Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Pasi Parkkilasta Vuoden reserviläinen

Reserviläisliitto tiedottaa

Pasi Parkkilasta Vuoden reserviläinen

Tiedote.
Julkaistu: 15.11.2014 klo 20:00
Julkaisija: Reserviläisliitto tiedottaa

Alikersantti Pasi Parkkila Vihannista on hetki sitten nimetty Vuoden Reserviläiseksi. Nimityksen teki Joensuussa koolla oleva Reserviläisliiton syyskokous. Vuoden Reserviläinen nimettiin nyt 25. kerran.

Nimityksessä painoi mm. se, että alikersantti Pasi Parkkila voitti Reserviläisliiton viime vuoden jäsenhankintakilpailun 80 hankitulla jäsenellä. Tulos oli kautta aikojen toiseksi paras.

Nimitysperusteena oli kuitenkin ennen kaikkea valimotyöntekijä Pasi Parkkilan laaja aktiivisuus vapaaehtoisen maanpuolustustyön ja -koulutuksen parissa. Parkkila on vahvasti mukana Vihannin Reserviläiset  ry:n ja Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen Ilmapuolustuspiirin ja Pohjois-Pohjanmaan koulutus- ja tukiyksikön toiminnassa sekä vapaaehtoisessa pelastuspalvelussa, jossa hän toimii hälyttäjänä ja etsintäryhmän johtajana.

Huomioon otettiin myös Pasi Parkkilan muu, yhteiskunnallinen aktiivisuus. Aiemmin Vihannin kunnanvaltuuston puheenjohtajana toiminut Parkkila on tällä hetkellä jäsenenä Raahen kaupunginvaltuustossa ja toimii mm. Raahen koulutuskuntayhtymän hallituksen sekä Oulun Poliisilaitoksen neuvottelukunnan puheenjohtajana.

Reserviläisliitto on nimennyt vuodesta 1987 alkaen poikkeuksellisen ansioituneita reserviläisiä tai liiton tarkoitusperiä edistäneitä henkilöitä Vuoden reserviläisiksi. Aiempia valintoja ovat olleet mm. hiihtäjä Juha Mieto, kansanedustaja Mikko Pesälä, lentomestari Ilmari Juutilainen ja juoksijalegenda Lasse Viren.

Tuoretta Vuoden Reserviläistä Pasi Parkkilaa on mahdollisuus haastatella puhelimitse, 0400 680 012. Liitteenä oleva kuva on median vapaasti käytettävissä mutta sen yhteydessä on mainittava kuvan lähteeksi Reserviläisliitto.

Reserviläisliiton kaksipäiväinen syyskokoustapahtuma jatkuu parhaillaan Joensuussa. Sunnuntain ohjelman avaa klo 10.00 jumalanpalvelus Joensuun kirkossa. Tilaisuuden päättää klo 13.00 alkava valtakunnallinen maanpuolustusjuhla Itä-Suomen Yliopiston Carelia-salissa, jossa juhlapuhujana toimii Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Jussi Niinistö.

Lisätietoja Joensuun syyskokoustapahtumasta löytyy osoitteesta www.reservilaisliitto.fi. Lisätietoja antaa myös Reserviläisliiton toiminnanjohtaja Olli Nyberg, puh. 0400 640 755 tai s-posti olli.nyberg@reservilaisliitto.fi.

Liitetiedostot

Suomen suurin maanpuolustusjärjestö

Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö, johon kuuluu 346 paikallista yhdistystä ja noin 36.500 henkilöjäsentä. Aliupseereita jäsenistä on 60, miehistöä 27 ja upseereita neljä prosenttia. Armeijaa käymättömien osuus on vajaat 10 prosenttia.

Liiton tehtävänä on ylläpitää reserviläisten kenttäkelpoisuutta sekä suomalaisten maanpuolustustahtoa. Päätoimintamuotoja ovat ammunta, urheilu ja liikunta, maanpuolustustahdon hyväksi tehtävä työ, veteraanituki ja koulutus. Reserviläisliitto on jäsenenä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksessä (MPK), jonka vapaaehtoiskouluttajista noin puolet on Reserviläisliiton jäseniä.

Reserviläisliiton puheenjohtajana toimii kansanedustaja Mikko Savola Ähtäristä. Lisätietoja osoitteesta www.reservilaisliitto.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs