Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » RAY myöntää yli 2 miljoonaa euroa nuorten työllistämiseen Helsingissä

Raha-automaattiyhdistys

RAY myöntää yli 2 miljoonaa euroa nuorten työllistämiseen Helsingissä

Tiedote.
Julkaistu: 04.02.2016 klo 09:00
Julkaisija: Raha-automaattiyhdistys

Vuonna 2016 vaikeasti työllistyville nuorille aukeaa 54 työpaikkaa helsinkiläisissä järjestöissä.

RAY myöntää avustusta Helsingissä sijaitseville sosiaali- ja terveysalan järjestöille nuorten palkkaamiseksi 745 000 euroa, joka tarkoittaa 54 työpaikkaa 41 eri järjestössä. Palkkaamiseen ohjatun tuen lisäksi RAY jakaa yhteensä 1,3 miljoonaa euroa nuorten työelämävalmiuksia vahvistaville Helsingissä sijaitsevien järjestöjen hankkeille.

Tuki on osa RAY:n Paikka Auki -avustusohjelmaa, jonka tavoitteena on vahvistaa työttömien nuorten työelämätaitoja sekä osallisuutta yhteiskunnassa ja työelämässä.

– Avustusohjelma on toiminut kaksi vuotta, ja saamamme palaute sekä nuorilta että palkkaavilta järjestöiltä on ollut hyvin kannustavaa. Sekä järjestöt että nuoret kokevat hyötyvänsä merkittävästi toisistaan, kertoo RAY:n erityisasiantuntija Sini Toikka.

Yksi Paikka Auki -nuoria palkanneista järjestöistä on Kuuloliitto.

– Meillä on erittäin hyviä kokemuksia. Olen nähnyt miten ujosta ja hiljaisesta nuoresta on kasvanut tärkeä osa meidän tiimiä, kun työllistyminen vapailla markkinoilla oli hänelle hankalaa. Nuorten työpanoksella on ollut organisaatiollemme merkittävä apu ja hän on tuonut uutta näkökulmaa järjestötyöhön, toiminnanjohtaja Pekka Lapinleimu kertoo.

Helsingissä 11 nuorten työelämävalmiuksia kehittävää hanketta

Suoraan järjestöön palkkaamisen lisäksi Paikka Auki -avustusohjelmassa tuetaan hankkeita, joiden tavoitteena on auttaa erityistä tukea tarvitsevia nuoria kehittämään työelämävalmiuksiaan.  Valtakunnallisesti tuettavia hankkeita on 22, joista 11 operoivan järjestön kotipaikka on Helsingissä.

Tänä vuonna käynnistyy kolme kokonaan uutta hanketta, joista yksi on Kesälukioseura ry:n Tytöt mukaan! -hanke. Sen tavoitteena on tukea maahanmuuttajataustaisia tyttöjä koulutukseen kiinnittymisessä ja työelämäsuuntautuneisuuden kehittymisessä.

– On hienoa päästä mukaan nuorten työllistämistä edistävään avustusohjelmaan. Me tulemme hankkeessamme tarttumaan erityisesti pakolaistaustaisten nuorten naisten koulu- ja työelämäpudokkuuden ehkäisyyn mentorointimallin avulla, Kesälukioseura ry:n suunnittelija Maija Kukkola kertoo.  

Sosiaali- ja terveysministeriön viime viikolla vahvistaman päätöksen mukaan avustusohjelma jakaa valtakunnallisesti  tukea nuorten palkkaamiseen 5,1 miljoonaa euroa ja hankkeille 3,5 miljoonaa euroa. Avustusohjelma toimii vuosina 2014–2017. Kahden ensimmäisen vuoden aikana sen kautta on työllistynyt 220 nuorta. Neljän vuoden aikana tavoitteena on tarjota työpaikka vähintään 500 nuorelle. Avustusohjelma on suunnattu 18–29-vuotiaille nuorille joilla on vaikeuksia sijoittua työelämään esimerkiksi puutteellisen työkokemuksen, työttömyyden, pitkäaikaisen sairauden tai vamman vuoksi.

Liitteet
* Maakuntakohtainen lista järjestöistä, joissa aukeaa työpaikka nuorelle 2016
* Avustusohjelman kautta työllistyneiden nuorten kokemuksia työelämästä ja järjestötyöstä

Lisätiedot
Sini Toikka, erityisasiantuntija, RAY, puh.  09 4370 2049, sini.toikka@ray.fi.
Pekka Lapinleimu, Toiminnanjohtaja, Kuuloliitto, puh. 09 580 3300, 040 823 2471, pekka.lapinleimu@kuuloliitto.fi.
Maija Kukkola, suunnittelija, Kesälukioseura ry:n Tytöt mukaan! -hanke, puh. 09 68 60 77 18, maija.kukkola@kesalukioseura.fi

____________________________

RAY:n Paikka Auki -avustusohjelman tavoitteena on vahvistaa 18–29-vuotiaiden työttömien ja vaikeasti työllistyvien nuorten työelämätaitoja sekä osallisuutta yhteiskunnassa ja työelämässä. Ohjelma toimii kahdella tavalla: se tukee sosiaali- ja terveysalan järjestöjä työttömien nuorten palkkaamisessa sekä antaa tukea nuorten työelämävalmiuksia kehittäville hankkeille.

Avustusohjelma toimii vuosina 2014–2017. Kahden ensimmäisen vuoden aikana sen kautta on työllistynyt 220 nuorta. Tavoitteena on tarjota työpaikka vähintään 500 nuorelle.
www.paikkaauki.fi

 

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs