Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Kirkkonummelainen Urtamon perhe saa partiolaisvieraita Taiwanista saakka

Uudenmaan Partiopiiri ry

Kirkkonummelainen Urtamon perhe saa partiolaisvieraita Taiwanista saakka

Tiedote.
Julkaistu: 11.07.2016 klo 08:00
Julkaisija: Uudenmaan Partiopiiri ry

Kaikkien aikojen suurin ja kansainvälisin Roihu-suurleiri tuo Suomeen lähes 3000 ulkomaalaista 45 maasta. Ennen leiriä osa heistä viettää aikaa suomalaisissa perheissä. Kirkkonummelaiseen Urtamon perheeseen saapuu kaksi nuorta Taiwanista.

Roihu on Suomen Partiolaisten suurleiri, joka järjestetään Hämeenlinnan Evolla 20.–28.7. Leirille on tulossa 17 000 osallistujaa, joista noin 3000 tulee ulkomailta. Osa ulkomaalaisista partiolaisista on halunnut tutustua suomalaisiin vierailemalla perheissä. Yksi mukaan ilmoittautuneista perheistä on Urtamon perhe Kirkkonummelta.

Ulkomaalaisten osallistujien isännöinti on loistava tilaisuus tutustuttaa heitä suomalaiseen kulttuuriin samalla kun oppii itse uutta. Perheen poika Onni (16) oli viime kesänä Japanissa maailmanjamboreella ja toimii nyt isäntänä taiwanilaisille. Myös perheen Ilona-tyttö (12) on mukana partiossa. ”Perhevierailu on mukava tapa tutustua itsekin vieraaseen kulttuuriin ja uusiin ihmisiin ennen leiriä. Meillä on ollut myös koulun kautta nuoria perhevierailulla”, Annele Urtamo kertoo.

Perhevierailu järjestetään ennen leiriä, 16.–20.7. Leirille matkustetaan keskiviikkona 20.7.

 ”Lapset ovat jo sen ikäisiä, että osaavat itsekin englantia. Se helpottaa perhevierailun järjestämistä ja tekee siitä kaikin puolin mukavaa”, Annele kertoo. Urtamot ovat suunnitelleet vievänsä vieraansa sunnuntaina 17.7. retkelle ja piknikille Suomenlinnaan sekä tutustumaan Helsinkiin muutenkin. Retkeä on suunniteltu yhdessä muiden lähiseudun isäntäperheiden kanssa yhteisen Facebook-ryhmän kautta. Myös Kirkkonummen Metsänkävijöiden oma iltanuotio on suunnitteilla, koska Kirkkonummelle tulee toiseenkin perheeseen ulkomaisia vieraita.

 

Roihu-projektin liekehtimistä voit seurata verkkosivujemme lisäksi Roihun blogissa ja
Facebook-sivuilla, Twitterissä sekä muissa sosiaalisen median kanavissa, @roihu2016.

 Roihun Youtube-kanavalla voi virittäytyä leiritunnelmaan: 

https://www.youtube.com/watch?v=y7jQA6oWk74

Kuvia median käyttöön

Roihu-leirin pressikuvat: http://roihu.kuvat.fi/kuvat/Lehdist%C3%B6kuvat/
Suomen Partiolaisten kuvapankki: partiokuvia.kuvat.fi

 

Lisätietoja

Annele Urtamo, p. 0405403056, annele.urtamo@gmail.com

Suomen Partiolaisten tiedottaja Elina Kamppari, p. 044 2700609, elina.kamppari@partio.fi

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry on Suomen suurin nuorisojärjestö, jonka toiminnassa on vuosittain mukana yli 65 000 jäsentä. Maailmanlaajuisesti partiolaisia on noin 45 miljoonaa yli 200 maassa. Meillä olet osa maailmanlaajuista yhteisöä, jonka avulla maailmasta voi tehdä paremman paikan. Lähde mukaan seikkailuun osoitteessa partio.fi/liity

Koko vuoden kestävä nuorisoelämys Roihu Hämeenlinnan Evolla 20.–28.7.2016. 17 100 ilmoittautuneesta leiriläisestä jopa 3000 tulee ulkomailta. Kaiken kaikkiaan Roihulla on osallistujia 45:stä eri maasta. Leiri on avoin myös kaikille partioon kuulumattomille ja heitä on tulossa leirille noin 2000.

Liitetiedostot

Uudenmaan Partiopiiri on 63 paikallisen partiolippukunnan yhteinen piirijärjestö. Piiri tukee ja palvelee toiminta-alueensa lippukuntia, joita on kauniissa kaaressa pääkaupunkiseudun ympärillä Hangosta Hyvinkään ja Mäntsälän kautta Virolahdelle. Piiri tukee lippukuntien partiotoimintaa sen kaikilla osa-alueilla, järjestää ohjelma- ja koulutustapahtumia sekä koordinoi lippukuntien lähitukea,  aluetyötä. 

Partio on täynnä ystävyyttä, naurua ja unohtumattomia elämyksiä. Partio on kaikille avoin harrastus, joka vaalii vastuuntuntoisuutta, ympäristön ja toisten ihmisten huomioimista sekä johtajuustaitoja. Lähde mukaan seikkailuun osoitteessa partio.fi/liity

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs