@sos-lapsikyla.fi

Vuonna 1962 perustettu SOS-Lapsikylä ry on maailmanlaajuisen, yksityisen SOS Children’s Villages -lastensuojelujärjestön jäsen. Yhdistyksen tehtävänä on auttaa lasta ja nuorta kasvamaan perheessä. SOS-Lapsikylä tuottaa lastensuojelun avo- ja sijaishuollon palveluita lapsikylissä ja nuorisokodissa. Yhdistyksessä työskentelee noin 170 ammattilaista. Lapsikylätoimintaa on 133 maassa. Suomen toimintaan voi tutustua osoitteessa www.sos-lapsikyla.fi ja kansainvälisen SOS-lapsikyläjärjestön työhön osoitteessa www.sos-childrensvillages.org.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs