Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » RAY:ltä 3,8 miljoonaa nuorten työllistämiseen järjestöissä

Raha-automaattiyhdistys

RAY:ltä 3,8 miljoonaa nuorten työllistämiseen järjestöissä

Tiedote.
Julkaistu: 18.02.2015 klo 09:00
Julkaisija: Raha-automaattiyhdistys

 

Työpaikkoja aukeaa järjestöissä noin 120 nuorelle vuoden 2015 aikana.

RAY jakaa avustusta 90 sosiaali- ja terveysalan järjestölle, jotka tarjoavat työpaikkoja työttömille nuorille, jotka ovat vailla koulutusta tai joilla on esimerkiksi vamman tai pitkäaikaistyöttömyyden vuoksi vaikeuksia työllistyä. Avustuskohteille on myönnetty tukea yhteensä 3,8 miljoonaa euroa.

Nuorten työllistämistä tukevan RAY:n Paikka auki -avustusohjelman tavoitteena on vahvistaa työttömien nuorten työelämätaitoja sekä osallisuutta yhteiskunnassa ja työelämässä.

”Nuoren palkkaamisesta hyötyvät niin järjestöt kuin avunsaajatkin. Järjestöissä tarvitaan jatkuvasti uusia ajatuksia ja monipuolista osaamista. Parhaassa tapauksessa palkattu nuori saa arvokasta työkokemusta ja järjestö tuoreita näkemyksiä ja kokonaan uusia taitoja, kuten vaikka sosiaalisen median osaamista”, toteaa RAY:n erityisasiantuntija Sini Toikka.

Nelivuotisen avustusohjelman tavoitteena on tarjota työpaikka yhteensä 500 nuorelle. Avustusohjelman tukemat työpaikat on suunnattu korkeintaan 29-vuotiaille nuorille, joilla ei ole aiempaa työkokemusta tai joilla on vaikeuksia sijoittua työelämään esimerkiksi työttömyyden, pitkäaikaisen sairauden tai vamman vuoksi. Työtehtävät sijoittuvat järjestöjen hyvinvointia edistävään yleishyödylliseen toimintaan ja tavoitteisiin. Tehtävänimike voi olla esimerkiksi järjestöavustaja, avustava kriisityöntekijä tai media-assistentti.

Paikka auki -avustusohjelman Nuorten Johtoryhmän vetäjän Jari-Pekka Hietsillan mukaan työttömillä nuorilla on maltilliset odotukset työelämää kohtaan.

”Ilman ensimmäistä työpaikkaa ei ole toista eikä siten työuraakaan. Nuorten halu työllistyä on vahva ja työpaikan suhteen ollaan hyvin joustavia”, Hietsilta kertoo.

Järjestötyöpaikkojen lisäksi avustusohjelmassa rahoitetaan hankkeita, joiden tavoitteena on auttaa erityistä tukea tarvitsevia nuoria sijoittumaan työelämään ja kohentamaan työelämätaitojaan.

Liitteenä aluekohtainen listaus järjestöistä, joissa aukeaa nuorille työpaikkoja vuoden 2015 aikana sekä nuorten kokemuksia avustusohjelmasta.

Lisätiedot

Sini Toikka, erityisasiantuntija, RAY, puh. 09 4370 2049, sini.toikka@ray.fi.
Jari-Pekka Hietsillan haastattelupyynnöt Sini Toikan kautta.

____________________________

Paikka auki -avustusohjelman tavoitteena on vahvistaa työttömien nuorten työelämätaitoja sekä osallisuutta yhteiskunnassa ja työelämässä. Avustusohjelma toimii vuosina 2014­–2017.

Vuonna 2014 avustusohjelma tuki 83 avustuskohdetta nuoren palkkaamisessa yhteensä 3,7 miljoonalla eurolla.

Järjestötyöpaikkojen lisäksi avustusohjelmassa rahoitetaan hankkeita, joiden tavoitteena on auttaa erityistä tukea tarvitsevia nuoria sijoittumaan työelämään ja kohentamaan työelämätaitojaan. Kahden ensimmäisen vuoden aikana nuorten työllistämistä tukeville hankkeille on ohjattu tukea 5,1 miljoonaa euroa. Hankkeita käynnistyi 12 vuonna 2014 ja 7 vuonna 2015.

www.paikkaauki.fi 

Liitetiedostot

_______________________________________________________

RAY tarjoaa jännitystä, viihdettä ja peli-iloa vastuullisesti. Peleistä kertyy joka päivä yli miljoona euroa hyvinvoinnin edistämiseen. RAY – hyvän tahdon pelejä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs