Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Tänään vietetään kansainvälistä lasten syövän päivää – yhteistyössä mukana jääkiekon SM-liiga

Sylva Ry

Tänään vietetään kansainvälistä lasten syövän päivää – yhteistyössä mukana jääkiekon SM-liiga

Tiedote.
Julkaistu: 15.02.2016 klo 08:45
Julkaisija: Sylva Ry

Päivää vietetään Suomessa vuonna 2016 teemalla Kultaakin kalliimpi elämä – sillä korostetaan lapsen elämän arvokkuutta. Yleisötapahtumia ympäri Suomea, yhteistyössä mukana jääkiekon SM-liiga. Päivän päätapahtuma Helsingin Narinkkatorilla klo 14–18.

Helmikuun 15. päivänä vietetään kansainvälistä lasten syövän päivää nyt jo 15. kertaa yli 60 maassa. Kansainvälisen lasten syövän päivän tarkoituksena on levittää tietoutta lasten ja nuorten syöpäsairauksista, hoidon tasosta ja niistä haasteista, joita sairastunut ja hänen perheensä kohtaavat joka päivä.

Vuoden 2016 teema on Kultaakin kalliimpi elämä. Samalla Suomessa lanseerataan kansainvälisesti jo vuosia käytössä ollut lasten syövän vastaisen taistelun tunnus eli kultanauha. Kultanauha on niille sankareille, jotka ovat käyneet läpi rankat syöpähoidot ja selviytyneet niistä – ja myös niille jotka eivät ole selviytyneet. Kultanauhaa levitetään sähköisenä tunnuksena.

Kansainvälistä lasten syövän päivää vietetään Suomessa valtakunnallisesti Sylva ry:n ja Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiön sekä paikallisten ja maakunnallisten syöpäsairaiden lasten ja nuorten vanhempainyhdistysten ja -kerhojen järjestämänä. Tapahtumissa auttavat jälleen hyväntekeväisyyspyöräilyjoukkue Team Rynkeby Finlandin tiimit.

Viime vuotiseen tapaan yhteistyössä mukana myös jääkiekon SM-liigan (Liiga) joukkueet, joiden viikkojen 6 ja 7 pelipäivien yhteyteen on järjestetty erilaisia hyväntekeväisyystempauksia. Ottelut ja peliaikataulut: www.liiga.fi.

Päivän päätapahtuma Sylva ry:n, Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiön ja Kympin lapset ry:n järjestämänä Helsingin Narinkkatorilla maanantaina 15.2. klo 14–18. Torille asetellaan noin 150 sinistä, punaista ja valkoista tuolia. Nämä tuolit edustavat niitä suomalaisia lapsia ja nuoria, jotka ovat sairastuneet syöpään edeltävän vuoden aikana. Osalla tuoleista palaa kynttilät, jotka on sytytetty syöpään menehtyneiden muistoksi.

Samalla nähtävillä Lari Järnefeltin uusi, syöpäsairaista lapsista, nuorista ja heidän perheistään kertova Taistelutarinat-valokuvanäyttely Narinkkatorin kupeessa olevassa Kampin Kappelissa. Järnefeltin Taistelutarinat-kuvakooste on finalistina vuoden 2016 Fotofinlandia-kilpailussa. Lisätietoja: www.taistelutarinat.fi.

Suomessa syöpään sairastuu joka vuosi noin 150 lasta ja keskimäärin 250–300 nuorta. Heistä 75−80 % paranee hyvien hoitotulosten myötä. Kuitenkin edelleen yksi neljästä sairastuneesta menehtyy. Suomalaisten lasten yleisimmät syövät ovat leukemiat, aivokasvaimet ja lymfoomat.

Kaikki kansainväliseen lasten syövän päivään liittyvät tapahtumat löydät koostetusti Sylvan verkkosivuilta:http://www.sylva.fi/fi/ajankohtaista/kansainvaelinen-lasten-syoevaen-paeivae-2016/

Lisätietoja:
Sylva ry
Tiedottaja Mari Pöyhtäri
09 135 6889
mari.poyhtari@sylva.fi

Liitetiedostot

Sylva ry on vuonna 1982 perustettu syöpää sairastavien lasten, nuorten ja heidän perheidensä valtakunnallinen yhdistys. Sylva järjestää muun muassa vertaistukea, tapaamisia, erilaisia kursseja ja tuettuja lomia, jotka auttavat selviytymään syövän aiheuttamasta elämänmuutoksesta. Lisätietoa Sylvan toiminnasta saa jäsenlehdestämme, Facebook­-sivuiltamme, uutiskirjeestämme sekä kotisivuiltamme: www.sylva.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs