Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Sijaiskoteja tarvitaan Pohjois-Karjalaan

SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto

Sijaiskoteja tarvitaan Pohjois-Karjalaan

Tiedote.
Julkaistu: 19.01.2016 klo 15:29
Julkaisija: SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto

Joensuun eläinsuojeluyhdistys on aloittanut sijaiskotitoiminnan ja tarve kodeille on suuri. Sijaiskodissa kodittomaksi jäänyt eläin saa kuntoutua ja toipua koettelemuksistaan, tervehtyä ja opetella elämää perheenjäsenenä ennen vakinaisen kodin löytymistä.

Joensuun eläinsuojeluyhdistys tapaa ja haastattelee kaikki sijaiskotiehdokkaat. Pyrkimyksenä on löytää mahdollisimman hyvä koti jokaiselle eläimelle. Suurin osa kotia etsivistä eläimistä on kissoja.

– Olemme vasta aloittaneet toimintamme, eli sijaiskoteja tarvitaan ja etsimme niitä koko ajan. Pyrimme auttamaan niin montaa eläintä kuin vain resurssimme sallivat. Tämä riippuu saamiemme lahjoitusten määrästä. Myös jäsenmaksuvaroja ja tapahtumatuottoja käytetään sijaiskotitoimintaan, mutta yksin näillä varoilla ei suurta määrää eläimiä voida hoitaa, Joensuun eläinsuojeluyhdistyksen sihteeri Hanna Heimonen kertoo.

Yhdistys kustantaa sijaiskodeissa olevien eläinten ruoka- ja kissanhiekkakulut. Lisäksi eläimet loishäädetään, rokotetaan, sirutetaan, sirut rekisteröidään ja eläin steriloidaan yhdistyksen kustannuksella. Vaikka eläimistä peritään kulukorvaus, se ei välttämättä kata kaikkia eläimestä aiheutuneita kuluja.

Joensuun eläinsuojeluyhdistys toimii koko Pohjois-Karjalan alueella ja välimatkat ovat pitkiä. Siksi toimintaan tarvitaan myös niin sanottuja majataloja, joissa koditon eläin voi odottaa kyytiä esimerkiksi yön yli. Lisäksi yhdistys etsii lyhytaikaisia sijaiskoteja, joissa eläin voi olla kahdesta kolmeen viikkoa eli kunnes loishäädöt ja rokotukset ovat vaikuttaneet.

 

Lisätietoja:

Sijaiskodiksi Pohjois-Karjalan alueelle? Ota yhteyttä Joensyyn eläinsuojeluyhdistykseen: joensuunelainsuojeluyhdistys@gmail.com tai 050 466 8434. Soitamme takaisin, jos emme pysty vastaamaan. Toimijamme tekevät vapaaehtoistyötä.

sey.fi/sijaiskoti

SEYn valtakunnallinen sijaiskotikampanja käynnistyi 3.12. SEYn jäsenyhdistyksistä 18 on mukana kampanjassa, jolla etsitään sijaiskoteja ensisijaisesti kissoille ja koirille, mutta myös muille eläimille. Sijaiskoteja tarvitaan muun muassa pääkaupunkiseudulla, Pirkanmaalla, Satakunnassa, Seinäjoella, Oulussa, Kotkassa, Lappeenrannassa ja Joensuussa.

SEYn jäsenyhdistyksen sijaiskodiksi tai esimerkiksi ruokalahjoittajaksi voi ilmoittautua osoitteessa sey.fi/sijaiskoti

Osoitteesta sey.fi/sijaiskoti löytyvät myös juuri valmistuneet Sijaiskotitoiminnan oppaat yhdistyksille ja sijaiskodeille.

Sijaiskotia etsiviä eläimiä voi auttaa lahjoituksella. Tekemällä lahjoitus tilille FI97 8000 1901 0617 63 (Danske Bank) / SEY ry ja käyttämällä viitettä 6088 lahjoitukset ohjautuvat suoraan kodittomien eläinten sijaiskotitoimintaan.

SEYllä on rahankeräyslupa, jonka tiedot löytyvät sivulta sey.fi/tue-toimintaa/kerayslupa-ja-tilinumerot

SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto on vuodesta 1901 eläinsuojelutyötä tehnyt Suomen suurin eläinsuojelujärjestö ja eläinsuojelun asiantuntija. SEYn toimialaan kuuluvat kaikki eläimet ja liiton toiminta kattaa koko maan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs