Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Suomen Lähetysseura lähetti 150 000 euroa katastrofiapua Nepalin yhteistyökumppaneille

Suomen Lähetysseura

Suomen Lähetysseura lähetti 150 000 euroa katastrofiapua Nepalin yhteistyökumppaneille

Tiedote.
Julkaistu: 04.05.2015 klo 14:36
Julkaisija: Suomen Lähetysseura

Suomen Lähetysseura on lähettänyt neljälle Nepalin yhteistyökumppanilleen katastrofiapua yhteensä 150 000 euroa. Näistä kolme toimii Gorkhan ja Dhadingin lääneissä, jotka sijaitsevat Kathmandun länsipuolella lauantaisen 25.4. maanjäristyksen keskuksessa. 

Lähetysseuran apu kanavoidaan tuttujen yhteistyökumppaneiden kautta kaikkein heikoimmassa asemassa oleville alueille, ja sitä ovat jakamassa myös Lähetysseuran omat työntekijät.

Kylistä suurin osa on vaurioitunut. Dhadingin viidessä kunnassa jopa 90 % rakennuksista on tuhoutunut. Dhadingissa ja Gorkhassa on kuollut noin 550 henkeä ja loukkaantuneita on runsas 600. 

Katastrofiavulla vastataan akuuttiin hätään jakamalla telttoja, peittoja, ruokaa (riisiä, nuudeleita, suolaa, sokeria, ruokaöljyä), saippuaa ja tarvikkeita vedenpuhdistukseen.

Lähetysseura on toiminut alueella yhteistyökumppaneidensa kanssa kuusi vuotta. Kehitysyhteistyöhankkeiden tavoitteena on turvata syrjittyjen ihmisryhmien peruskoulutus, ruoansaanti, terveyspalvelut sekä parantaa päivittäistä hygieniaa.

Centre for Mental Health and Counselling -järjestö pystyy antamaan apua katastrofin aiheuttamista traumoista kärsiville.

Nepal on yksi maailman köyhimmistä valtioista; neljännes asukkaista elää köyhyysrajan alapuolella. Valtion mahdollisuudet auttaa katastrofitilanteissa ovat heikot. Väestöstä lähes 80 prosenttia saa toimeentulonsa pienimuotoisesta maataloudesta. Tuloerot maaseudun ja pääkaupunki Kathmandun välillä ovat suuret.

Lähetysseuran työ Nepalissa alkoi vuonna 1978. Tavoitteena on parantaa ennen kaikkea syrjittyjen yhteisöjen elinoloja. Varsinkin alakastiset ja vammaiset ovat syrjityssä asemassa.

 

Kuvateksti:

Dhadingin läänin viidessä kunnassa jopa 90 % rakennuksista on tuhoutunut. Asukkaat tarvitsevat telttoja, peittoja, ruokaa, saippuaa ja tarvikkeita vedenpuhdistukseen. Kuva:  Surendra K. Shrestha

(Valitettavasti emmem ole saaneet painokelpoisia kuvia Dhadingista ja Gorkhasta huonojen yhteyksien takia)

Liitetiedostot

Suomen Lähetysseura on vuonna 1859 perustettu Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lähetysjärjestö, joka toimii 30 maassa yhteistyössä paikallisten kirkkojen ja järjestöjen kanssa. Lähetysseura on myös ulkoasiainministeriön kumppanuusjärjestö ja yksi Suomen suurimpia kehitysyhteistyöjärjestöjä. www.suomenlahetysseura.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs