Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Poikkeusolojen toimintakykyä harjoitellaan naisvoimin Kainuun prikaatissa

Naisten Valmiusliitto ry

Poikkeusolojen toimintakykyä harjoitellaan naisvoimin Kainuun prikaatissa

Tiedote.
Julkaistu: 05.09.2016 klo 08:58
Julkaisija: Naisten Valmiusliitto ry

 

Naisille kohdennettu valmiusharjoitus pyörähtää jälleen käyntiin 23.–25. syyskuuta Kainuun prikaatissa Kajaanissa. Naisten Valmiusliiton Hoikka 2016 -harjoitus täyttää varuskunnan tilat arjen turvallisuustaitojen ja poikkeusolojen toimintakykyä harjoittelevista naisista. Harjoitus koostuu kymmenestä naisten turvallisuus- ja varautumistaitoja vahvistavista kursseista, joiden tarkoituksena on antaa naisille perusvalmiuksia toimia arjen turvallisuustilanteissa.

NASTA-harjoitusten huima suosio jatkui myös Hoikka 2016 -harjoituksen kohdalla ja kurssit täyttyivät hetkessä – ensimmäisen päivän aikana harjoitukseen ilmoittautui yli 400 kurssilaista ja kaikki innokkaat eivät mahtuneet mukaan.

Vesiturvallisuuskurssi täyttyi kymmenessä minuutissa

Paikallinen erikoisuus vesiturvallisuuskurssi täyttyi nopeasti kurssilaisista.

- Kurssin tavoitteena on oppia liikkumaan turvallisesti vesillä sekä toimimaan onnettomuustilanteissa oikein. Kurssi on hyvin toiminnallinen ja tapahtuu pääasiassa uima-altaassa harjoitteita tehden. Toiminnallisten kurssien lisäksi kiinnostusta on herättänyt kyberturvallisuuskoulutus, jossa teemoina ovat kyberuhkat ja niihin varautuminen arkipäivässä, kertoo harjoituksen johtaja Riitta Törn-Säkkinen

Osallistuja valitsee kolmepäiväisen harjoituksen kymmenestä tarjolla olevasta kurssista itseä kiinnostavimman. Vesiturvallisuus- ja kyberturvallisuuskurssien lisäksi Hoikka 2016 -harjoituksen muut kurssit ovat MSO (Managing Search Operation) -etsintä, Suomalainen nainen maanpuolustajana, Katuturvallisuus, Viestinnän peruskurssi, Maastotaidot, Kenttälääkintä, Elämyskurssi erityisryhmille ja Kouluttajavalmennus. Kunkin kurssin aihetta käsitellään sekä teorian että käytännön harjoittein.

- Turvallisuus kuuluu kaikille ja sen on haluttu näkyvän Hoikassa juuri kurssivalikoiman monipuolisuuden kautta, kuvaa Törn-Säkkinen harjoituksen sisältöä.

Harjoitus on avoin kaikille suomalaisille naisille. Osallistujien ikähaarukka on laaja, 15-vuotiaista yli 80-vuotiaisiin. Se suunnitellaan ja läpiviedään vapaaehtoisten naisten toimesta. Valmiusharjoitus toteutetaan Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) kursseina.

Maastopuvut ja yhdessä tekemisen riemu ovat vuodesta 1998 järjestettyjen NASTA-harjoitusten tavaramerkkejä. Maastopukuihin pukeutuminen on monelle naiselle elämän ensimmäinen kerta ja sitä odotetaan innolla. Asu toimii suojavarusteena. Harjoitusten toiminta ei ole sotilaallista. Hoikka 2016 on järjestyksessään 38. NASTA-harjoitus.

Mediavierailut harjoituksen aikana

Lauantaina 24.9. klo 12.00–14.00 järjestetään kutsuvierastilaisuus, jolloin myös median edustajilla on mahdollisuus tutustua Hoikka 2016 -harjoitukseen. Tilaisuuden ohjelmaan kuuluu mm. tutustuminen kurssien koulutukseen.

Kutsuvierastilaisuuteen pyydetään ilmoittautumaan oheisen linkin kautta keskiviikkoon 21.9. klo 16 mennessä mm. kulkulupien saamiseksi varuskunta-alueelle. Linkki ilmoittautumiseen: https://my.surveypal.com/Hoikka2016toimittajat

Liitetiedostot

Naisten Valmiusliitto ry on valtakunnallinen yhteistyöjärjestö, joka on perustettu vuonna 1997. Liitto yhdistää 10 naisten vapaaehtoista maanpuolustus- ja turvallisuustyötä tekevää jäsenjärjestöä, joissa toimii noin 144 000 naista. Liiton tarkoituksena on kehittää naisten turvallisuuteen ja varautumiseen liittyviä valmiuksia koulutuksen kautta sekä lisätä naisten mahdollisuuksia toimia poikkeusoloissa yhteiskunnan hyväksi. Naisten Valmiusliiton päätapahtuma ovat NASTA-harjoitukset, joita järjestetään kahdesti vuodessa.

www.naistenvalmiusliitto.fi

Naisten Valmiusliiton Facebook sivuille tästä linkistä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs