Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Marco Bjurströmistä Suomen Lions-liiton ensimmäinen valtakunnallinen Hyväntekijä

Suomen Lions-liitto ry

Marco Bjurströmistä Suomen Lions-liiton ensimmäinen valtakunnallinen Hyväntekijä

Tiedote.
Julkaistu: 08.10.2015 klo 13:00
Julkaisija: Suomen Lions-liitto ry

Suomen Lions-liitto on valinnut ensimmäiseksi valtakunnalliseksi Hyväntekijäksi Marco Bjurströmin. Bjurström on toiminut ”innostamisen ihmemiehenä” ja hyvän mielen tuottajana jo parinkymmen vuoden ajan, liitto perustelee. Omista jäsenistään liitto valitsi Vuoden Hyväntekijäksi Lions Club Sastamala/Vammalan Markku Eskon. 

Valinnat julkistettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa vietettävänä Hyvän Päivänä 8.10.2015 Lions-talossa Helsingin Malmilla. Päivän tarkoituksena on kiinnittää huomiota vapaaehtoiseen palvelutoimintaan.
Suomen Lions-liiton pääsihteeri Maarit Kuikka kertoo lionien arvostavan Marco Bjurströmin positiivista elämänasennetta, joka antaa hänet kohdanneille ihmisille voimaa ja uskoa yhteiskunnallisesti ja taloudellisesti haastavassa tilanteessa.
– Nyt jos koskaan tarvitaan suvaitsevaisuutta ja auttamistahtoa. Ihmisläheisyys ja palvelu kuuluvat suomalaisen lionstoiminnan arvoihin. Näitä arvoja Bjurström on edistänyt tekemisellään, Kuikka toteaa.
Marco Bjurström on tullut suurelle yleisölle tutuksi työstään median palveluksessa ja erityisesti Bumtsi Bum –ohjelman juontajana (1997–2005). Hänet palkittiin Vuoden positiivisimpana suomalaisena vuonna 1999.

Markku Eskosta Vuoden Hyväntekijä

Suomen Lions-liitto on myös omasta keskuudestaan ensimmäistä kertaa valinnut Vuoden Hyväntekijän. Markku Esko Lions Club Sastamala/Vammalasta ansaitsi tunnustuksen pitkäjänteisestä ja monipuolisesta vapaaehtoistyöstään palvelutalon asukkaiden hyväksi, kertoo valintakomitean puheenjohtaja Tapani Rahko.
 
Markku Esko alkoi kuljettaa omalla autollaan palvelukodin asukkaita asioille ja terveyspalveluihin lähes päivälleen 20 vuotta sitten. Kuljetuskertoja on kertynyt lähes 2000 muun muassa alue- ja yliopistosairaalaan, terveyskeskukseen, hammaslääkäriin, apteekkiin tai kauppoihin. Lisäksi Esko on käynnistänyt Sastamala-kodissa myös lukupiirin, jossa hän lukee asukkaille kirjoja yhdessä keskusteltavaksi.

Sastamala-kodin taustalla on silloisen Lions Club Vammalan vuonna 1961 perustama kannatusyhdistys, jonka ansiosta palvelukodin toiminta alkoi 1969. Tällä hetkellä Sastamala-kodissa on yli sata asukasta, kertoo Lions Club Sastamala/Vammalan puolesta ehdotuksen laatinut Jussi Lehtinen.
 
Suomen Lions-liiton tunnus on ”Monta tapaa tehdä hyvää”.  Vuoden Hyväntekijäksi olivat alkukarsinnan jälkeen ehdolla myös seuraavat:

• Lions Club Juuka/Elli, PDG Jouko Soukka ja puoliso Kaija Siilin, ulkoiluapuaktiviteetti terveyskeskuksen ja palvelukeskuksen asukkaille
• Lions Club Helsinki/Pihlajamäki, Lahjoitusleivän nouto ja soppakirkot vähävaraisille, vanhuksille ja työttömille
• Lions Club Vihti/Nummela, LeijonaLohtu -pussi Vihdin vastasyntyneille neuvolakäynnin yhteydessä laasten huomioimiseksi
• Lions Club Tampere/Näsinneula, Tuplasti hyvää Koukkuniemen vanhainkodin asukkaiden virkistykseen
Lionstoiminta on lionsklubeissa tehtävää vapaaehtoistyötä omalla paikkakunnalla sekä yhdessä muiden lionsklubien kanssa kotimaassa ja kansainvälisesti. Suomessa toimii 935 lionsklubia, joissa on yhteensä noin 25 000 jäsentä. Euroopassa klubeja on 9 600 ja maailmanlaajuisesti 45 900. Niissä toimii yhteensä 1 370 000 lionia.

Lisätietoja
Maarit Kuikka
Pääsihteeri
Suomen Lions-liitto ry
Kirkonkyläntie 10, 00700 Helsinki
p. 010 501 4502, gsm 040 580 2494
www.lions.fi
 
Lions – monta tapaa tehdä hyvää


 

 

Lions-klubit  palvelevat

Lions-järjestön jäsenet tekevät vapaaehtoistyötä yhtä hyvin lasten ja nuorten terveen elämän ja kehityksen turvaamiseksi kuin ikääntyneiden, perheiden, vammaisten ja muiden apua tarvitsevien tukemiseksi.

Lions-järjestön motto on: Me palvelemme. Palvelu tapahtuu paikallisten Lions-klubien kautta. Jäseniä järjestössä on lähes 1,4 miljoonaa 208 maassa. Suomessa jäseniä on noin 25.000. Naisia heistä on runsaat 4.000 eli 16%.

Lions-klubien tärkein kiinnostuksen kohde on oma lähialue ja asuinympäristö. Palvelun kohteina ovat mm. koulut ja päiväkodit, kunnalliset ja yksityiset vanhainkodit ja palvelutalot, vammaiset ja näkövammaiset ja lasten liikuntaharrastukset.

Paikallisen auttamisen lisäksi klubit osallistuvat myös kansallisiin ja kansainvälisiin hankkeisiin, mm. suurkatastrofikeräyksiin.

Lionsjärjestö ei pyri korvaamaan yhteiskunnan peruspalveluja, vaan vapaaehtoistyöllä annetaan apua kohteisiin, jotka jäävät hoitamatta julkisin varoin. Tämä apu voi olla pienille ryhmille tai yksittäisille ihmisille hyvinkin merkittävää.

Myös lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn on kehitetty useita eri palveluja, joita klubit toteuttavat kotiseuduillaan yhteistyössä eri oppilaitosten kanssa.

Palvelun lisäksi klubit auttavat myös taloudellisesti. Varat kerätään avustuskohteisiin järjestämällä erilaisia tapahtumia ja tempauksia. Keräysten tuotto menee lyhentämättömänä avustuskohteisiin. Vuonna 2007 Financial Timesin tekemän tutkimuksen mukaan Lions Clubs International Federation (LCIF) arvioitiinkin sen vuoksi maailman luotettavimmaksi vapaaehtoisjärjestöksi.

Lisätietoja:

Maarit Kuikka

Pääsihteeri

Suomen Lions-liitto ry

maarit.kuikka@lions.fi

(09) 565 59510

040 580 2494

www.lions.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs