Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Kirkon Ulkomaanapu jakaa vettä evakoille Somalimaassa

Kirkon Ulkomaanapu

Kirkon Ulkomaanapu jakaa vettä evakoille Somalimaassa

Tiedote.
Julkaistu: 27.12.2012 klo 11:47
Julkaisija: Kirkon Ulkomaanapu

Kirkon Ulkomaanapu jakaa puhdasta juomavettä maan sisäisille pakolaisille Hargeisan lähistöllä Somalimaassa. Uudella Mohamed Mogen leirillä on reilut 17 000 evakkoa, joilla ei ole ollut riittävästi puhdasta vettä. Humanitaarinen operaatio kestää noin neljä kuukautta.
 
”Keskusteltuamme ja konsultoituamme evakkoleirin johtoa huomasimme paljon puutteita hygieniassa ja vesihuollossa. Vaikka leirillä on puutetta monesta asiasta, näimme, että tärkeintä on nyt, että ihmiset saavat puhdasta vettä”, Kirkon Ulkomaanavun humanitaarisen avun koordinaattori Ahmed Awad kertoo.
 
Evakkoleirillä asuu sekä viime vuosien kuivuudesta kärsiviä että niitä, jotka ovat paenneet Etelä- ja Keski-Somalian levottomuuksia.
 
”Kirkon Ulkomaanapu tarjoaa evakoille yhteensä 86 400 tynnyrillistä vettä, joka toimitetaan paikalle kuorma-autoilla”, Ahmed Awad täsmentää.
 
Kirkon Ulkomaanavun maaedustaja Bashir Hussein tietää, että vedenjakelu ei ratkaise evakkojen ongelmia pysyvästi, mutta että apu on juuri nyt todella tarpeen. Mohamed Mogen leiri ei ole pysyvä ja maan sisäiset pakolaiset odottavat, että hallitus osoittaisi heille pitkäaikaisemman leirin.
 
”Tarjoamamme apu auttaa välttämään likaisesta vedestä johtuvien infektiotautien leviämistä. Samalla työskentelemme jatkuvasti sen eteen, että humanitaarisen tilanteen pysyvämpi ratkaisu saataisiin aikaiseksi”, Bashir Hussein sanoo.

Lisätietoja:

Eeva Suhonen, tiedottaja, puh: 0400 103 286

Kirkon Ulkomaanapu on Suomen suurin kehitysyhteistyöjärjestö ja toiseksi suurin katastrofiavun antaja. Se kuuluu kirkollisten avustusjärjestöjen kansainväliseen kattojärjestöön ACT-allianssiin.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs